Hoppa till innehåll

Hitta din mäklare eller närmsta bobutik

 
 
Bobutiker Spanien (5)

Mäklare i Spanien

Letar du efter rätt mäklare i Spanien? Kanske känner du dig osäker på språket och de regler som gäller och vill gärna ha en svensk mäklare med erfarenhet på plats i Spanien. Och som dessutom har juridisk och ekonomisk kunskap om vad som gäller. Bra, då finns vi här för dig!

Våra svenska mäklare i Spanien

Alla våra mäklare är svensktalande, men behärskar även spanska och engelska, samt är utbildade utlandsmäklare. De bor i Spanien sedan många år och är därför lokala experter och kan ge dig tips och råd om allt – från valet av bostad och kvarter, till en pålitlig lokal hantverkare, den mest pittoreska tavernan och mycket mer som du kan undra över, stort som smått.

Vad innebär utbildad utlandsmäklare?
I Spanien finns inget krav på utbildning för att få förmedla en bostad. Men på Svensk Fastighetsförmedling har vi utbildade utlandsmäklare vilket innebär att de har kunskapen gällande ekonomi, juridik, fastighetsvärdering och fastighetskonstruktion i Spanien. Det gör våra mäklare till experter på marknaden och ger dig en trygghet genom hela köp- och säljresan.

Våra mäklare finns nära ditt nya spanska hem
Våra mäklare finns på plats i Spanien och hjälper dig från att du börjar leta efter ditt nya drömboende tills det att du får nycklarna i handen. Eller från det att du tagit beslutet att sälja din fastighet tills de hittat rätt köpare för den. Tillsammans diskuterar ni dina behov och ser till att du alltid är nöjd. Våra mäklare hjälper dig med alla processer kring en bostadsaffär i Spanien, oavsett om du ska köpa eller sälja, och ser till att allt fungerar tryggt och enkelt.

Skillnaden på mäklare i Spanien och i Sverige?

Det är en relativt stor skillnad på mäklare i Spanien och i Sverige. I Spanien är deras huvudsakliga uppgift att sammanföra köpare och säljare utan att djupare gå in på juridiska frågor gällande bostaden. Så även om våra mäklare på Svensk Fastighetsförmedling har juridisk kunskap om bostadsaffären är vår rekommendation att alltid ha ett juridiskt ombud genom hela köp- eller säljresan.

Som vi nämnt tidigare behöver mäklaren inte vara utbildad, utan vem som helst kan förmedla en bostad. Dessutom har mäklaren oftast ingen ensamrätt på ett objekt, så samma fastighet kan representeras av många olika mäklare. Det betyder att du som köpare kan hitta samma bostad hos flera olika aktörer. Till och med till olika pris. Så överväg och tänk efter vilken mäklare du väljer, det är viktigt att du känner förtroende och tillit. Det kan även vara en fördel för en lyckad bostadsaffär att vända dig till en etablerad mäklarbyrå samt att fastighetsförmedlaren är svensktalande och har fina rekommendationer.

Bra frågor att ta upp med din mäklare

När du är på jakt efter en mäklare i Spanien, vare sig du ska köpa eller sälja, kan det vara bra att reda ut vissa frågor för att ge ert samarbete rätt förutsättningar:

  • Hur mycket värderas bostaden till, vad är ett rimligt pris att betala eller förvänta sig att få betalt?
  • Känner mäklaren till området bra? Kanske själv är bosatt här eller förmedlat många bostäder i området?
  • Har mäklaren den specialistkompetens som krävs för den fastighet du säljer eller är intresserad av?
  • Hur stort är mäklarens arvode?
  • Hur ser sälj- respektive köpprocessen ut?
  • Vad är nästa steg i processen?

Kontakta våra mäklare i Spanien för rådgivning

Även om du inte ska köpa eller sälja din bostad i Spanien redan idag, kan det vara smart att få kloka tips och råd i god tid. Fyll i vårt kontaktformulär för att komma i kontakt med våra mäklare i Spanien. De hjälper dig med tips och råd om både att köpa hus i Spanien och köpa lägenhet i Spanien och vägleder dig när det är dags att sälja. Vet du redan i vilken område du vill leta efter ditt spanska boende, kontakta då det lokala kontoret och våra mäklare där. Detsamma gäller om du ska sälja, våra mäklare är specialiserade och aktiva i det området där de verkar och de är dom som är bäst lämpade för att hitta rätt köpare för just dig.