Hoppa till innehåll
 
Accepterat pris: 
2 200 000 kr
Månadsavgift: 5 295 kr/mån
Anmäl intresse
Henrik Hallquist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Henrik Hallquist
Fastighetsmäklare
Saltsjö-Boo

Ormingeringen 81

Accepterat pris: 
2 200 000 kr
Månadsavgift: 5 295 kr/mån
Anmäl intresse
Henrik Hallquist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Henrik Hallquist
Fastighetsmäklare

Välplanerad 3:a i toppskick!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 61 kvm
  • Lägenhetsnummer: 214
  • Byggnadsår: 1969
  • Månadsavgift: 5 295 kr
  • Driftkostnad: 400 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 4
  • Hiss: Ja

- Accepterat pris
- Genomgående parkettgolv
- Inglasad balkong
- Bra förvaring
- Nytt kök

Varmt välkomna hem till Ormingeringen 81! Lägenheten erbjuder bland annat ett ljust och välplanerat kök med plats för matbord och generösa ytor samt badrum med dusch, wc och framdraget el och vatten för tvättmaskin. Lägenheten är i absoluta toppskick! Nytt kök, genomgående parkett och samtliga ytskikt har målats om. Badrum är från stambytet 1996. Det som verkligen sätter pricken över i är den inglasade och charmiga balkongen som nås från vardagsrummet. Bra förvaring med eget förråd/klädkammare i lägenheten. Här bor du med ett högt och fritt läge!

Lägenheten tillhör populära bostadsrättsföreningen Agaten och ligger i ett välskött område med K-märkt arkitektur. Barnvänligt närområde där stora grönytor och välskötta lekplatser samt begränsad biltrafik gör detta till ett paradis för barnen. Här bor man med närhet till allt du kan tänkas behöva. Orminge centrum ligger på bekvämt avstånd likaså fina strövområden, elljusspår och badsjöar. Glasbrukssjön och Vittjärn tillhör områdets vackraste och mest populära platser. På cykelavstånd finns Hasseluddens brygga som trafikeras av skärgårdsbåtarna. En jämn ström av bussar tar dig enkelt till Slussen på ca 20 min, flera av dessa passerar även Nacka Forum som har ett mycket stort utbud av restauranger och butiker. De så kallade motorvägsbussarna linje 446/446 C går var 4 minut under rusningstiderna och tar dig snabbt in till Skanstull/Medborgarplatsen/Stockholm City

Nacka Kommun har över tiotalet uppskattade och fantastiska naturreservat. De större är Nackareservatet, Velamsund, Nyckelviken och Skogsö. Det är alltid nära till havet då kommunens kuststräcka är över tio mil lång. Det finns även flertalet fina insjöar med möjlighet till både klipp- och strandbad. Mitt i Nacka Kommun ligger Nacka Sjukhus där det även finns en närakut. Runt om i kommunen finns det även gott om lokala vårdcentraler. Här finns det dessutom goda utbildningsmöjligheter oavsett ålder. Allt från förskolor för dom små, grundskola och gymnasieskolor för de äldre. För dig som är sportintresserad finns det många platser att besöka varav Hammarbybacken, Nacka GK eller Saltsjöbadens GK, Hellasgården och Nyckelviken är några av de mest populära. Dessutom finns det gott om gymanläggningar, simhallar, idrottsplatser, ishallar, padel- och tennishallar etc. Utöver lokala centrum är Nacka Forum och Sickla köpkvarter två attraktiva shoppingcenter. För större matinköp finns ICA Maxi som är en välkänd stormarknad. I Dieselverkstadens gamla lokaler finner du även Filmstaden Sickla.

Vänligen observera att bostaden disponeras och marknadsförs som en trea men är registrerad hos föreningen som 2 rok.

Varmt välkomna på visning!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 61 kvm
Lägenhetsnummer: 214
Accepterat pris: 2 200 000 kr
Byggnadsår: 1969
Driftkostnad: 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Som köpare rekommenderar vi att göra en uppmätning om man inte förlitar sig på att bostadsrättsföreningens information stämmer.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Orminge

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,28158%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

450 984 kr
Mäklaren reserverar sig för eventuella räknefel och uppmanar intresserade att kontrollera uträkningen av andel av Brf nettoskuldsättning.

1) Långfristiga skulder & Kortfristiga skulder - Kassa Bank - Kortfristiga Placeringar - Avräkningskonto HSB - Placeringskonto HSB = Total Nettoskuldsättning

Total Nettoskuldsättning x Bostadsrättens andel = Bostadsrättens andel av nettoskuldsättningen

164 141 947 - 126 283 - 3 852 886 - 699 = 160 162 079

160 162 079 x 0,28158% = 450 984
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Brf Agaten ligger på Ormingeringen 63-81 och omfattar 373 bostadsrätter fördelade på 17 bostadshus och fyra ekonomibyggnader innehållande tvättstugor etc. Samtliga hus byggdes mellan 1969-1970. Hela området präglas av lummiga grönskande innergårdar som är bilfria. Spännande arkitektur, som är k-märkt. Ormingeringen utsågs till det vackraste och mest omtyckta byggnadsverket i Nacka under arkitekturåret 2001.

Tvättstuga
Föreningen har två stycken tvättstugor på området (vid port 72 och 66). Tvättstugan på nummer 72 är nyrenoverade sedan 2022. Användandet av tvättstugorna är avgiftsfritt. Bokningstavla för tvättid finns uppsatt i respektive hus.

Gästlägenhet
Det finns en helt nybyggd gästlägenhet (2022) vid tvättstugan på Ormingeringen 72. Kostnad för att hyra den är 400 kr/natten. Hyr man den längre än två dagarna kostar det 300 kr/natten.

Föreningslokal
Föreningslokalen kan hyras för olika former av möten eller fester. För att hyra lokalen kontaktar man någon i lokalgruppen. Det kostar 200 kr att hyra lokalen dagtid och 500 kr att hyra lokalen ett dygn (inkl. kvällstid).

Förråd
Extra förråd finns att hyra, idag finns det två lediga förråd (kontrollerat 2022-10-20).

Ekonomi
Troligen kommer det bli en tillfällig höjning i januari 2023 om 14%. Detta på grund av att föreningen inväntar pengar ifrån mark man har sålt och ska sälja. När pengarna för marken är inkomna finns stor chans att man sänker avgifterna igen (kontrollerat med styrelsen 2022-10-20).

Månadsavgift
I avgiften för lägenheten ingår värme, vatten, bredband, telefoni samt kabel-tv (cirka 18 kanaler). För varje separat bostadsrätt görs det en individuell elmätning som sedan samaviseras med månadsavgiften. Gällande telefonin så är det bredbandstelefoni som ingår och den boende betalar själv för utgående samtal.

Kabel-tv och bredband
Bredband levereras via Telenor (1000 Mbit), ingår i avgiften. TV-leverantör är Telenor. Gällande telefonin så är det bredbandstelefoni som ingår och den boende betalar själv för utgående samtal.

Parkering
Det finns tre sorters parkeringstillstånd
Oreserverade kostar 1500kr/år vid behov kan ett andra tillstånd köpas för 2000kr/år.
Reserverad utan el 320kr/månad
Reserverad med slow el (57 platser) 500 + elförbrukning kr/mån
Reserverad med el (18 platser finns) 500kr+ 300 + elförbrukning/månad

Det brukar alltid finnas oreserverade platser lediga och idag finns det även sju lediga platser utan el och fyra-fem lediga plaster med slow el (kontrollerat med styrelsen 2022-10-20).

Utförda renoveringar
- Stambyte av köksstammar 2020
- Målning av trapphus samt byte av matta 2021 - pågående
- Stambyte av köksstam 2020 - pågående
- Byte och inglasning av balkonger 2020
- Byte av samtliga fönster och fönsterdörrar 2019
- Installation och byte av styrsystem för reglering av temperaturerna i lägenheterna 2016
- Byte av samtliga tak 2018
- Stamspolning, som genomförs var tredje år 2016
- Installation av ny undercentral 2014
- Stambyte av badrumsstam 1994-1996

Kommande renoveringar
I husen som är fyra/fem våningar kommer hissarna att bytas inom sinom tid. Jobbtid per hiss kommer vara fyra-fem veckor. Föreningen vet inte exakt när detta kommer göras. Utöver hissbytet finns inga stora renovering att göra (kontrollerat med styrelsen 2022-10-20).

Övrigt
- Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB Stockholm.
- Besök gärna föreningens hemsida för mer information www.agaten.se
- Föreningen kommer få in mellan 90-180 mkr för försäljningen av mark.
- Föreningen undersöker sina möjlighet att installera solceller.

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Agaten i Nacka
Föreningsform: Bostadsrätt
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Pantsatt
Detta innebär att säljaren tagit lån för köpet av lägenheten med densamma som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet i samband med tillträdet.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Ekonomi

Accepterat pris

2 200 000 kr

Månadsavgift

5 295 kr
I avgiften ingår värme, varmvatten och kabel-tv

Driftkostnader

400 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 200 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 137 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 130 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-02-09
Besiktningsman: Vahid Jafarpour, HSB Stockholm

Alla bilder

+ 17 Visa alla 23 bilder
 

Planritning

Karta & område

Ormingeringen 81, Saltsjö-Boo

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5295 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Henrik Hallquist

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning