Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Niklas Cannon, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Niklas Cannon
Reg. Fastighetsmäklare / Cert. Nyproduktion
Gullbrandstorp

Grangatan 38

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Niklas Cannon, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Niklas Cannon
Reg. Fastighetsmäklare / Cert. Nyproduktion

Vackert belägen hästgård med "wow-faktor" i Gullbrandstorp!

  • Typ: Lantbruk/Hästgård
  • Inriktning: Hästgård, Fritid
  • Rum: 7
  • Boarea: 186 kvm
  • Tomtarea: 8 602 kvm
  • Totalarea: 8 602 kvm
  • Driftkostnad: 48 989 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Drömmer ni om att bo på landet men samtidigt endast ett fåtal minuter ifrån stadskärnan och havet? Ytterst sällan ges en sådan här möjlighet och nu får ni chansen att förvärva denna dröm!

Det är med stolthet vi presenterar denna vackra hästgård belägen i en oas precis på gränsen mellan Gullbrandstorp och Onsjöberget.

Fastigheten förvärvades 2009 och har sedan dess genomgått en totalrenovering. På fastighetens 8 602 kvadratmeter finner ni fyra välskötta byggnader varav huvudbyggnaden är en 1,5-plansvilla med fyra sovrum, två helkaklade duschrum, kvalitétskök från HTH, ljust härligt vardagsrum med braskamin samt ett inglasat uterum.

Utöver huvudbyggnaden finner ni ett dubbelgarage som byggdes 2011 där ägarna inrett en etagelägenhet med egen ingång på 50 kvm som är utrustat med helkaklat duschrum med tvättmaskin, kök, vardagsrum samt sovrum. Rakt över gården från garaget finner ni gårdens stall med fyra hästboxar, sadelkammare, foderkammare med tvättmöjligheter samt höloft. Fjärde byggnaden består av en gäststuga på 32 kvm som totalrenoverades 2011 och är utrustad med sovrum, helkaklat duschrum samt pentry.

Som om det inte vore nog med fyra byggnader finner ni även en paddock, tre hagar och ett eget utegym på gården.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare redan idag!

Om Lantbruket

Sammanfattning

Typ: Lantbruk/Hästgård
Inriktning: Hästgård, Fritid
Tomtarea: 8 602 kvm
Totalarea: 8 602 kvm
Driftkostnad: 48 989 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tomtareauppgift enligt: Lantmäteriet

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Halmstad
Fastighetsbeteckning: HALMSTAD ONSJÖ 20:7

Planbestämmelser

Onsjö 20:1, Detaljplan (Beslutsdatum: 19940428)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Halmstad Onsjö Ga:2
Halmstad Onsjö Ga:3
Rättigheter last: Ledningsrätt: Vatten och avlopp

Övrigt

Upptäck Gullbrandstorp!
Cirka 1 750 personer har hittat sitt boende cirka åtta kilometer nordväst om Halmstad i tätorten Gullbrandstorp. Här finns många möjligheter till rekreation och friluftsliv då både skog och strand ligger på bekväma avstånd.

Idag finns i Gullbrandstorp bland annat en läkarmottagning, livsmedelsbutik, pizzeria och diverse företag. Mer shoppingmöjligheter finns endast några minuter bilväg bort på Flygstadens köpcentrum, där man hittar både apotek, systembolag, restauranger, Maxi och mycket, mycket mer.

Lantliga idyll men snabbt till city då man med bil tar sig in till stadskärnan på några minuter. Men vill man hellre åka kollektivt är bussförbindelserna mycket goda, flera linjer passerar varje dag och turerna är två i timmen under dagtid. Är man däremot den hurtige kan man ta den mycket fina och trampvänliga cykelvägen in till Halmstad.

I Gullbrandstorp finns ett rikt föreningsliv. För den fotbollsintresserade kan man träna med laget GAIS eller om man hellre vill heja fram laget på hemmaarenan Gullevi IP. GAIS har också ett samarbete med Haverdal IF och Harplinge IK, HGH, där ungdomsverksamheterna samverkar.

Njuter man av skog och natur finns Gullbrandstorps scoutkår, en ideell förening som idag har cirka 70 medlemmar. Föreningen bedriver traditionell scoutverksamhet med bland annat hajker, lägerliv och paddling av kanot (kåren har egna kanoter och kajaker)

Onsjö IF, är en ideell idrottsförening, som bedriver många olika aktiviteter. Till en början bestod verksamheten endast av innebandy men utökades så småningom med volleyboll. Sommaren 2011 anlades en volleybollplan på gräs i Onsjö där träningen fortsätter på somrarna. 2014 bildades en barnsektion som bland annat bedriver gympa och dans för barn i åldrarna 2-10 år. All verksamhet bedrivs i Gullbrandstorpshallen förutom vissa uteaktiviteter sommartid.

För den aktive inom golf så kan det inte bli mycket bättre än att Halmstad har utsetts till Sveriges golfhuvudstad. Här finns Ringenäs golfklubb, Halmstad golfarena, Halmstad golfklubb samt Haverdals golfklubb bara inom några kilometers avstånd.

Mycket driftig är Hembygdsföreningen. De anordnar allt från vandringar, midsommarfirande till musikkvällar och familjeaktiviteter. Medlemmar har också möjlighet att hyra föreningens stuga eller lada.
Andra aktiva föreningar är samhällsföreningen och föräldraföreningen

Havsnära, naturnära, och stadsnära, inte konstigt att Gullbrandstorp är ett populärt område att flytta till. Här trivs man på alla sätt, ett boende med alla rätt.

Skolor i området
Gullängens förskola, 1-5 år
Gullbrandstorps förskola, 1-5 år
Gullbrandstorpsskolan, F- årskurs 9
För uppdaterad information angående förskolor och grundskolor, besök kommunens hemsida www.halmstad.se

Kommunikationer: Bra bussförbindelser dagligen tur och retur till Halmstad med linjer 330, 350 och 10
För mer info www.hallandstrafiken.se

Om Huvudbyggnad

Sammanfattning

Typ: Småhusbyggnad
Rum: 7
Boarea: 186 kvm. Boareauppgift enligt: Säljaren
Biarea: 30 kvm
Byggnadsår: 1998

Planlösning

ENTRÉPLAN

Entré
Ni möts av en vacker stenlagd uteplats innan ni kliver in genom ytterdörren. Hela entréplan har vitmålade väggar och tak, vattenburen golvvärme samt ekparkett- och klinkergolv.

Hall
Ni välkomnas i en rymlig och ljus hall med ljusgrå klinker på golvet som snyggt övergår till tjusig parkett. Här finns det möjligheter att hänga av er ytterkläder och skor samt förvara i den platsbyggda garderoben. Väggar och tak är sobert målade i vitt.

Kök
Till höger från hallen möts ni av ett kvalitétskök från HTH med en härlig köksö att samla gästerna runt. Köket är luftigt och utrustat med vita skåpsluckor, rostfria kapitalvaror, hel kyl o frys, diskmaskin, rostfri diskbänk, laminatskiva i stenimitation och stänkskydd i svart glaskakel samt mörk klinker på golvet. Här har ni gott om skåpsförvaring!

Vardagsrum
Rakt fram från hallen har ni det sociala vardagsrummet vilket präglas av härligt ljusinsläpp tack vare stora spröjsade fönster som förhöjer "gårdskänslan". Runt den rustika braskaminen skapas en naturlig samlingsplats. Här finns utgång till altanen samt den mattlackerade trappan i ek som leder er till ovanvåningen. På golvet ligger parkett, väggar och tak är vitmålade.

Matsal/Uterum
Till vänster från hallen har ni matsalen där ni har möjlighet att erbjuda era gäster ca. 8-10 matplatser. På golvet ligger parkett, väggar och tak är vitmålade. Förbi matsalen har ni det inglasade uterummet som vetter mot söder. På golvet ligger mörkgrå klinker (golvvärme), väggarna består utav skjutpartier i glas.

Sovrum 1
Bostaden har fyra rymliga sovrum och detta rum nås från matsalen som har två platsbyggda garderober. Här finns fönster ut samt en utgång till altanen. På golvet ligger parkett, väggar och tak är vitmålade samt en mörk fondvägg.

Sovrum 2
Förbi köket når ni detta sovrum som har en platsbyggd garderob och fönster ut mot husets baksida. På golvet ligger parkett, väggar och tak är vitmålade samt en ljus fondvägg.

Duschrum
Rakt över från sovrum 2 har ni bostadens ena helkaklade duschrum. På golvet ligger ljus klinker (golvvärme), och väggarna är kaklade i samma kulör samt duschväggen är kaklad. I övrigt är rummet utrustat med takdusch, handfat, spegelskåp med belysning samt wc.

Groventré/tvättstuga
Praktisk groventré som nås från husets norra gavel. Här finns möjligheter för avhängning samt förvaring i rymlig klädkammare, tvättmaskin, torktumlare, diskbänk, skåp samt varmvattenberedare.

OVANPLAN
Ovanvåningen inreddes 2009 av nuvarande ägare och nås via den läckra mattlackerade trappan i ek från vardagsrummet där ni möts av ett mysigt burspråk tack vare takkupa ägarna låtits uppföra.

Sovrum 3
Till höger från trappan har ni sovrummet med fönster mot hästhagen. Längs med hela kortsidan sitter skjutdörrsgarderober med spegel. På golvet ligger parkett, väggar och tak är vitmålade

Duschrum
Bostadens andra helkaklade duschrum har två stora takfönster. Rummet är utrustat med kommod med tillhörande skåp och spegel, wc, duschhörna med vikbara dörrar i glas samt arbetsbänk med förvaring. På golvet ligger gråmelerad klinker (golvvärme) och väggarna har vitt kakel.

Sovrum 4
Bostadens fjärde rymliga sovrum med även här platsbyggdförvaring i form av skjutpartier och fönster ut över gästhuset. Precis utanför rummet finns en rymlig klädkammare.

Uppvärmning

Vattenburen värme med Nibe-pump (återvinning) + braskamin

Byggnadssätt

Byggnadstyp: 1,5-plansvilla
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Trekammarbrunn med infiltration
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Tegelpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning

Renoveringar

2009

Tomt/uteplats

Stenlagd uteplats på huset framsida. På husets baksida ligger trätrall.
Inglasat uterum i söderläge som nås via matsalen eller utifrån.

Parkering

När du kör in till fastigheten finns en parkeringsyta för ca. 6 bilar.
Innergården är asfalterad och har ett dubbelgarage (eldrivna portar).

Tv/Internetanslutning

Fiber

Taxering

Taxeringsvärde: 2 185 000 kr
Värdeår: 1998

Om Garagebyggnad

Sammanfattning

Namn: Garagebyggnad
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Entréplan:
Rymlig hall med mörk klinker, vitmålade väggar och tak. Här finns möjlighet för avhängning av ytterkläder och skor. Till höger har ni ett helkaklat duschrum. På golvet ligger gråmelerad klinker (golvvärme) och väggarna har vitt kakel. Rummet är utrustat med kommod, spegel med belysning, vikbara duschväggar i glas, wc samt tvättmaskin.

Ovanplan:
Via den läckra vitlaserad furutrappan tar ni er till ovanplan där ni möts av ett trevligt vinkelkök som är utrustat med vita skåpsluckor, keramisk spishäll, rostfri fläkt, kyl & frysa samt bänkskiva i mörk laminat.
Vidare har ni ett trevligt allrum med takfönster. Här finns plats för soffa, soffbord, tv-bänk, matbord samt skrivbord.
Längst bort har ni sovrummet. Hela våningen har parkettgolv.

Garage:
Dubbelgarage med elmanövrerade portar

Uppvärmning: Värmepump luft/luft samt golvvärme på bottenplan (el).

Uteplats: Trätrall

Internet: Utdraget från huvudbyggnad.

Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Fönster: 3-glasfönster
Tak: Tegelpannor
Fasad: Stående träpanel
Byggnadsår: 2011
Area: 110 kvm

Om Gäststuga

Sammanfattning

Namn: Gäststuga
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Entréplan:
Kliv in och välkomnas av stugans hjärta - pentryt! Häng smidigt av er ytterkläder och skor. Stugan har genomgående parkettgolv, vitmålade väggar och tak. Pentryt är utrustat med vita skåpsluckor, kokplattor, rostfri fläkt samt kyl & frys. Till höger har ni det trevliga allrummet där ni får plats med soffa, soffbord, tv-bänk, matbord samt skrivbord. Till vänster från hallen har ni sovrummet som har tre platsbyggda garderober. Vidare har ni det helkaklade duschrummet som är utrustat med kommod, spegelskåp med belysning, vikbara duschväggar i glas samt wc. På golvet ligger mörk klinker och väggarna har vitt kakel.

Uppvärmning: Direktverkande el (Golvvärme i badrum, vardagsrum och pentry. Radiatorer i sovrummet).

Uteplats: Stenlagd uteplats.

Internet: Utdraget från huvudbyggnad.

Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Fönster: 3-glasfönster samt ett 2-glasfönster
Tak: Tegelpannor
Fasad: Stående träpanel
Byggnadsår: 1998
Area: 32 kvm

Om Stall

Sammanfattning

Namn: Stall
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Stall med fyra hästboxar samt sadelkammare, foderkammare med tvättmöjlighet och höloft. Här finns både kall- och varmvatten.

Sadelkammare och foderkammare värms upp och är inräknat i energideklarationen.

Mekanisk frånluftsventilation.
Taxeringsvärde: 197 000 kr
Byggnadsår: 1999
Area: 86 kvm

Ekonomi

Driftkostnader

48 989 kr/år
Årlig elförbrukning: 26993 kWh/år
Antal i hushållet: 4
Kommentar: Driftskostnaden är en samlad kostnad för samtliga byggnader på fastigheten.

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 36 050 kr
Vatten och avlopp: 2 500 kr
Renhållning: 2 500 kr
Samfällighet: 1 849 kr
Sotning: 405 kr
Försäkring: 4 185 kr
Fiber: 1 500 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 524 kr.

Taxering

Byggnad: 2 382 000 kr
Mark: 1 218 000 kr
Totalt: 3 600 000 kr
Taxeringsår: 2020
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Typkod: 121, Lantbruksenhet som endast utgörs av växthus/djurstall

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 429 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 48 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Energideklaration utförd: 2022-04-20
Besiktningsman: Pierre Ekenberg
Beskrivning: Energideklaration är utfört på huvudbyggnad samt garaget.
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 54 Visa alla 60 bilder
 

Planritning

Karta & område

Grangatan 38, Gullbrandstorp

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Niklas Cannon

Reg. Fastighetsmäklare / Cert. Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning