Hoppa till innehåll
Sverige
 
Pris (Utgångspris): 
1 800 000 kr
Månadsavgift: 3 291 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Västra Frölunda

Turkosgatan 7

Pris (Utgångspris): 
1 800 000 kr
Månadsavgift: 3 291 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom

Ljus 1,5:a med stor inglasad balkong!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1,5
  • Boarea: 51,7 kvm
  • Lägenhetsnummer: 264
  • Byggnadsår: 1968
  • Månadsavgift: 3 291 kr
  • Driftkostnad: 400 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 0 av 3
  • Hiss: Nej

Välkommen till en ljus och rymlig 1,5:a med stor inglasad balkong. Denna fräscha lägenhet med stilrena färg- och materialval erbjuder en väldisponerad planlösning med stora fönsterpartier som möjliggör mycket ljusinsläpp och ger en känsla av extra rymd. Mysigt och välplanerat kök med goda förvaringsmöjligheter och en naturlig matplats vid fönstret för fyra personer. Ljust, socialt vardagsrum som erbjuder flera möbleringsalternativ med utgång till stor inglasad balkong. Avskärmat sovrumsdel som nås från vardagsrummet med en modern garderobssektion för effektiv förvaring, Delvis kaklat badrum som har det mesta att önska samt rymlig och möblerbar hall med gott om förvaring genom flertalet garderober. Notera att både parkeringsplats och bredband ingår i avgiften. Här bor man i en stabil och omtyckt HSB-förening med stora och grönskande innergårdar och välutrustade lekplatser. Närhet till expansiva Frölunda Torg, härliga grönområde och hav, samt goda kommunikationer som snabbt tar dig in till centrala Göteborg.

Välkommen att trivas!

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet har en öppen och social planlösning som inbjuder till umgänge där plats finns för såväl soffgrupp som övrigt möblemang. Från vardagsrummet nås bostadens inglasade balkong via en helglasad balkongdörr som tillsammans med de stora fönsterpartierna ger härligt ljusinsläpp. Ljusa väggar samt vacker originalekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

SOVRUMSDEL:
Rogivande sovrumsdel som gott och väl inrymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Gott om plats för förvaring i form av modern garderobssektion. Vita väggar och originalekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

BALKONG:
Rymlig inglasad balkong om ca 7 kvm med gott om plats för olika slags möblemang. Balkongens glasfönster går att vika undan om man önskar en öppen balkong.

KÖK:
Mysigt och välplanerat kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Naturlig plats för matbord för fyra personer vid fönster. Ljusa köksluckoroch ljust kakel ovan arbetsbänk. Vita väggar och laminatgolv. Köket är utrustat med kyl/frys, spis/ugn, köksfläkt samt bänkdiskmaskin.

HALL:
Välkomnande och rymlig hall med plats för både avhängning och övrig hallmöbel. Ljusa väggar och laminatgolv. Porttelefon och säkerhetsdörr installerad. Gott om förvaring genom flertalet garderober.

BADRUM:
Delvis kaklat badrum i tidlös färgskala med vita väggar och ljust golv i mosaik. Badrummet är inrett med toalett, tvättställ, badkar samt tvättmaskin.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1,5
Boarea: 51,7 kvm
Lägenhetsnummer: 264
Pris (Utgångspris): 1 800 000 kr
Byggnadsår: 1968
Driftkostnad: 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 0 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Lägenheten står som en 1:a i lägenhetsförteckningen.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Tynnered ligger mellan Näset, Önnered, Fiskebäck och Frölunda och utgörs av en trivsam blandning av villa- och radhuskvarter samt låga flerfamiljshus.

Här bor man nära såväl det lockande havet med sina salta bad som god shopping på det närliggande Frölunda Torg med sitt stora utbud av butiker, delikatesser, elektronik och caféer.

I närområdet finner man mataffär, förskolor, skolor, lekplatser och fritidsaktiviteter. Allt finns på bekvämt gång- eller cykelavstånd vilket ger goda förutsättningar att trivas för den aktiva familjen. Vid Åkeredsrondellen ligger Sportarenan där man kan spela tennis, badminton, fotboll och minigolf.

Områdets fornlämningar vittnar om att området varit en populär plats att bosätta sig på ända sedan tidig bronsålder. Under tiden från 1366 till 1619 tillhörde trakten ibland Sverige och ibland Danmark. Tynnered införlivandes med Göteborg år 1945.

Vill du promenera vid eller bada i havet kan du ta cykeln till någon av alla badplatser i närheten t.ex. i Fiskebäck, Möttvik och Smithska Udden. Precis på gränsen mellan Näset och Askim ligger Välens ekologiska fritidsområde. Hit tar man sig också lätt med cykel. En härlig naturstig om ca 2,5 km leder runt området förbi idrottsplatsen och minigolfbanan vid Åkered och vidare mot den trevliga småbåtshamnen Björlahamnen på Näset.

Området trafikeras både av buss och spårvagn. De kommunala transportmedlen är goda. För mer information gå in på www.vasttrafik.se. Även utbudet av skolor och barnomsorg är stort. För mer information om skolor och förskolor besök www.goteborg.se.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som mataffär, bank, frisör, tandläkare och vårdcentral. S

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. I ansluting till Frölunda Torg ligger bl.a Mio Möbler och McDonalds.

Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg går ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,19272 %
Andel av månadsavgift: 0,19272 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen har fastigheterna Göteborg Tynnered 10:1-5 med tomträtt, gatuadresser Turkosgatan 2-49. På fastigheterna finns 11 bostadshus med totalt 362 lägenheter. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 35 st 1:or, 56 st 2:or, 191 st 3:or, 60 st 4:or och 20 st 5:or. Därutöver finns 2 parkeringsdäck för medlemmarna och 1 st p-plats/garage medföljer varje lägenhet.

Gjorda renoveringar:
1970-1980 Fönsterbyte (oklart exakt när)
1988-1990 Pappen på taket lades om
1989 Lekplatser, pergolor och grillplatser anlades
1999 Balkonger byggdes om och glasades in
2005 Ommålning garagen och beklädnad av träribbor
2005 Byte till Home Solution för distribution av el till de boende
2008 Entrédörrar och Aputs inpasseringssystem, ny asfalt på garagen utedelen.
2010 Samtliga lgh-dörrar byttes till säkerhetsdörrar. Brevboxar i entrén installerades.
2012-2017 Utbyte av all fastighetsbelysning till LED, såväl ute som inomhus.
2013 Relining av avloppssystemet.
2014 Kollektivavtal med Telia för bredband, TV och telefoni.
2017 Montering av nya vägbommar.
2018 Byte av gröna dörrar, tilläggsisolering vindar och ommålning trappor.
2019 Dränering grävts om Turkosgatan 16 samt 40-43.

Kollektiv elöverföring:
Detta innebär att föreningen kollektivt köper in och överför el till varje lägenhet i föreningen. Föreningen tecknar och sköter avtalen för upphandling av el. Elförbrukningen kommer att debiteras kvartalsvis med ett kvartals förskjutning. Detta innebär att den el som förbrukades i oktober, november och december debiteras på månadsavierna för januari, februari respektive mars o.s.v.
Man kan se sin elförbrukning genom att logga in på HSB:s hemsida.
Som nyinflyttad ska man alltså INTE beställa el från någon elleverantör. Det är redan gjort! De första månaderna har du ingen eldebitering, tills man kommer i fas med debiteringsperioderna.

Kollektiv bostadsrättsförsäkring:
Föreningen har även tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Bredband och telefoni:
HSB Tynnered har idag ett höghastighets-bredband i huset som ingår i avgiften.
Detta används för kollektiv TV, bredband och telefon från Telia.

Ekonomi:
Räkenskapsåret 2019: Oförändrade avgifter. Genomsnitt 720kr/kvm. Nuvarande tomträttsavtal löper till 2025-12-31.

Gemensamma utrymmen:
Sex fräscha tvättstugor finns på Turkosgatan 8,12, 22, 29, 36 samt 46.
Det finns två lokaler som går att hyra för medlemmarna. Det finns även gästrum med fyra sängplatser inklusive bäddutrustning, samt bord och stolar. Lakan och dylikt får man medföra. Pentry samt kylskåp finns.
Det finns en träningslokal och mitt i området finns två boulebanor
Föreningen har 5 st särskilt iordningställda mopedrum.

Parkering:
Föreningen har två garage med vardera en inomhusdel och en utomhusdel. Till varje bostadslägenhet hör en särskild angiven bilplats (ingår i avgiften) och kan inte bytas.

Observera att BRF kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen.

http://www.brftynnered.se/

Allmänt

Föreningens namn: HSB Tynnered
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Göteborg
Markägare: Marken är tomträtt

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelförråd/barnvagnsförråd, källarförråd samt mopedrum. Till lägenheten hör ett källarförråd. De närmaste tvättstugorna med torkrum ligger i bottenplan på Turkosgatan 36 och 46. Totalt finns det 6 st tvättstugor i området, alla utrustade med tvättmaskiner, torktumlare/torkskåp, centrifug, mangel- och strykrum. Tvättstugorna kan utnyttjas hela veckan och bokning görs på de elektroniktavlor som finns i respektive tvättstuga med hjälp av den personliga inpasseringsbrickan. Vidare finns det övernattningslägenhet på Turkosgatan 35 (uthyres för 200 kr/dygn till föreningens medlemmar). Träningslokalen på Turkosgatan 32 erbjuder olika redskap för varierande träning och mot en mindre årsavgift (ca 300kr) kan medlemmar använda sig av lokalen mellan kl 9.00-21.00 alla dagar. I motionslokalen har man även tillgång till omklädningsrum och dusch. Förenings- och samlingslokal finns på Turkosgatan 11 och 49 och dessa går att hyra för 300kr för fester och dylikt. Lokalerna rymmer 50-60 personer.
Föreningens olika mopedrum finner man på Turkosgatan 5, 19, 26, 36 och 43 (man kvitterar en särskild tagg för 100 kr). Föreningen har fina välskötta innergårdar med välutrustade lekplatser, uteplatser samt grönskande omgivningar. Det finns även boulebana och grillplatser i området

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 800 000 kr

Månadsavgift

3 291 kr
Värme, vatten, kabel-tv, bredband, brf-försäkring och parkeringsplats i garge. Säkerhetsdörrkostnad med 65 kr per månad är inräknat i månadsavgiften. Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal vilket innebär att föreningen överför el till bostadsrättsinnehavarna, elförbrukningen debiteras sedan kvartalsvis på månadsavierna (medan föreningen står för kostnaden gällande elledningar.)

Driftkostnader

400 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 150 kr

Inre reparationsfond

Summa: 2 737 kr

Alla bilder

+ 20 Visa alla 26 bilder
 

Planritning

Karta & område

Turkosgatan 7, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3291 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning