Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
2 995 000 kr
Månadsavgift: 4 049 kr/mån
Anmäl till visning
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Falkenberg

Bacchus Väg 8

Pris (Utgångspris): 
2 995 000 kr
Månadsavgift: 4 049 kr/mån
Anmäl till visning
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent

Bo året om eller använd som ditt semesterboende! - här bor du verkligen med havet som granne!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 65 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1105
  • Byggnadsår: 2021
  • Månadsavgift: 4 049 kr
  • Driftkostnad: 485 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 7
  • Hiss: Ja

Bostad med ett av de bättre lägena bland tvårummarna på Bacchus, här har ni en obruten utsikt mot havet. Lägenheten är ljus, modern och utrustad med påkostade materialval dessutom har lägenheten en stor inglasad balkong med härlig havsutsikt! En tvårummare helt utöver det vanliga och bara för dig att flytta rakt in inom kort! Lägenhetens kök och vardagsrum har en öppen, ljus planlösning med utgång till den superhärliga balkongen på ca 12 kvadrat. Sovrum med praktisk skjutdörrsgarderob som rymmer det mesta och rummet har även kylanläggning för extra komfort. I badrummet som naturligtvis är helkaklat finns duschhörna och även din tvättmaskin och torktumlare.

Bacchus är för dig som vill ha nära till den livskraft som havet och naturen ger. Här finns alla möjligheter att uppleva vardagslyx varje dag, året om. Hur den ter sig är upp till dig. För en del är det en promenad på stranden eller att slappna av i bastuhuset.
För andra ett besök i småbåtshamnen eller frukost med soluppgången som sällskap.

Högst upp i fastigheten har man tillgång till en gemensam magisk takterrass med utsikt över havet, en Jacuzzi och här finns också en bastu med fin utsikt. Centrum och dess utbud når du genom en promenad längs Ätran eller några minuter i bilen.

Drömmer ni om ett havsnära läge att spendera vardagen eller semestern på? Då har ni kanske hittat hem! Varmt välkomna att lämna en intresseanmälan eller slå mig en signal så berättar jag mer!

Om Bostaden

Beskrivning

I bostadens alla rum ligger i vitpigmenterat golv och samtliga väggar är vitmålade.

Entré/hall
Hall med plats för förvaring, klinkergolv. Genom sidofönstret ser du ner till byggnadens entré.

Dusch/wc/tvätt
Till vänster om entrén finns ett helkaklat, kombinerat duschrum med tvätt och torktumlare. Väggskåp samt bänkskiva kommer från Sentens medan tvättmaskin och
torktumlare kommer från Electrolux och är energieffektiva samt med flera bra funktioner. Comfortvärme i golv och dimbara spotlights i taket och i skåpinredningen. I utrymmet finns även wc, dusch med glasvägg, tvättställ med badrumsskåp samt handdukstork. Badrumsinredningen kommer från Svedbergs.

Vardagsrum/kök
Parkettgolv ifrån Kährs i utförande ek Taranto som är ljust pigmenterad, vitmålad sockel list. Väggar med tapet. Tak av målad betong. Utgång till inglasad balkong med en härlig utsikt över havet! Balkongen har skjutpartier som även kan vinklas upp vid tex fönsterputs.

Köksluckor vitlackerade köksluckor och en bänkskiva av svart granit. Samtliga köksmaskiner ifrån Electrolux är i rostfritt utförande. Följande utrustning finns: Kyl fullhöjd. Frys fullhöjd. Inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn. Helintegrerad diskmaskin. Induktionshäll som har 4 induktionszoner med touch styrning och 60 cm bred. Köksfläkt ifrån Franke, väggmonterad designkupa som är utrustad med kolfilter. Fläkten har även ledbelysning. Vid arbetsytorna finns dimbara led spotlights.

Sovrum
Sovrummet har även det samma typ av parkettgolv som i övriga lägenheten. Dessutom har detta rum en kylanläggning för varma sommardagar. Garderobsvägg med skjutdörrar och garderobsinredning ifrån Elfa.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 65 kvm
Lägenhetsnummer: 1105
Pris (Utgångspris): 2 995 000 kr
Byggnadsår: 2021
Driftkostnad: 485 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 7
Hiss: Ja. Hiss finns som går ända ner till markplan vid entrén. I varje hus finns det en hiss till varje våning och trapphuset ligger i husens inre cirkel vilket ger maximal åtkomst utan att ta för mycket yta. Husen är tillgänglighets-anpassade efter de krav som finns vid nybyggnation av bostäder.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Beskrivning av förråd: Ett förråd i källarplan ingår

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: RUMSBESKRIVNING STANDARD
Hall med klinker på golv och sockel med klinker. Målad gips på väggar. Tak med målad gips med infällda spotlights.
Vardagsrum och sovrum med parkettgolv och vitmålad sockel list. Väggar av målad gips, målad betong. Komfortkyla som standard i ett sovrum.
Kök med parkettgolv, vitmålad sockel list och väggar målad gips, målad betong. Kök enligt ritning Sentens med Electrolux kapitalvaror i rostfritt energiklass A++.
Badrum med klinker på golv och väggar av kakel. Tak med målad gips med infällda spotlights. Vägghängd WC stol typ IFÖ Sign. Hörnduschväggar av glas. Badrumskommod typ Swedbergs Forma Deep i svart ek. Tvättmaskin energiklass A+++. Torktumlare energiklass B. Väggskåp ovan tvättmaskin/torktumlare. Bänkskiva ovan tvättmaskin/torktumlare.

BYGGNAD
Byggnaden uppförs med totalt nio våningar inklusive källare och gemensamhetsutrymme på vind.
Grundläggning med betongpålar slagna till fast berggrund.
Källare med platsgjuten vattentät betongplatta med 100 mm underliggande cellplast. Källarväggarna utförs av plastgjutna vattentäta betongväggar med 100 mm utvändig isolering av cellplast.
Husstomme av platsgjutna betongväggar. Stålpelare i ytterväggar. Samtliga bjälklag med 250 mm prefab plattbärlag.
Ytterväggar med beklädnad och Buchtal fasadklinker och puts, inom balkonger och terrasser träpanel. Väggarna isolerade med totalt 240 mm isolering.
Icke bärande innerväggar med målad gips.
Yttertak med stenullsisolering och papptäckning på betongbjälklag. Sedumtak på delar av yttertaket vid gemensam terrass.
Ytterväggskompletteringar. Aluminiumbeklädda träfönster. Fönster mot söder och väster med solskyddsglas..
Balkonginglasningar i aluminium. Glasräcken på terrasser i plan 1 har glasräcken med sitt-i-lä-funktion.
Innerväggskompletteringar. Samtliga innerdörrar som massivdörrar. Tamburdörrar som ljudklassade säkerhetsdörrar med titthål och ringklocka.

Tv/Internetanslutning

Triple play ingår för 100/100 mb/s bredband, kanalpaket start på 10 kanaler samt bredbandstelefoni.

Värme- och ventilationsanläggning

Ventilation utförs som FTX-system med centralt ventilationsaggregat placerat i källare. Separata kanaler till respektive lägenhet. I kök monteras högeffektiva kolfilterfläktar.
Uppvärmning sker via fjärrvärme, växlare i källare. Vattenburna radiatorer i lägenheterna.
Varje lägenhet har separat elabonnemang.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Skrea Strand

Omgivning

FALKENBERGS NYA STADSDEL - BACCHUS
På den konstgjorda halvön mellan Skrea strand och Ätrans mynning finns denna bostadsbyggnad och Falkenbergs nya stadsdel Bacchus. De fyra husen med sju våningar vardera innehåller cirka 140 moderna lägenheter i ett unikt läge med utsikt över havet. Det sista huset, nr 4 inflyttningsklart sommaren 2021. Alla lägenheter har ett stort ljusinsläpp, smarta planlösningar och ljus interiör samt de fördelar och möjligheter som en nybyggd lägenhet innebär. Lägenheterna på markplan har varsin uteplats med glasräcke och vindskydd medan övriga lägenheter har inglasade balkonger. Samtliga med utsikt över havet, Skrea strand och Bobergs udde. På taket av varje hus finns det dessutom en gemensam takterrass med ett spa-bad att nyttja för sig själv eller tillsammans med grannar.
Bacchus har byggts på en konstgjord halvö som en gång i tiden skapades för att producera och lagra Sveriges behov av vin och sprit. Idag möjliggör samma halvö en helt ny stadsdel i en unik havsmiljö. Bacchus har alla möjligheter att bli en levande stadsdel där Falkenbergare kan bada, umgås, äta, shoppa och uppleva nöjen endast en kort promenad från centrum. Precis intill havet, Skrea strand och Ätrans mynning.

MORGONDOPPET FINNS EN TRAPPA NER.
Precis intill husen finns det ett flertal badplatser med bänkar och trappa ner i Kattegatt. En möjlighet för ett uppfriskande bad, en plats för att pusta ut vid efter joggingrundan eller varför inte bara slå dig
ner och andas in den friska havsluften.

LIVSKRAFT OCH VARDAGSLYX ÅRET OM.
Bacchus är för dig som vill ha nära till den livskraft som havet och naturen ger. Här finns alla möjligheter att uppleva vardagslyx varje dag, året om. Hur den ter sig är upp till dig. För en del är det en promenad på stranden eller att slappna av i bastuhuset.
För andra ett besök i småbåtshamnen eller frukost med soluppgången som sällskap.

NÄRHET OCH MÖJLIGHETER.
I en stad som Falkenberg är närheten till centrum, jobb, familj och vänner en självklarhet. Här finns också möjligheter till aktiviteter och nöjen, närhet till restauranger men också till naturen vid kusten samt sjöarna och skogarna i inlandet. När du önskar
få influenser från större städer är det nära till Göteborg, Malmö och Köpenhamn.

SKREA STRAND
Det mest stadsnära badet i Falkenberg med 2 km sandstrand och höga sanddyner hela vägen. Sommartid finns ett rikt utbud av kiosker och serveringar. Den 250 meter långa badbryggan har handikappramp och digital termometer för vattentemperatur. De karakteristiska badhytterna började byggas under 30-talet. Hundbadzon finns på stranden. Tennis och minigolf finns nära inomhusbadet Klitterbadet. En boulebana finns strax söderut utmed Klittervägen. Det är nära till det mesta i Falkenberg. Till motorvägen kommer du på några minuter och till järnvägsstationen lika så. Närmaste mataffär är ICA Skrea Strand, i folkmun BeGe-mat, som håller hög klass och även har egna kockar som lagar husmanskost. ICA är beläget på Hjortsbergs centrum där du även hittar apotek, färg, pizzerior, skoaffär, blomsteraffär mm

HISTORIA OM DEN KONSTGJORDA HALVÖN
I mitten av 1970-talet slogs portarna upp till statliga Vin & Sprit AB:s nya anläggning i Falkenberg. För att fabriken skulle bli verklighet gav regeringen tillstånd till att bygga en konstgjord halvö vilket gav Falkenberg möjligheten att ta emot båtarna som skeppade vin och sprit från kontinenten. För att skapa halvön användes totalt 280 000 m3 massa i form av sten, grus och sand. Hälften bestod av sand från havsbotten som hämtades vid den danska ön Anholt och fraktades med sandsugningsbåt till Falkenberg. Båten körde dygnet runt, sju dagar i veckan under maj till november 1972 och levererade tre lass per dygn. Varje båtlast innehöll cirka 300 m3 vilket innebar drygt 460 turer med sand. 1976 stod anläggningen färdig och den blev framförallt
en tappningsfabrik för vin men där blandades också whisky och glögg samtidigt som det distribuerades importerade drycker. När fabriken lades ned 1999 arbetade närmare 200 personer på Vin & Sprit i Falkenberg. Sen dess har lokalerna fyllts med nya
företag som idag skapar arbetstillfällen för ännu fler. Ända sen Vin & Sprits sorti från Falkenberg har det funnits planer på att bygga bostäder på Bacchus. Nu har detta äntligen blivit verklighet! Den konstgjorda halvön möjliggör byggnation av attraktiva bostäder i en unik miljö och samtidigt skapas en helt ny stadsdel som binder samman staden med havet.

Arkitekternas ord om Bacchus:
”Havet har självklart varit en stor inspirationskälla i projektet och en av de viktigaste frågorna för oss har varit hur vi kan utnyttja läget på ett optimalt sätt. Bor man precis vid havet vill man självklart se och känna havets både rogivande och spännande närvaro. Därför ville vi skapa ett projekt som både känns rationellt, nyskapande och erbjuder lägenheter som med sin gestaltning skapar maximal utsikt mot havet. Havets närvaro har starkt bidragit till den expansiva formen mot havet och den omslutande och mer skyddade miljön vid entrén. Formen mot havet kan liknas vid ett båtskrov med sin rundande form och varma rostbruna toner. Den rundade formen kan också liknas vid vågor och mönstret i fasadplattorna förstärker känslan av vågor som rullar mot land. Rent praktiskt har läget vid havet även påverkat våra val av material i fasaden. Mot havet arbetar vi med fasadsystemet Buchtal som består av plattor av fasadklinker i fyra olika nyanser från rostbrunt till ljust varmvitt. Fasadsystemet är gediget med genomtänkta detaljer och helt oorganiskt samt självrengörande. För husets entrésida har vi valt en ljus välkomnande och mer traditionell putsad fasad som utgör en vacker fond till entrégårdarnas träd och växter. Läget precis vid havet gör också att byggnaderna blir ett viktigt inslag i vad man ser från Skrea strand. De nya vågformade bostadshusen i förgrunden tillsammans med den målade fasaden på lagerbyggnaden bakom bostadshusen i havets blå-gröna toner ger en helt ny bild från stranden. På längre avstånd vill vi att de fyra husen skall samverka till en helhet som svarar upp mot den stora skalan som den befintliga hamnmiljön utgör.”

Petra Strömberg och AnnCharlott Castler
Fredblad arkitekter

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,31790
Andel av insats: 2,31790
Andel av månadsavgift: 2,32
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Allmänt

Föreningens namn: Brf Bacchus 7 (hus 4)
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1105
Juridisk person tillåten: Ja
Kommun: Falkenberg

Gemensamma utrymmen

Ett låsbart gallerförråd finns i källaren. Storleken varierar beroende på lägenhet men dom är ca 3-4 kvm. För er som önskar ytterligare förråd finns möjligheter att hyra externt i höglagret, dessa har en separat kö-lista.

BASTU MED SVALKANDE DOPP. Högst upp i huset finns en gemensam bastu med havsutsikt. Precis intill husen finns det ett flertal badplatser med bänkar och trappa ner i Kattegatt. En möjlighet för ett uppfriskande bad, en plats för att pusta ut
vid efter joggingrundan eller varför inte bara slå dig ner och andas in den friska havsluften.

FESTLIG TAKTERRASS MED SPA-BAD Högst upp i varje hus finns en takterrass där ni kan njuta av solnedgången tillsammans med trevligt sällskap och kanske något gott att äta och dricka. Och inte minst en fantastisk utsikt åt alla håll. Här kan ni boende även boka en plats i Spa-badet och njuta av en fantastisk, stjärnklar natthimmel! I anslutning till takterrassen finns också en samlingslokal med ett mindre kök och WC. Allt för att ni på ett enkelt sätt ska kunna njuta av en härlig stund på 24 meters höjd.

EGEN LÄGENHET FÖR DINA GÄSTER Med en lägenhet på Bacchus kommer gästerna stå på kö för att komma och hälsa på. Därför finns det i källaren i varje hus en bokningsbar övernattningslägenhet. Lägenheten har plats för mellan 2-4
sängplatser och har såväl badrum som kök.

Parkering

1 garageplats per lägenhet finns att hyra externt i höglagret. 500 kr per mån. Garageinfart på bortre långsidan intill hus 4.
I mån av plats kan det finnas möjlighet att hyra ytterligare en parkering.
ca 18 gästparkeringar planeras öster om hus 1. Dessa gästparkeringar delas med Brf Bacchus 1-4.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

2 995 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 049 kr
I avgiften ingår värme, vatten och internet
I avgiften ingår värme, vatten, sophämtning, tv grundutbud, bredband och telefoni.

Driftkostnader

485 kr/mån
Kommentar: Driftkostnader är baserad på en likadan tvårummare som nyttjas som året om boende.

Fördelas enligt följande

El: 280 kr
Försäkring: 165 kr
Bostadsrättstillägg: 40 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration ej utförd

Alla bilder

+ 18 Visa alla 24 bilder
 

Planritning

Karta & område

Bacchus Väg 8, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4049 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.
Läs om våra Coronaregler för visning.

25
aug
Anmälan krävs
Tor 17:30-18:00
Välj tid
28
aug
Anmälan krävs
Sön 12:00-12:30
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Sofie Gustavsson

Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Anngelica Johansson

Mäklarassistent

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning