Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
3 500 000 kr
Anmäl till visning
Camilla Möllerström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk
Hällingsjö

Hällingsjövägen 1664

Pris (Utgångspris): 
3 500 000 kr
Anmäl till visning
Camilla Möllerström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk

Förverkliga gårdsdrömmen i Ubbhult 5,3 ha. Charmigt 30-talshus, ekonomibyggnader, fina markområden!

  • Typ: Lantbruk/Gård
  • Rum: 3
  • Boarea: 68 kvm
  • Tomtarea: 53 710 kvm
  • Totalarea: 53 710 kvm
  • Driftkostnad: 48 100 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Ett lantligt läge i Ubbhult med närhet till Kungsbacka, Mölndal och Landvetter ligger denna trevliga gård med stora möjligheter till djurhållning och eller gårdsverksamhet. Ett charmigt 30-talshus som behöver renovering och flera stora ekonomibyggnader med fina möjligheter till att bedriva verksamhet hemifrån samt ladugårdsbyggnad med stor potential. Markerna ca 5,3 ha är till stor del sammanhängande och består främst av lättillgänglig åkermark.
- Här är det bara fantasin som sätter gränser!

Bostadshuset är ett charmigt 30-talshus i 1,5 plan med råkällare. Huset är i behov av renovering, men för den händiga familjen är det en fröjd att sätta händerna i hus som man ser potentialen på och det gör man här. Att ta fram det charmiga såsom trägolven, pärlsponten, spegeldörrarna, de kopplade tvåglasfönstren, gamla murstocken, matkällaren, naturstensgrunden - ja, ni hör det finns mycket genuint att bevara i detta hus.

Ekonomibyggnaderna med ladugårdsbyggnaden ger fina möjligheter till både djurhållning och eller bedriva verksamhet hemifrån. Här finns fantastiska utrymmen för de mesta ändamålen som en gård önskas ha. I ladugården har man haft kor och hästarna hade man i den minde stallbyggnaden. I de övriga byggnaderna bedrev man tidigare sågverk som idag är ur drift, vilket ger otroliga möjligheter till egen verksamhet eller god vinterförvaring.

Markerna är till stor del sammanhängande åkermarker, en del vid huset som räcker gott och väl till närliggande hagar. Och, större delen av markerna finner vi alldeles vid andra sidan vägen.

Gården har gått i generationer och hela tiden ägts av samma familj, vilket gjort att olika generationer har till och med bott på gården samtidigt. Att haft farmor i samma hus på övervåningen har varit en ynnest. Men, nu är det dags att lämna till nästa familj för att skapa sin egna gårdsdröm.

Ubbhult är ju känt för sin fina natur, där sjöarna möter skogen och dessa fina dalgångar och åkermarker så långt ögat kan nå - det är en fröjd att kunna leva och bo på landet men ändå ha närhet till storstaden. Sjöarna är orörda men man kan bada på många platser med fint vatten. Även Jaktlaget har gjort sig till känna i dessa områden med fina naturtillgångar. Egentligen behöver du inte gå längre än till bakgården där du både finner känslan över dalen och hör porlande vatten i en underbar naturmiljö. Dessutom så ligger Ubbhult högt vilket ger vitare vintrar än på de flesta andra håll i området som gör vinterns aktiviteter lite trevligare.

Ett fantastiskt ställe för den som vill förverkliga sin gårdsdröm om lantligt boende med möjlighet till djurhållning, egen odling, verksamhet på hemmaplan - ett ställe ni inte får missa!

Fastigheten kommer att säljas med friskrivningsklausul.

Hjärtligt välkomna att boka tid för visning!

Om Lantbruket

Sammanfattning

Typ: Lantbruk/Gård
Tomtarea: 53 710 kvm
Totalarea: 53 710 kvm
Pris (Utgångspris): 3 500 000 kr
Driftkostnad: 48 100 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tomtareauppgift enligt: Lantmäteriet

Byggnadssätt

Kommentar: Enl. fastighetstaxeringen är två ekonomibyggnader upptagna i denna. Det åligger köparen att själv undersöka såväl byggnaderna såsom deras ytor och ev. blivande taxeringsvärden om så önskas.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA UBBHULT 1:2

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: KUNGSBACKA UBBHULT GA:3
Rättigheter last: Officialservitut: AVLOPP
Avtalsservitut: KRAFTLEDNING - SE BESKRIVNING
Avtalsservitut: AVLOPPSANLÄGGNING - SE BESKRIVNING
Officialservitut: VÄG I SAMFÄLLD VÄGMARK
Avtalsservitut: KRAFTLEDNING,NÄTSTATION - SE BESKRIVNING
Officialservitut: VÄG
Avtalsservitut: KRAFTLEDNING - SE BESKRIVNING
Officialservitut: VÄG
Avtalsservitut: KRAFTLEDNING, NÄTSTATION - SE BESKRIVNING
Officialservitut: Med området litt. A följer rätt att för utfart nyttja med litt. x å förrättningskartan betecknad väg - Väg
Avtalsservitut: KRAFTLEDNING - SE BESKRIVNING
Avtalsservitut: KRAFTLEDNING - SE BESKRIVNING
Avtalsservitut: KRAFTLEDNING - SE BESKRIVNING

Övrigt

Området kring Ubbhult är naturskönt med flera badsjöar, fiskevatten, skogsområden och motionsslingor. Här går även den gamla Kungsbackavägen strax utanför, för den som gillar långa promenader kan den gamla vägen ta er in hela vägen till Tölö i Kungsbacka.

Närmaste skola: Ubbhults skolan Åk F-3, Sätilaskolan Åk 4-9
Närmaste förskola: Ubbhults förskola
Dessutom är den kommunala trafiken in till Kungsbacka anpassad efter skoltider för de som önskar gå i skolan i Kungsbacka.

Närmaste hållplats: Ligger precis vid vägen, för linje 740/741 (Observera att den allmänna informationen stämmer inte överens vad gäller busshållplats/kollektivtrafik). För skolskjuts finns vändplats alldeles vid infarten.
Närmaste badsjö: Oxsjön med mindre sandstrand finns inom promenadavstånd och eller kommunal badplats vid Stora Öresjön.

Närmaste motionsspår: Rigortorpets motionsområde utanför Älvsåker har aktiva föreningar och upplysta motionsspår.

Kungsbackas utbud finns inom 15-20 min och det är raka vägen längs med Hällingsjövägen. Till Mölndal tar det ca 30 min och åker man över Rävlanda från Hällingsjö når man även Borås på ca 35 min. För er som jobbar på Landvetter flygplats eller reser ofta i jobbet är det enbart ca 20 min med bil via Hällingsjö och sedan väg 156.

Välkomna till en lantlig idyll!

Om Bostadshus

Sammanfattning

Typ: Småhusbyggnad lantbruk
Rum: 3
Boarea: 68 kvm. Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen
Byggnadsår: 1930
En del underhållsarbeten har man gjort genom åren såsom;
Utvändig målning för ca 3 år sedan.
Avloppssystemet gjordes om för ca 8-10 år sedan, godkänt protokoll finns.
Garagebyggnaden byggdes ca 1998 med pannrum.
Bostadshuset fick plåttak ca 80-90 talet.
Fasadklädseln bytt ca 90-talet.

Planlösning

Ett charmigt 30-talshus som behöver renovering. Huset är ett 1,5 planshus med källare (råkällare). Boytan är enl. fastighetstaxeringen, upplevs som större med tanke rummens storlek och övre plan som har en del snedtak.

På entréplan finner vi ett vardagsrum, sovrum, kök och badrum. Alla rummen har genomgång som man hade på 30-talet. Dessutom finns en entréhall som man hade som finentré och en praktisk groventré.

Från finentrén når vi övre plan som för längesedan var en egen bostad. Här finns ett vardagsrum/sovrum, kök med matplats och badrum. Förvaringsutrymmen på de gamla sidovindarna och uppe på vinden.

Till källarplanet kommer vi från groventrén eller farstukvisten som den också kallas för. Ett riktigt bra utrymme speciellt när man bor på landet med bra avlastningsytor. Källarplanet som är en sk. råkällare. Här har man tidigare förvarat både sylt och potatis. Nu på senare år har man delvis använt utrymmen till tvättstuga och viss förvaring. Här finns det oändliga möjligheter till att återskapa en riktig matkällare alt. vinkällare - utrymmen som vi sällan har i nyare hus. Här kan man också beskåda den riktigt tjocka naturstensgrunden, en del säger granitgrund.

Uppvärmning

Vattenburen värme gm. pellets panna

Byggnadssätt

Byggnadstyp: 1,5 plan
Vatten: Enskilt vatten, grävd brunn
Avlopp: Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med infiltrationsbädd.
Grund: Källargrund (råkällare)
Stomme: Betong/trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glas kopplade fönster
Takbeklädnad: Mansardtak, plåt
Ventilation: Självdrag
El: Elen måste ses över.
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Pelletspannan är senast sotad 2021-11-03 av Kungsbacka Sotning & Ventilations AB. Pelletspannan är placerad i garagebyggnaden.

I bostadshuset finns en gammal murstock då man hade vedspis en gång i tiden. Murstocken är kvar men har inte använts.

Tomt/uteplats

Verandan ligger i nordväst, är tillbyggd ca 20 år sedan.

Parkering

Garagebyggnad finns intill huset. Här finns även ett pannrum där pelletspannan är placerad.

Taxering

Taxeringsvärde: 690 000 kr
Värdeår: 1929

Om Ladugård inkl. loge

Sammanfattning

Namn: Ladugård inkl. loge
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Själva ladugårdsdelen har men yta om ca 375 kvm med både ladugårdsdel och loge. Någon gång har man byggt till denna del. I anslutning till ladugården finns en stor gödselplatta.
Taxeringsvärde: 159 000 kr
Area: 375 kvm

Om Hyvleri

Sammanfattning

Namn: Hyvleri
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Hyvleriet har en yta om a 160 kvm. När man drev sågverk så var hyvleriet en viktig byggnadsdel på gården. Idag används utrymmen till förvaring.
Taxeringsvärde: 102 000 kr
Area: 160 kvm

Om Sågen

Sammanfattning

Namn: Sågen
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Sågen som så även kallas idag har en yta om ca 330 kvm men får inte vara i bruk, användes som såg tidigare. Idag finns den gamla sågen kvar men här finns även ett kylrum.
Area: 330 kvm

Om Spånbyggnad

Sammanfattning

Namn: Spånbyggnad
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Spånbyggnaden med en yta om ca 30 kvm har också varit en viktig del i sågverket som man bedrivit. Fina utrymmen till förvaring.
Area: 30 kvm

Om Virkesförvaring

Sammanfattning

Namn: Virkesförvaring
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Virkesförvaringen har en totalyta om ca 410 kvm. Två separata intilliggande byggnader med ena delen om ca 130 kvm och den andra om ca 280 kvm. Här finns jättefina möjligheter till vinterförvaring med stora utrymmen.
Area: 410 kvm

Om Traktorgarage

Sammanfattning

Namn: Traktorgarage
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Traktorgaraget har en yta om ca 120 kvm och har tidigare använts till maskinstall. En del av ytan har en gjuten betongplatta och den andra delen har makadam som underlag.
Area: 120 kvm

Om Stall/förråd

Sammanfattning

Namn: Stall/förråd
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Denna byggnad har en yta om ca 30 kvm. Har använts som häststall med två boxplatser. Idag använder man utrymmen mest till förvaring.
Area: 30 kvm

Mark

Allmän information: Markerna till större del består av åkermark som omfattar ca 5 ha samt övrig mark om ca 1 ha. Den övriga marken består av lite blandskog och del av mosse.

Fastigheten har idag fem skiften, se vidare i översiktskartan där skiften finns markerade.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

3 500 000 kr

Driftkostnader

48 100 kr/år
Årlig elförbrukning: 7000 kWh/år
Kommentar: Hushålls elen är preliminärt beräknad på 2 kr/kwh.

Åtkomsten för pellets har varit ca 6 pall/år. Enl. uppgift från nätet ligger en kostnad för pallen ca 5000 kr.

Driftkostnaderna är exkl försäkring. Tänk på att familjesammansättning samt vanor och el avtal kan påverka driftkostnaderna.

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 30 000 kr
Vatten och avlopp: 1 600 kr
Renhållning: 2 500 kr
Hushålls el: 14 000 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 951 000 kr
Mark: 1 124 000 kr
Totalt: 2 075 000 kr
Taxeringsår: 2022
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Typkod: 120, Lantbruksenhet bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 490 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 171 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Energideklaration utförd: 2020-05-29
Besiktningsman: Almedin Babacic, Eklund och Eklund Energideklarationer.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 1 Visa alla 7 bilder
 

Karta & område

Hällingsjövägen 1664, Hällingsjö

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

2
apr
Anmälan krävs
Sön 10:30-12:00
Välj tid
3
apr
Anmälan krävs
Mån 15:30-17:00
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Camilla Möllerström

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning