Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 867 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Amanda Backman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Amanda Backman
Fastighetsmäklare & Certifierad nyproduktion
Skellefteå

Skiftesgatan 76C

Månadsavgift: 3 867 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Amanda Backman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Amanda Backman
Fastighetsmäklare & Certifierad nyproduktion

Trevlig tvåa med inglasad balkong och renoverat badrum

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 61 kvm
  • Lägenhetsnummer: 212015001-0099
  • Byggnadsår: 1973-74
  • Månadsavgift: 3 867 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2

Varmt välkommen till Anderstorp och ett praktiskt boende beläget endast en trapp upp. Lägenheten är på 61 kvm och har trevlig planlösning samt en inglasad balkong mot öster.

Välkommen in till en hall centralt placerad i lägenheten. Till vänster ligger badrummet med egen tvättmaskin som renoverades 2017. Till höger finns ett ljust kök med matplats belägen vid fönster mot väster. I anslutning till hallen finns en praktisk klädkammare för förvaring. Vardagsrummet och sovrummet ligger båda med fönster mot öster. I vardagsrummet finns ekparkettgolv och sovrummet bjuder på garderober samt utgång till den inglasade balkongen i österläge. Tack vare inglasningen förlängs här säsongen och du kan njuta av balkongen även vår och höst. Lägenheten ligger i ett hus beläget längst in på gatan med balkongen mot vändplats och förskola, detta gör att insynen från andra lägenheter är liten.

Till lägenheten hör ett kallförråd belägen intill garagelängorna. Parkeringsplats finns i form av p-stolpe och garage. Till garageplatserna är det kö. Det finns i dagsläget möjlighet att få p-stolpe. Föreningen har fyra kvarterslokaler, två snickerier, en vävstuga samt två vaktmästerier. Det finns flertalet tvättstugor i området och en grovtvättmaskin i tvättstugan/kvartersgården på Skiftesgatan 42.

På Anderstorp har man elljusspår och grönområden runt hörnet, vårdcentralen ett stenkast bort och med en liten promenad kan man gå till Coop Forum för att handla. Det finns förskola, skola samt gymnasium. Här bor allt ifrån barnfamiljer, pensionärer som ungdomar. Med cykeln finns bra cykelvägar att ta sig in till Skellefteå centrum på ett enkelt sätt. Nyligen har dessutom en ny padel-hall öppnat på Anderstorp tillsammans med bland annat gym/träningslokal via Friskvårdskompaniet.

Här har ni alla förutsättningar att uppleva och uppskatta de fördelar som ett boende på Anderstorp innebär.

Varmt välkomna att anmäla er på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL med laminatgolv, plats för avhängning samt möblering. Rymlig KLÄDKAMMARE belägen längre in i hallen med bra förvaringsmöjligheter.
KÖK med matplats mot fönster i väster. Ljus köksinredning och maskinell utrustning som består av spis med häll (och ny el till spisen), spisfläkt, diskmaskin (-17) och kombinerad kyl/frys.
BADRUM som renoverades 2017 inklusive golvbrunn/stammar. Våtrumsmatta, våtrumsväggmatta i duschhörnan samt målad vägg resterande väggar. Wc, tvättställ samt tvättmaskin med ny el och jordfelsbrytare.
VARDAGSRUM med ekparkettgolv och fönster mot öster.
SOVRUM med laminatgolv, garderober samt fönster och utgång till balkongen i öster.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 61 kvm
Lägenhetsnummer: 212015001-0099
Byggnadsår: 1973-74
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Tillträde: Enligt överenskommelse
Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen: Ett förråd i garagelänga ingår

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Skiftesgatan 34, 50, 54, 76, 80, 90, 92

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Föreningen har avtal med ComHem (grundutbud) och för mer information om fler kanaler kan ni titta in på föreningens hemsida.
Internet levereras av AllTele med en hastighet upp till 100 Mbps. Internet ingår inte i månadsavgiften. Anslutningsavgift på 300kr och en månadsavgift på 100kr/mån.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme.
Föreningen har gemensamhet-el.

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Skellefteå
Område: Anderstorp

Omgivning

Anderstorp innefattar idag Skellefteås största bostadsområde och ligger på södra sidan av älven, öster om E4:an. På Anderstorp bor du med direkt närhet till såväl skolor som ett antal förskolor och fritidshem. Skolorna som erbjuds är Tuböleskolan med årskurs F-5, Sörböleskolan med årskurs 6-9 samt Anderstorpsskolan (gymnasieskola). Förskolorna finns fördelat runt området, kolla därför vilket förskola som ligger närmast just det område du är intresserad av.

På Anderstorp finns direkt närhet till skog och natur. På Östra och Södra Anderstorp finns skog med elljusspår och i övrig har du trivsamma promenadstråk runt området. Bra bussförbindelser in till centrum som går med jämna mellanrum och busshållplatser finns på samtliga områden

På västra sidan av Anderstorp finns ett handelsområde med bland annat Coop Forum, Coop Bygg, Apotek samt möbelbutiker. Du finner vårdcentralen på områdets norra sida.

Beroende på vilket område du väljer att slå dig ner på finns ett flertal olika föreningar. Många av dessa har egna hemsidor där man kan läsa närmare om den specifika föreningen.

På Anderstorp har man under åren byggt upp ett starkt föreningsliv där bland annat fotbollslaget IFK-Anderstorp är väletablerat. Idrottsanläggningar finns och är väl nyttjade av inte minst områdets skolor.

Tuböle är idag ett stadsdelsområde mellan Anderstorp och älven. Det ligger söder om älven, norr om Anderstorpsleden och väster om Södra Hedensbyn. Området består av parhus, radhus, villor och hyreshus.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,4402%
Andel av insats: 0,4402%
Andel av månadsavgift: 0,44204%
Pantsättningsavgift: 483 kr

Om föreningen

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Vårsådden 2, Vårsådden 3 och Vårsådden 4. På fastigheterna har under åren 1973-1974 uppförts bostadshus med adress Skiftesgatan.

Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har tecknat bostadsrättstilläggsförsäkring för samtliga lägenheter.

Riksbyggen har biträtt styrelsen vid handhavandet av föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning. Samfällighetsföreningen Anderstorp ansvarar för bostadsrättsföreningens värme, el, sopor, garage, förråd, kvartershus, kulvert för kall- och varmvattenledningar, parkeringsplatser och samtliga lek och planteringsytor. Fastighetsskötseln köps av Riksbyggen genom Samfällighetsföreningen Anderstorp.

De gemensamma kostnaderna som bland annat uppvärmning, vatten och sophämtning betalas av samfällighetsföreningen och fördelas sedan mellan Brf Skehus 15 och Heimstaden.

Bredbandskostnaden kommer finnas på samma avi som månadskostnaden men ingår inte i avgiften. Separat avgift.
Föreningens namn: Riksbyggen Brf Skellefteåhus 15
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1103
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Stammarna är kontrollerade 2004 utan några anmärkningar.
1990 - Fjärrvärmeanslutning
1995 - Lägenhetsnycklar byts
2000 - Tätskikt i tak
2001 - Bredbandsinstallation
2002 -2012 Asfaltytor
2003 - 2016 - Fasad- och fönsterbyte
2004 - Stammarna är kontrollerade utan några anmärkningar
2005 och 2009 - Nybyggnation garage
2008 - Uppgradering tv-nät
2008-2009 - Miljöstugor byggs
2009 - Installation el-mätning för lgh
2009 och 2011 - Garagefasader, garageportar
2010 - Uppdatering bredband
2013-2016 fasad och fönsterbyte
2020-2021 Ombyggt och förbättrat ventilationssystem
2022 - Satt upp sändare i alla bostadsrätter för att mäta värme/kyla i lägenheterna så alla ska ha samma temperatur. Elladdningsstolpar har satts upp på 20 parkeringsplatser.
Kommande renoveringar: 2021- Befintliga husvagnsplatser tas bort och istället bildas nya p-platser samt några laddstolpar för elbilar.
2021- OVK besiktning

Gemensamma utrymmen

Föreningen har fyra kvarterslokaler, två snickerier, en vävstuga samt två vaktmästerier. För närvarande finns det 10 tvättstugor på området och en grovtvättmaskin i tvättstugan/kvartersgården på Skiftesgatan 42.

Parkering

Föreningen har 8st parkeringsplatser utan motorvärmare, kan hyras till en kostnad av 40 kr/mån.
Det finns 101st parkeringsplatser med motorvärmare, kan hyras till en kostnad av 90 kr exkl. ström.
94 garage kostar 200 kr/mån exkl. ström. Separat kö.
20 nya parkeringsplatser med elstolpe 250kr/mån exkl ström kommer finnas 2022. Strömmen ska man kunna slå på/av via en app. Separat kö.
P-plats bokas hos Ann Steinwall på Riksbyggen.
Förbrukad ström debiteras årsvis.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inget planerat i dagsläget ( 2022-05-19 )
3% höjning på grundårsavgiften. (2021-11-22)

Övrigt

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 867 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, fasta el-avgiften samt bostadsrättstilläggsförsäkring.

Föreningen har s.k. gemensamhetsel vilket innebär att de fasta avgifterna ingår i avgiften till nätägaren samt grundavgiften för elabonnemang hos elleverantören. Bostadsrättsinnehavaren betalar endast för den hushållsel som förbrukas, och den debiteras på månadsavgiften. Hushållselen mäts och debiteras 4 månader i efterskott, exempelvis september debiteras i januari.

Driftkostnader

Antal i hushållet: 1

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantbrev

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd
Energiprestanda: 89 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 107 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-03-26
Besiktningsman: Johan Stenlund, Leosol Energi AB
Beskrivning: Det finns en gammal energideklaration som utfördes 2010.

Inre reparationsfond

Summa: 3 187 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 9 Visa alla 15 bilder
 

Karta & område

Skiftesgatan 76C, Skellefteå

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3867 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Amanda Backman

Fastighetsmäklare & Certifierad nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning