Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Spanien

Bo i Spanien

Många svenskar älskar Spanien, den trevliga kulturen och det behagliga klimatet. Är du nyfiken på hur det är att köpa bostad och bo i Spanien? Det finns många fördelar med att ta steget och flytta till solen och värmen. Här berättar vi mer om allt härligt du kan uppleva i Spanien.

Fördelar med att bo i Spanien

När du skaffar bostad i Spanien finns det massvis av roliga saker som du kan uppleva. Tänk dig att ha milsvid utsikt över medelhavet, smaka på tapas på den lokala baren, känna fötterna i den varma härliga sanden och lära sig spanska av den trevliga ortsbefolkningen. Eller att vakna upp och titta ut över första tee på din favorit-golfbana när solen går upp. Här är några saker som du kommer att älska i Spanien:

Den spanska maten är magnifik

I Spanien stressar man inte. Framför allt inte när man äter. Här kan middagen pågå under hela kvällen tillsammans med vänner och familj. Och rätterna är fantastiska. Oavsett om du gillar kött, fisk, skaldjur, fågel eller vegetariskt. Färsk fisk, färska skaldjur och tapas kan du få nästan överallt när du bor i Spanien. Dessutom odlas det mycket frukt och grönsaker i Spanien som du kan köpa på lokala marknader eller i små butiker. Smaken är både bättre och fräschare. Dessutom är frukt och grönsaker mycket billigare än i Sverige.

Bo i Spanien på vintern

Det spanska klimatet är skönt. Riktigt skönt. Solen skiner nästan jämt. De ljumma vindarna och klimatet är behagligt året runt. Du kan räkna med temperaturer runt 15 och 20 grader på vinterhalvåret när solen tittar fram. Det är alltså stor skillnad jämfört med Sverige och du kan se fram emot 300 soldagar per år.

Upplev den spanska kulturen

Vad är typiskt spanskt? Flamenco är ett exempel. En speciell musikstil som även har inslag av dans där man klär sig i Flamencodräkter. En annan sak är storslagna festivaler. Flera gånger per år och i nästan alla städer och byar kan du uppleva fest och dans under flera dagar. Inga älskar att festa och dansa som spanjorerna.

Men det finns mycket annat spännande också. Spanien har många världskända författare, målare, sångare och andra artister som du kan uppleva på plats.

Sport i Spanien

Visst handlar Spanien till stor del om att sola, läsa en god bok på stranden och äta gott. Men här hittar du också gott om aktiviteter för alla smaker. Golf är stort. Men det är också cykling. Vattnet är varmt så du kan även ägna dig åt diverse vattensporter. Både vandring och löpning är mycket populärt. Och i vissa delar kan du till och med åka skidor på vintern. I Spanien har du aldrig tråkigt och tack vare det underbara klimatet kan du lätt hitta aktiviteter som passar just dig. Och så har vi fotbollen som är religion i Spanien, där det mesta handlar om de två stora rivalerna Barcelona och Real Madrid.

Bo i Spanien som pensionär

Oavsett om du är ung eller lite äldre tycker vi svenskar oftast att spanjorer är väldigt trevligt folk. Och när du visar intresse för dem välkomnar de dig med öppna armar. De är familjära och artiga. De säger vad de tycker som saker och ting. Om du lär dig spanska så blir det ännu bättre. Men du är även välkommen om du inte pratar spanska så länge du försöker och visar uppskattning. Det är med andra ord enkelt och härligt att vara pensionär i Spanien. Oavsett om du vill umgås på de spanska restaurangerna eller de vackra golfbanorna.

Sjukvård i Spanien

Att bo i Spanien som svensk känns tryggt eftersom sjukvården i Spanien har utvecklats enormt under de senaste femton åren. Och idag är den spanska sjukvården minst lika bra som övriga Europa. Det har gjorts otroliga förbättringar där bland annat nya moderna sjukhus har byggts med de mest högteknologiska utrustningen som går att köpa för pengar. Dessutom har läkarutbildningen förbättrats markant och nuförtiden pratar många läkare och sjuksköterskor även engelska. Om du har oturen att bli sjuk i Spanien så har du rätt att få vård genom det spanska sjukvårdssystemet eftersom Spanien är med i EU/ESS. Kom dock ihåg att du behöver ett intyg från Försäkringskassan för att du ska kunna få vård i Spanien. Vi hjälper dig gärna med tips och råd när det gäller sjukvården i Spanien.