Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 794 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Josefin Ericson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Josefin Ericson
Fastighetsmäklare
Stockholm

Rorgängargatan 17A

Månadsavgift: 3 794 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Josefin Ericson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Josefin Ericson
Fastighetsmäklare

Topprenoverad funktionell trea på lugn tvärgata nära Hammarby Sjö!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 1 sovrum
  • Boarea: 65 kvm
  • Lägenhetsnummer: 3053
  • Byggnadsår: 2008
  • Månadsavgift: 3 794 kr
  • Driftkostnad: 450 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 12
  • Hiss: Ja

Anmäl ditt intresse för mer information för prisläge och privatvisning!

Nu får ni den unika chansen att förvärva en topprenoverad och funktionell trea i Hammarby Sjöstad med två balkonger varav den ena glimtar mot Hammarby Sjö!

Här har vi ett boende utöver det vanliga! Ett vackert ljus pryder hela bostaden genom lägenhets genomgående planlösning och stora fönsterpartier. Detta är en topprenoverad lägenhet som ger en känsla av design med val av modernt material och exklusiva vitvaror. Med en ny tillbyggnad av en industrivägg vid gamla matsalsdelen disponeras lägenheten som en funktionell trea.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en fri möjlighet av att kunna styra upp både stora och små tillställningar för familj och vänner. Den rymliga balkongen blir som ett extrarum under vår och sommarhalvåret, här går det att möblera med en loungegrupp, växter och grill.

Gott om förvaringsmöjligheter i flertalet platsbyggda garderober samt ett lättillgängligt förråd i källarplan.

FÖRENINGEN!

Brf Sjöstadsparterren är en av Sjöstadens mest eftertraktade föreningar tack vare deras starka ekonomi och många mervärden. Föreningen har stora och stabila hyresintäkter om ca. 2,2 milj och låga avgifter där både tv & bredband är inkluderat.

I fastigheten finns garage, övernattningslägenhet och en fantastisk takterrass om 100 kvm som får utnyttjas fritt av föreningens medlemmar. Takterrassen ligger på våning 12 och bjuder på en magisk panoramavy som måste upplevas på plats. Här kan man avnjuta en god middag på sommaren eller skåla in det nya året med stans bästa utsikt! Föreningen har dessutom en grönskande innergård som passar alla åldrar.

Från porten tar du dig snabbt ner till bryggorna vid Hammarby Sjö, till lugnet och naturen vid Nackareservatet, i pjäxor till skidliften i Hammarbybacken eller i flip-flops till badplatserna vid Sickla sjön. Samtidigt har du alla Sjöstadens allmänna kommunikationer, butiker, caféer och restauranger några kvarter bort och en kort promenad till Sickla köpkvarter som är ett av landets största köpcentrum.

Härifrån tar du dig även med lätthet upp till Södermalm och storstadspulsen. Mycket bra kommunikationsmöjligheter direkt utanför dörren med tvärbana och buss 71 och 74 samt gratis färja inom några få minuters promenadavstånd som tar dig över till Södermalm samt en mindre kostnad till Djurgården och Stockholms city.

Om Bostaden

Beskrivning

Interiör
Ny parkett från 2019 samt exklusiva materialval i kök.

Planlösningen disponeras enligt följande:

Hall
Trevligt välkomnande hall där man direkt möts av det vackert ljusinsläpp. Ljusa väggar och nytt parkettgolv.

Badrum
Till höger om hallen nås bostadens badrum som erbjuder hög standard och bekvämlighet.
Tidlöst inrett med ljust kakel på väggar, mörkgrått klinkergolv med golvvärme och spotlights i tak som ger riktigt bra belysning.
Badrummet är utrustat med lyxig vattenfallsdusch, snygg duschvägg, vägghängd wc, handfat, stor insänkt spegel med naturlig avställningsyta i sten samt ett fint litet fönster för ljus och vädring. Tvättmaskin och torktumlare samt praktisk arbetsbänk ovan. Här finns även gott om förvaring i vägghängda skåp.

Sovrum
Ett rogivande och svalt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaringsmöjligheter ges i garderob. Ljusa väggar och parkettgolv. Direkt anslutning till lilla balkongen mot innergård.

Kök
Modern kök med exklusiva materialval och utrustning, öppen köksö med häll och inbyggd fläkt från Elica Tesla med modern industriinredning som är renoverad av nuvarande ägare.
Här bjuds det på generösa arbetsytor och riktigt bra skåp- och lådförvaring i grå nyans från Noblessa. Välutrustat med integrerande vitvaror såsom kyl, frys och diskmaskin från Electrolux samt ugn och mikro från Siemens.

Sovrum/gästrum/kontor (ca 6 kvm)
Detta rum har nuvarande ägare låtit bygga 2019 med moderna industriglas. Idag disponeras det som ett kontor men passar lika bra som barnrum eller gästrum.

Vardagsrum
Härligt vardagsrum som bjuder på ett oslagbart ljus tack vare stora fönsterpartier som går längs med hela rummet. Lätt möblerade ytor med plats för matsalsbord, soffgrupp och annat möblemang som önskas. Anslutning till rymlig balkong.

Balkong 1
Rymlig balkong i nordväst med ombonad trätrall och utrymme för både loungegrupp, matbord, grill samt växter. Oslagbar plats att spendera tid på från tidig vår till sen höst. Här kan man njuta av sommarvärmen och glimt av solnedgången som speglar sig på Hammarby Sjö.

Balkong 2
Vädringsbalkong mot innergård söderläge.

Till lägenheten hör ett källarförråd som nås smidigt via hissen.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 1 sovrum
Boarea: 65 kvm
Lägenhetsnummer: 3053
Byggnadsår: 2008
Driftkostnad: 450 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 12
Hiss: Ja

Byggnadssätt

Kommentar: Grundläggning - betongplatta på pålar och plintar till berg.
Stomme - betong, stålpelare i fasad.
Ytterväggar - puts på mineralull, isolering mellan träreglar, gipsskivor.
Innerväggar, lgh skiljande - betong alt gipsskivor på stålreglar.
Innerväggar, ej bärande - gipsskivor på stålreglar.
Fönster och fönsterdörrar - treglasfönster trä med aluminiumbeklädd utsida, vissa är fasta.
Lägenhetsytterdörrar - säkerhetsdörrar.

Tv/Internetanslutning

TV
- KabelTV med 16 TV-kanaler genom Canal Digital.

Internet
- 100mbit/s symmetrisk bredbandsanslutning genom Ownit Broadband AB.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning
- Fjärrvärme, vattenburen med radiatorer.
- Garaget har ingen särskild uppvärmning utan förses med frånluft från lägenheterna (ej spiskåpan).

Ventilation:
- Bostäder, Stora kuben, mekanisk till- och frånluftsventilation (FTX-system).
- Bostäder, Lilla kuben, mekanisk frånluftsventilation, tilluft via uteluftsventiler.
- Lokal, mekanisk till- och frånluftsventilation, kyld tilluft.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad

Omgivning

För många som känner till området sedan länge, har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat till att det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där närheten till vågorna fått prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om.

Hammarby Sjöstad är en del av Sofia församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot, men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm.

Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken.

I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger och fler dyker upp allteftersom stadsdelen växer. Utbudet i restaurangväg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar, så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne.

Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden, men när den är färdigställd prognostiseras det att det kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,01117
Andel av månadsavgift: 1,11851
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Sjöstadsparterren är en av Sjöstadens populäraste bostadsrättsföreningar och består av 76 lägenheter och en hyreslokal fördelat på 6200,5 m2, respektive 1067 m2. Lokalen hyrs ut till Stockholms stad genom kulturförvaltningen vilket medför stabila och långsiktiga intäkter. (Kontraktet löper ut 2028)
Föreningens fastighet byggdes 2008 och omfattar adresserna; Rorgängargatan 17 A, Rorgängargatan 17 B samt Lugnets Allé 88. Föreningen innehar marken med tomträtt, se årsredovisningar för mer information om löptider mm för tomträtten.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.sjostadsparterren.se
Föreningens styrelse nås via styrelsen@sjostadsparterren.se
Hammarby Sjöstad har en egen hemsida med mycket matnyttig information. www.hammarbysjostad.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöstadsparterren
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2014 - Stamspolning.
2016 - Ommålning av miljörum.
2016/2017 - Ventilation i lokal har åtgärdats.
2019/2020 - Fasad (JM utför renoveringen)

Gemensamma utrymmen

- Övernattningslägenhet/festlokal.
- Garage.
- Källarförråd.
- Takterrass.
- Innergård.
- Cykelrum.
- Barnvagnsrum.
- Rullstolsrum.
- Miljörum.
- Tvättstuga.

Parkering

Bilplats 1: Garage . Avgift 1400 kr/mån, har separat kö.

- Till föreningen hör 37 stycken garageplatser.
- Boendeparkering på gatan 09:00-17:00 för 1100kr/månad. Observera att Stockholms stad ändrar tider och avgifter under 2017.
- Allmänna garage som finns 5-10 min bort är Wallenstamsgaraget, Q-park Kvarnholmen.

För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har god ekonomi och inga avgiftshöjningar är väntade. Info från föreningen 2021-01-14
Tidigare höjningar:
Styrelsen beslutade att höja avgiften med 7% from 1/1-2019.

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 57 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie trafikerar sträckan Hammarby Sjöstad - Nybroplan.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 57. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Solna Station via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla Kaj och Sickla Udde. Från och med oktober 2017 är tvärbanan förlängd till Sickla Station, som nu är tvärbanans ändhållplats där en ny knutpunkt skapats med Saltsjöbanan.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 794 kr
I månadsavgiften ingår;
- Värme
- Vatten
- Kabel-TV (basutbud)
- Bredband

Driftkostnader

450 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 89 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2010-12-04
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 13 Visa alla 19 bilder
 

Planritning

Karta & område

Rorgängargatan 17A, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Josefin Ericson

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning