Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 312 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare
Stockholm

Virkesvägen 9E, 5tr

Månadsavgift: 5 312 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare

Ljus 4:a högt upp i huset, utan insyn och med stor balkong som erbjuder sol hela dagen!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 96,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 4-1503
  • Byggnadsår: 2019
  • Månadsavgift: 5 312 kr
  • Driftkostnad: 525 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 5 av 7
  • Hiss: Ja

Svanen-märkt nyproduktion från 2019!
Ljus 4:a högt upp i huset, utan insyn och med stor balkong som erbjuder sol hela dagen. Fin vy mot Sofia kyrka!

Nu finns en unik chans att bli den nya lyckliga ägaren till detta nyproducerade hem som bjuder på ett högt läge i huset med ett underbart ljusinsläpp.
Den sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum i kombination med det stora ljusinsläppet från fönsterpartier i två väderstreck skapar en härlig rymd i bostaden och inbjuder till sociala tillställningar. I detta hem har man valt att satsa på tidlösa och praktiska tillval som passar alla. Marbodal kök och badrum i hög standard och bekvämlighet.
Här erbjuds tre bra sovrum, två badrum med duschmöjlighet och badkar samt tvättmaskin och torktumlare. Fint målade väggar i ljusa kulörer och vitlaserade trägolv.
Förvaring ges i flertalet skjutdörrsgarderober, i en klädkammare som man når från ett av sovrummen samt i ett källarförråd som tillhör lägenheten. Det finns för närvarande lediga källarförråd i föreningen och extra förråd går att hyra för 250 kr/månad. Detta är ett praktiskt och bekvämt boende med alla fördelar som nyproduktion erbjuder med garantier på vitvarorna osv. Under vår och sommarmånaderna förlängs umgängesytan med den generösa balkongen som ligger i ett söderläge och bjuder på sol under hela dagen.

Svanen märkt Skanska-boende som är byggt med material och tekniska lösningar som är noggrant utvalda för att minimera miljöpåverkan. Energieffektiva fönster och individuell mätning och debitering av el.

Brf Heliosparken 1 bildades 2018 och är en äkta förening som äger marken (friköpt tomt) och har bra ordning på ekonomin där de följer avsatt plan och amorterar ca 800 000 kr/år!
Fastigheten är dessutom försäkrad genom av Skanska Sverige AB (tecknad allriskförsäkring till fullvärde) samt en försäkring med bostadsrättstillägg. Eftersom huset är Svanen-märkt finns det möjlighet till sk gröna bolån med rabatterad bolåneränta hos flera bolåneinstitut. Som boende här har man tillgång till en stor och trivsam innergård som är mycket barnvänlig med fin lekplats och grillmöjlighet för den som inte vill ha en egen grill och grilla på balkongen. Garage med kortare kö finns i huset och nås precis som lägenhetsförrådet via hissen direkt utanför lägenhetsdörren.

Kring bostaden finns flertalet av Sjöstans bästa restauranger, Finefood, Pinchos, Niklas & Friends och H10, för att nämna några. Här har du även vackra promenadstråk längs med kajen som tar dig in till Södermalm på ca 10 minuter och dess utbud av restauranger, caféer, butiker mm. För den som vill njuta av friluftsliv finns Nackareservatet inpå knuten, Årstaviken samt Hammarbybacken som kan stoltsera med att vara värd för World Cup i skidåkning. Idag tar du dig hit smidigt med Tvärbanan och bussar. T-banans blåa linje förlängs och kommer år 2030 till området, med ny station vid Luma, bara några hundra meter från bostaden. Vid Luma finns även gratisfärjan som snabbt och smidigt tar dig över till Södermalm eller till Henriksdalshamnen.
Från Luma kan du även ta betalfärjan m/s Emelie som angör Nybroplan. Vid Mårtensdal har du en välsorterad ICA-butik och vid Sickla kaj har du både Coop, Lidl och Systembolaget.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 96,5 kvm
Lägenhetsnummer: 4-1503
Byggnadsår: 2019
Driftkostnad: 525 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 7
Hiss: Ja. Stor och rymlig hiss.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Cykelrum finns på källarplan alternativt garaget. Källsorteringsrum finns att tillgå. Till samtliga lägenheter hör ett förråd, beläget på souterrängplan alternativt garageplan. Rum för barnvagnar och rullstolar finns i anslutning till varje trapphus.

Tv/Internetanslutning

Tv/telefoni/bredband tillkommer med 199kr i månaden via OwnIT.

Värme- och ventilationsanläggning

Byggnaden värms upp med fjärrvärme. Huset ventileras med mekanisk till och frånluftsventilation med värmeåtervinning. Vattenburet värmesystem med radiatorer finns i bostäderna och i badrummen i samtliga bostäder finns elburen komfortgolvvärme.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad

Omgivning

För många som känner till området sedan länge, har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat till att det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där närheten till vågorna fått prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om.

Hammarby Sjöstad är en del av Sofia församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot, men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm.

Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken.

I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger och fler dyker upp allteftersom stadsdelen växer. Utbudet i restaurangväg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar, så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne.

Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden, men när den är färdigställd prognostiseras det att det kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,22390%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

1 370 505 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Brf Heliosparken 1 ligger mitt i det gamla industriområdet Södra Hammarby. Tidigare huserade tillverkningsindustrin i området men numera hittar du mer hantverk och kontorsverksamhet. Industriromantiken och spåren av det gamla lever dock kvar i området. Genom att blanda bostäder och verksamheter har man skapat en levande stadsdel med närhet till det mest. Brf Heliosparken 1 består av 95 bostadsrätter fördelade om 4 trapphus samt 4 kommersiella lokaler på adresserna Heliosgatan 11, Virkesvägen 9 E, G och J.

Fördelningen av föreningens bostäder är som följer:
19 stycken 1 rum och kök
15 stycken 2 rum och kök
3 stycken 3 rum och kök
54 stycken 4 rum och kök
4 stycken 5 rum och kök

Föreningen godkänner delat ägande, max 3 ägare och varje ägare måste äga minst 10% vardera.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Heliosparken 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1403
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Ny garageport 2021
Kommande renoveringar: 2023 - Installera laddstolpar på alla våra garageplatser under året.
Utöver det har föreningen inga större renoveringar inplanerade, enligt styrelsen 2023-02-08.

Gemensamma utrymmen

- Cykelrum/barnvagnsrum finns i anslutning på innergården till ingång Virkesvägen 9E och 9J.
- Återvinningsrum med sopsug för hushållssopor finns mellan ingång Virkesvägen 9E och 9F och är en gemensamhetsanläggning tillsammans med BRF Heliosparken 2
- Trevlig grön innergård
- Garage där föreningen disponerar 51 p-platser och 6 mc-platser i det gemensamma garaget. Ladduttag för elbilar finns.

Parkering

Föreningen innehar 51 garageplatser samt 6 mc -platser, f.n kö.

Parkering med el: 2 300kr/mån + förbrukning
Vanlig parkering bil: 1 870kr/mån
MC: 600kr/mån

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Avgiften höjdes vid årsskiftet 2023 med 4%, ingen mer höjning är planerad (enligt styrelsen 8/2-23).

Kommunikationer

Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96.
Tvärbanan går från Sickla Udde till Gullmarsplan (T-bana) vidare till Årsta berg (pendeltåg) Liljeholmen, Alvik och till Solna. Tvärbanan går hela vägen till Sickla. Utöver detta kommer Tunnelbanan gå genom Sjöstaden och bort mot Forum Nacka (c:a 2026) För mer info se Stockholm Stad.
Med fördel trafikerar M/S Lotten och M/S Lisen Hammarby Sjö och går mellan Barnängsbryggan (Södermalm) Lumabryggan samt Henriksdalsbryggan (Hammarby Sjöstad) och den resan är kostnadsfri. Vill man in till stan finns M/S Emelie som tar dig till Nybroviken via Djurgården och Saltsjöqvarn. Bor man i Henriksdal kan man enkelt ta någon av alla Nackabussarna till Slussen. Bor du i andra änden i Fredriksdal har du 500 meter gångavstånd till Skanstull.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.
Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 312 kr
I månadsavgiften ingår uppvärmning, vatten och avlopp.
Kostnad för TV/telefon/bredband tillkommer med 199 kr/mån.

Driftkostnader

525 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde som baseras på säljarens nyttjande av bostaden.

Fördelas enligt följande

El: 325 kr
Försäkring: 200 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 74 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 72 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-10-08
Besiktningsman: Marie Forshällen, Skanska Sverige AB
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 45 Visa alla 51 bilder
 

Planritning

Karta & område

Virkesvägen 9E, 5tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5312 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Elin Bellander

Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning