Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
1 850 000 kr
Månadsavgift: 6 501 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Dunja Tabakovic, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Dunja Tabakovic
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Märsta

Oriongatan 140

Pris (Utgångspris): 
1 850 000 kr
Månadsavgift: 6 501 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Dunja Tabakovic, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Dunja Tabakovic
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion

Märsta - Steninge

  • Typ: Radhus
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 120 kvm
  • Lägenhetsnummer: 168
  • Byggnadsår: 1983
  • Månadsavgift: 6 501 kr
  • Driftkostnad: 2 202 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt

Välkommen till detta fina och bekväma boende som är omgjort till 5 rum och kök på omtyckta Oriongatan. Detta är ett perfekt radhus för dig som vill ha att eget hus men ändå ha trygghet från en stabil förening som tar det stora ansvaret. Bostaden är välplanerad med väl tilltagna ytor och stora fönsterpartier som släpper in fint ljus. Till bostaden hör två uteplatser där du kan njuta av solen under både förmiddag och kväll.

En garageplats ingår i månadsavgiften. .

Oriongatan ligger i Steninge som är ett mycket barnvänligt och omtyckt område. Endast några minuters promenad bort finns förskolor, skolor och fina naturområden att ströva runt i.

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉPLAN:

HALL:
Välkomnande hall med klinker på golv samt målade och tapetserade väggar. Här finns plats för att hänga av sig ytterkläder direkt innanför ytterdörren.

KÖK:
Stort kök med luftig känsla och gott om arbetsytor samt matplats för stora sällskap. Köket kommer från IKEA och har fina ljusa skåpluckor med mycket plats för dina köksredskap. Bakom disk- och arbetsbänk sitter kakel. Mellan vardagsrummet och köket sitter en halv vägg som ger hela entréplanet en härlig rymd. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i vitt.

Maskinell utrustning: diskmaskin (2017), spis (2009), integrerad kyl och frys (2009) och fläkt (2009).

VARDAGSRUM:
Stort och lättmöblerat vardagsrum med fönsterparti längs hela väggen som släpper in härligt ljus. Parkettgolv samt både målade och tapetserade väggar.

SOVRUM 1:
Intill köket ligger ett sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar.

DUSCH/WC:
Duschrum med kaklade väggar i vitt och plastmatta på golv. Här finns praktiska glasväggar i duschutrymmet som går att vika undan. Utrustning: handfat med kommod, duschväggar, WC samt spegel.

NEDRE VÅNINGSPLAN:

ALLRUM:
Stort rum med plats för soffa och TV-bänk. På golvet ligger laminat och väggarna är målade. Här finns utgång till altanen.

UTEPLATS/ALTAN:
Stor altan med trädäck och staket i soligt söderläge samt plats för bland annat utemöbler och grill.

SOVRUM 2:
Fint sovrum med tapetserade samt målade väggar och laminatgolv. Här finns ett stort fönsterparti med utsikt mot uteplatsen.

SOVRUM 3:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Här ligger laminat på golvet och väggarna är målade.

KLÄDKAMMARE:
Här finns bra förvaringsmöjligheter genom hyllplan och klädstänger.

EXTRA SOVRUM/SOVRUM 4/KONTOR
Ett mindre sovrum finns på nedre plan i ett utrymme som tidigare var förråd. Rummet kan med fördel användas som lekrum/sovrum alternativt kontor om så önskas.

BADRUM:
Ljust och fint badrum med kakel på väggar och klinker på golv. Utrustning: badkar, wc, handfat med kommod och handdukstork samt ytterligare ett förvaringsskåp.

TVÄTTSTUGA:
Tvättstugan är utrustad med kombinerad tvättmaskin och torktumlare (2016) samt ytterligare en tvättmaskin (2010). Här finns även varmvattenberedaren installerad. På golvet ligger plastmatta och väggarna är målade.

FÖRRÅD:
Stort utrymme med gott om förvaringsplats. Här ligger laminatgolv och väggarna är målade och
tapetserade.

Fasaden är målad under 2012, samtliga ytterdörrar på huset är bytta och även yttre glasen på samtliga fönster är bytta.

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 120 kvm
Lägenhetsnummer: 168
Pris (Utgångspris): 1 850 000 kr
Byggnadsår: 1983
Driftkostnad: 2 202 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats: Läge öster
Altan: Läge väster
Upplåten mark: Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Tv/Internetanslutning

Bredband via Sigtuna Stadsnät

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sigtuna
Område: Steninge

Andel i föreningen

Andel av insats: 1,57560
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Andelskommentar

Andelstal area: 1,66551

Om föreningen

Föreningens fastighet bebyggdes 1983 och består av 72 st småhus och 1 st kvarterslokal.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Östra Galaxen 5
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Sigtuna

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2014 – löpande underhåll genomfört t ex byten av takfläktar och byten av varmvattenberedare, underhåll garagebelysning, omfattande reparationer av fasader, där paneler bytts ut, omfattande målning av några hus har skett i föreningens regi och några hus har målats genom medlemmarnas försorg, målning balkonger
2015 – byte resterande altandörrar, fiberanslutning till bostäderna, byggarbeten såsom byte/reparation paneler, byte fönsterfoder, målningsarbeten
2017 - byte/reparation av fasader. Omfattande målning av hus. Löpande underhåll av tex takfläktar, elradiatorer och varmvattenberedare. Slutfört omläggning av tak på fristående förråd.
Kommande renoveringar: Reparation av fasader paneler.
Omläggning av tak på fristående förråd.
Skyltar avseende gångområde anskaffas.
Planteringar kompletteras.

Parkering

En plats i varmgarage ingår i månadsavgiften.

Övrigt

OMGIVNING
Steninge är ett mysigt område söder om Märsta där du kan bo i både lägenhet, radhus och villor. Det är nära till trevlig natur och på promenadavstånd ligger Steningebadet som är en av kommunens finaste badplatser. Midgårdsbadet en bit bort invigdes 2010 och ligger intill Midgårdsvallen. Badet är Nordens första biologiskt renade utomhusbad.

KOMMUNIKATIONER
Bra bussförbindelser till Märsta station. Från stationen kan man fortsätta med pendeltåg till Stockholm eller ta fjärrtåg till Uppsala eller Stockholm. Buss går också från stationen till Arlanda.

SERVICE
Valsta Centrum som ligger i närheten av Steninge består av diverse småbutiker. Du hittar t ex mataffär, vårdcentral och restauranger. Här finns också ett bibliotek. Från Steninge är det cykelavstånd till Märsta Centrum med gym, bibliotek, mataffärer, café, butiker, systembolag och apotek.

Vid Valsta Centrum finns sporthall och Vikingahallen som ligger intill Arlandagymnasiet är ytterligare en sporthall i området. Midgårdsvallen är en modern idrottsarena intill Vikingahallen som har både fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor.

FÖRSKOLOR/SKOLOR
I Steninge ligger flera förskolor. På Saturnusringen finns förskolan Saturnus, på Jupitergatan förskolan Raketen, Förskolan Orion ligger på Oriongatan, på Ragnagatan ligger förskolorna Edda och Ragna. Skattkammaren ligger på Buregatan och Waldorf Solblomman på Sleipnergatan. Det finns ytterligare förskolor lite längre bort i Valsta. Skolor som ligger i närheten är Eddaskolan (F-6), Galaxskolan (F-6), Sagaskolan (F-3) och Valstaskolan (4-9).
Märstas gymnasieskola ligger i Valsta och heter Arlandagymnasiet.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 850 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

6 501 kr
I avgiften ingår vatten (en viss mängd), parkeringsplats samt renhållning.
I avgiften ingår vatten (en viss mängd som avräknas en gång per år), p-plats i varmgarage, kabel-TV samt renhållning.

Driftkostnader

2 202 kr/mån
Antal i hushållet: 5
Kommentar: I kostnaden för hushållsel ingår även kostnaden för uppvärmning. Driftkostnaderna är personliga och kan variera beroende på användning av t ex elektriska apparater eller vilken hemförsäkring man tecknat. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Fördelas enligt följande

El: 2 000 kr
Försäkring: 137 kr
Bostadsrättstillägg: 40 kr
Vattentillägg: 25 kr

Energideklaration

Specifik energianvändning: 98 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2011-11-28
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 24 Visa alla 30 bilder
 

Karta & område

Oriongatan 140, Märsta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 6501 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Dunja Tabakovic

Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning