Hoppa till innehåll
 
Högsta bud: 
1 200 000 kr

På denna bostad erbjuds budgivning med Bank ID. Läs mer om budgivning med Bank ID.

Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emeli Krantz fd Gradin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emeli Krantz fd Gradin
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Gnarp

Kyrkvägen 37A

Högsta bud: 
1 200 000 kr

På denna bostad erbjuds budgivning med Bank ID. Läs mer om budgivning med Bank ID.

Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emeli Krantz fd Gradin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emeli Krantz fd Gradin
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

  • Typ: Villa, 2-plan, 1-plan med källardel
  • Rum: 9, varav 6 sovrum
  • Boarea: 206 m2
  • Tomtarea: 1 936 m2
  • Byggnadsår: 1791
  • Driftkostnad: 57 980 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Jag vill att ni kommer och kollar på fastigheten, bjuder det ni tycker att fastigheten är värd, alla bud är välkomna se sker en överenskommelse med säljarna.
Yst på backan är en fastighet med bostad från 1791 i vackra Gnarp med två fina bostäder, för er som söker generationsboende eller ha en extra bostad att hyra ut. Nyinstallerad bergvärmepump gör livet enklare som boende i både bostaden och lägenheten, bergvärmen värmer även verkstaden. Nyinstallerat kommunalt vatten och avlopp. Stall och ordentligt garage. Fastigheten bjuder inte bara på många rum, härlig tomt och härliga ytor utan mitt i bostaden finns bakugnen kvar att använda. Hela bakgården badar i ljus med sitt direkta Söderläge samt med ljus även från Väst. Det finns mycket att berätta om fastigheten.
På fastigheten sägs det ha varit en gästgivargård där resande hästekipage kunde vila sina hästar. En gång i tiden inreddes källardelen som krog. Isolerad verkstad finns, med vatten och avlopp. Stort garage med flertalet portar och rymmer både bilar, husbilar, traktorer etc. Grannen säger att man eventuellt och enligt överenskommelse med honom så kan man få tillgång till marken ner till ån. Fastigheten har en fin historia från 1700-talet och än är den inte slut, nu ska Ni som nya ägare fortsätta med fastigheten som boende och/eller kanske en verksamhet. Bostaden är besiktad med Svensk Fastighetsförmedlings Varudeklarerat. Vi ses på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

Att göra entré i den här bostaden, den stora röda byggnaden från 1791 är bara början på ett kittlande besök i en historisk byggnad där många gamla detaljer finns kvar och den fina renovering som gjorts. De gamla fönstren är otroligt vackra att vila ögonen på med de handblåsta glasen. Entrén börjar genom fina dubbeldörrar som leder Er in i en hall med trägolv, liggande väggpanel utfört i träplank i knähöjd pryder väggarna tillsammans med målade väggar. Planlösningen i huset är en typisk 1700-tals lösning, Sexdelad planlösning med hall, två rum om sidan och ytterligare tre rum längre in i huset. Nu har planlösningen ändras lite efter ombyggnaden med badrum i hallen. Till höger ligger WC med tvättmaskin samt en större kammare som fungerar som garderob. Bakom kammaren finns förmodlingen den äldre öppningen in till nuvarande kök. I hallen finns högt fönster som bjuder på stort ljusintag.
Till vänster finns stort rum. som idag används som sovrum, brett träplank på golvet, målade väggar samt hög "bröstpanel" på väggarna. Träfönster, här har säkerligen det ursprungliga köket funnits, det man kallade stuga, det grundar jag på att det finns en kvarvarande vedspis här. Innanför finns "kammare", idag sovrum. Med brett träplank på golvet, höga golvlister, målade väggar samt två fönster. Ett rum på husets ena hörn, ger fönster i två väderstreck. Rakt fram från hallen finns dagens ena allrum, där den fungerande bakugnen huserar, historiska salen varifrån det idag finns en trappa upp till den övre våningen.
Till höger finns det genomgående köket med fönster i tre väderstreck, utgång till uteplatsen på husets baksida samt kallingång med entré ut till trädgården, har även använts som skafferi. På golvet ligger nyare golv medan väggarna är prydda med fin tapet och panel.

På övre våningen finns stort genomgående allrum med fönster i två väderstreck, totalt tre stycken, Här finns murstocken synlig och vid den finns en kamin inkopplad. Nyare golv och målade väggar. Till höger om trappan finns ingång till två sovrum och en större klädkammare. Ett fönster i vardera sovrum, synlig murstock i ena sovrummet, nyare golv och målade väggar.
Till vänster finns rum med öppen planlösning till allrummet och utgång till balkongen som förr, när det var ytterligare bostad på övre våningen, var en till entré till bostaden. Nyare golv , målade väggar. Här bjuds det på huset badrum, helkaklat med dusch, plats för badkar, wc samt handfat.
Ytterligare sovrum med synliga stockar i taket, fönster mot husets baksida, snedtak, väggarna är målade och prydda med trä.

Lägenheten: Entré genom fin hall med synliga stockar, på golvet ligger originalgolvet kvar där man ser hur djuren märkt trä med klövar och broddar. Det breda planket är idag behandlat till en behaglig yta att promenera på. Till höger finns allrum och sovrum. Här fortsätter det fina breda träplankorna att flyta. Sovrummet är inbyggt i allrummet men får ljus från fönster ut mot det stora rummet och fångar in ljus från dess stora fönster samt balkongdörr. Rakt fram finns helkaklat badrum med dusch, wc, handfat och tvättmaskin. Till vänster om hallen finns köket som har en generös öppning mot allrummet. Stort fönsterparti, nyare golv, synliga stockar i taket, tegelplattor som kakel, målade väggar.

Sammanfattning

Typ: Villa, 2-plan, 1-plan med källardel
Rum: 9, varav 6 sovrum
Boarea: 206 m2
Tomtarea: 1 936 m2
Byggnadsår: 1791
Driftkostnad: 57 980 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Två bostäder, där huvudbyggnaden är på 206m² och gästhuset/lägenheten 120 m².

Uppvärmning

Bergvärmepump

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 2-glasfönster
Takbeklädnad: Plåt
Ventilation: Självdrag
Jordat/ojordat: Delvis jordat
Huvudsäkring: 20 A
Murstock: Murade skorstenar, tre stycken, två i bostadshuset och en från pannrummet.
Allmän information: Det finns två bostäder, huvudbostaden är på 206 m² och har 7 rok, lägenheten är på 120 m² + 80 m² som biyta och har 2 rok.. Båda i fastighetsrättslig klass 1 och värms upp med bergvärme.

Renoveringar

Hela huset har varit under renovering. Bergvärmen installerades 2023 och kommunalt vatten installerades i år, avloppet är inkopplat kommunalt förut.

Tomt/balkong/uteplats

På husets framsida
Plan gräsyta med sikt över åkrarna

Övriga byggnader

Stort garage med plats för bilar samt stora fordon som husbilar, husvagnar etc, fd. stall, gästhus (extra lägenhet med två rum och kök), isolerad verkstad med värme, vatten och avlopp.

Parkering

Finns parkering på gården samt garage med 5 stycken portar, där Ni kan husera både bilar, husbilar, husvagnar etc.

Tv/Internetanslutning

Ingen fiber har installerats men det ligger längs vägen och möjligheten finns.

Allmänt

Län: Gävleborg
Kommun: Nordanstig
Område: Gnarp
Fastighetsbeteckning: NORDANSTIG FRÄSTA 11:10

Omgivning

Gnarp ligger invid E4, med fyra mil till både Hudiksvall och Sundsvall. Här finns också kommunikationer med både buss och tåg. En kommunal skola för barnen i låg och mellanstadie. Sen finns friskola för barn upp till nian. Förskola, sporthall, ishockeyhall, fotbollsplaner, ridskola med ridhus, Äventyrsladan erbjuder Paintball, Riding Bull, Trädklättring, köra fyrhjuling, Sumo-brottning, hamsterhjul, hästrace, korvrace, lövblåsarslalom, boomfight, bungeerun (barn), gladiatorfight, jätteboxning, riddaren Ivanhoe, gocart m.m. Nu även Bugy Ejection och mångkamp. I Gnarp finns pizzerior, Ica, två bensinmackar, chokladtillverkning mm. Gnarp ligger längs kusten och bjuder på både havs- och sjöbad på flera stränder. Naturen ger möjlighet för den som vill röra sig ute i naturen fina promenadstråk. Här finns också en stor tyggrossist med fina mode och heminredningstyger. Många invånare ser möjligheten med att starta eget på orten, bland annat har vi Huset på Hea med blomster- och presentbutik med café samt Gnarps trä, med byggvaror.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Nordanstig Gnarps-Berge Ga:6 - VÄGAR
Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Frästa 11:1, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 1976-06-08, Senast ändrad: 2021-01-11)

Ekonomi

Driftkostnader

57 980 kr/år
Årlig elförbrukning: 10000 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 12 880 kr
Uppvärmning: 25 000 kr
Väg: 600 kr
Försäkring: 9 000 kr
Försäkringskommentar: Dina försäkringar
Renhållning: 2 100 kr
Solceller leasing: 8 400 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 915 000 kr
Mark: 288 000 kr
Totalt: 1 203 000 kr
Taxeringsår: 2022
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 48
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 pantbrev uttaget om sammanlagt 1 134 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 93 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 157 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-09-09
Besiktningsman: Peter Engstrand Anticimex

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 51 Visa alla 57 bilder
 

Karta och område

Kyrkvägen 37A, Gnarp

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
18
jul
Anmälan krävs
Tor 16:00-17:00
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Gnarp, Nordanstig
Kyrkvägen 37A
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning