Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 595 000 EUR
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Gustaf Molin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Gustaf Molin
Franchisetagare och utbildad utlandsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Utgångspris: 
1 595 000 EUR
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Gustaf Molin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Gustaf Molin
Franchisetagare och utbildad utlandsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

En unik och exklusiv lägenhet, duplex med två terrasser, högkvalitativa material, i Santa Catalina.

  • Typ: Lägenhet, Townhouse
  • Rum: 6, varav 3 sovrum
  • Boarea: 165 m2
  • Biarea: 30 m2
  • Driftkostnad: 2 580 EUR/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt
  • Våning: 1 av 3

Välkommen till en av Santa Catalinas finaste våningar! Denna våning är unik, ljus, rymlig och totalrenoverad mycket smakfullt där varje detalj är noga utvald. En duplex -lägenhet med en unik och mycket trevlig planlösning. En tidlös pärla av historisk charm och modern elegans. Denna omsorgsfullt totalrenoverade bostad fångar essensen av sekelskiftets vackra detaljer och exklusivitet, samtidigt som den erbjuder moderna bekvämligheter och hållbarhet. En unik lägenhet på 165 kvm, bestående av två våningar, vilken ger besökaren en wow-känsla både utifrån design, planlösning och dess vackra rum.

Med varsam hand har vackra detaljer bevarats och återställts på ett unikt och medvetet sätt för att skapa en perfekt balans mellan det gamla och det moderna tillsammans med noga valda material - och designval . Den gamla och stolta historien genomsyrar varje hörn, samtidigt som golvvärme, solceller och andra moderna innovationer skapar en harmonisk balans mellan det gamla, nutid och framtid. Nya handgjorda fönster med tvåglasfönster skapar både en autentisk karaktär och ljudisolering.

Ta steget ut från det fantastiska köket och ut på en av de två privata terrasserna och låt dig omfamnas av lugnet och det oslagbara klimatet. Här möts du av en unik plats att njuta av soliga dagar eller skapa minnesvärda kvällar under stjärnorna.
Lägenheten har en unik och häftig planlösning med stora fönster, burspråk och glasade partier som skapar både stora ljusinsläpp men även en känsla av att ute- och innemiljön smälter samman på ett fantastiskt sätt. Undervåningen kan användas som en gästdel, lounge, bodega eller studio. Undervåningen är idag inrett som sovrum med vardagsrum och eget badrum. Undervåningen har stora glaspartier mot en egen liten patio.

Golven består endera av vackra antika handgjorda hydraulikplattor eller av vacker beige Zarkisten, som skapar en mjuk och härlig känsla. Hela våningen följer temat av högkvalitativa materialval. Här möts du av naturlig äkta sten, handgjorda kakel och betonggolvplattor tillverkade på Mallorca – varje yta är likt en konstnärlig upplevelse.

Badrummen förstärker känslan av lyx med sina noggrant utvalda material. Blandare och kranar är exklusiva och av högsta kvalitet. Handgjorda specialdesignade Mallorquinska handfat och golv.

Köket är verkligen hjärtat i lägenheten, då det stora köket och den höga takhöjden skapar en välkomnande wow-känsla. Köket är rymligt och passande för representativa sociala tillställningar och middagar, då köket med sin köksö, matplats, loungedel och den angränsande terrassen skapar trivsamma gemensamhets-ytor. Köket har stora glasade dörrpartier åt båda håll, den ena sidan i access till terrassen och den andra mot kökets lounge med känsla av en egen "vinterträdgård" i köket med glasat tak mot den blå himlen. Kökets samtliga bänkar består av specialdesignad huggen Carrera-marmor med integrerade kökshoar i samma Carrera-marmor, både på köksö och köksbänk. Köksön har en egen liten ho med specialdesignade handgjorda restaurang-bartappar, för dricksvatten och bubbelvatten. I köket finns en designad öppen spis med glaskassett som förhöjer mysfaktorn i det härliga köket. En av väggarna i köket, den nästan 5 meter höga har synlig Mallorquinsk Maressten vilket skapar en genuin hemtrevlig känsla. Kök samt stort vitrinskåp är tillverkat av lokalt finsnickeri. Exklusiv inredning såsom spis av varumärket Bertazzoni, SMEG-kyl och frys samt exklusiv fläktkåpa och blandare förhöjer den unika känslan.
Denna våning erbjuder mer än bara ett hem; den är en resa genom tid och smakfull design. Upplev en av Santa Catalinas mest unika lägenhet där det antika möter det moderna i perfekt balans, där varje rum är skapat med fingertoppskänsla. Välkommen till din drömbostad, där historia och framtid möts i en perfekt harmoni.

Lägenheten har förutom sina två privata mindre terrasser även en stor gemensam takterrass, ca 70 kvm, där du erbjuds en magisk 180 graders havsutsikt samt utsikt över den vackra katedralen. Här finns plats för både middagar, lounge och avkoppling i solsängar.

Lägenheten ligger på bästa läge i det populära området Santa Catalina, där allt man kan önska finns i de närliggande kvarteren, såsom Santa Catalinas fantastiska Saluhall, restauranger, barer, bagerier, caféer, skomakare, banker, vårdcentral, teater, matbutiker, butiker etc., med bara 5 min gångavstånd till Palmas absoluta citykärna, Passeig Born. Den härliga hamnpromenaden Maritimo gränsar ned mot hamnen. Här i Santa Catalina kan du bo mitt i centrala Palma, i mysiga trygga kvarter med de allra bästa restaurangerna, mysiga uteserveringar och ett härligt folkliv alldeles inpå husknuten. Välkommen till din drömbostad, där denna unika och trivsamma bostad med de omgivande mysiga kvarteren erbjuder ett trivsamt hem i bästa läge, med både lugn och härligt folkliv i en perfekt balans.

Om Bostaden

Beskrivning

Samtliga rum och hela lägenheten är mycket smakfullt renoverade med Stengolv och handgjorda antika cementgolv genomgående i hela lägenheten. I första vardagsrummet och första hallen samt andra hallen och gästrummet har man restaurerat de gamla fina Mallorcinska antika golvplattorna i cement. I hela lägenheten förutom där de gamla golven är bevarade är det golvvärme. I alla 3 sovrum samt i kök och vardagsrum finns AC. Takhöjden i lägenheten är ca 2.9 m och i köket har man en takhöjd med snedtak från 3.3 m - 4.5 m vilket ger hela köket en fantastisk rymd. Hela lägenheten har putsade väggar och synliga originalbjälkar i taken. Alla materialval är mycket exklusiva och hela lägenheten har en helt unik karaktär där man bevarat den gamla stilen och på ett medvetet sätt kombinerat det med det moderna.
Stort vardagsrum: Våningsplan 1. Det större av de två vardagsrummen är det första rummet man kommer in i vid entrén till lägenheten. Detta rum ligger närmast gatan. Här är de gamla handgjorda Mallorcinska golvet bevarat. I detta rum är det 2 fönster ut mot gatan samt en inglasad balkong med de gamla fina innerdörrarna bevarade. AC finns i rummet.
Sovrum 1: Våningsplan 1. Gästrummet är det andra i ordningen som man når efter entrén. Här är de gamla golvet bevarat och väggarna putsade, här finns plats för en dubbelsäng och här finns två inbyggda garderober. AC finns i rummet.
Passage med gott om utrymme.: Våningsplan 1. Denna passage/hall är rymlig och har gamla golvet bevarat. Här finns en klädkammare med utrymme för förvaring. Från denna passage når man även de båda badrummen.
Badrum 1: Våningsplan 1. Nya handgjorda Mallorcinska golvplattor, duschplatta och handfat i samma design, en lugn och härlig beige nyans. Hela badrummet är kaklat med spanskt handgjord kakel i en smaragdgrön nyans. Här finns dusch och toalett och värmegolv. Blandarna är från en svensk kvalitetsleverantör och är i mässing. Badrummet har badrumsfläkt.
Badrum 2: Våningsplan 1. Nytillverkade Mallorcinska golvplattor i cement, duschplatta och handfat i Terrazzo. Här finns dusch, toalett, tvättmaskin och värmegolv. Blandare är av märket Jee-O. Badrummet har badrummsfläkt.
Sovrum 2: Våningsplan 1. I detta sovrum finn det plats för en dubbelsäng och det är ett nylagt Mallorcinsk cementgolv med värmegolv. Här finns 5 st inbyggda garderober som byggts av lokal snickare. I detta rum finns ett fönster ut mot terrassen på 1:a våningen. AC finns i rummet.
Vardagsrum 2: Våningsplan 1. I detta fantastiska vardagsrum har man ett stort fönster ca 2.5x2 m i trä, tillverkat av lokal snickare. Rummet har ett härligt ljus och stor rymd. I detta rum är det Stengolv med värmeslingor.
Kök: Våningsplan 1. Stort och rymligt kök med samma stengolv som i resten av lägenheten. Värmegolv och AC. Takhöjd, snedtak, 3.3 m - 4.5 m vilket ger en enorm rymd. I köket har man tagit fram den gamla Mares-stenen på den högsta väggen. Från köket når man terrassen genom en dubbeldörr (260x140 cm) i trä, tillverkad av lokal snickare. I den höga stenväggen sitter även där en likadan dörr som leder ut till en utemiljö med glastak, så det är inne men glaset är helt i glas. Här finns även trappan ner till nedre våningen som alltså är markplan. Köket är utrustat med 2 st kyl/frysskåp från Smeg, spis, Bertazoni, diskmaskin samt en öltapp för vatten och kolsyrat vatten. Köksbänkar är i Carrara marmor. I köket finns även en ny kamin som gjorts i design att passa stilen i lägenheten. Köksblandare är från Jee-O, vägglampor från Gubi.
Rum på nedre våningen: Bottenvåning. Detta rum är ett avlångt rum med stengolv och egen terrass. Rummet har AC och ett eget badrum. Putsade väggar och träbjälkar i taket. Ett stor dörr i glas skjutdörr i glas och resterande är glasvägg som vetter ut mot terrassen.
Badrum 3: Bottenvåning. Badrum med dusch och toalett. Golvet är handgjort Mallorcinskt golv i Terazzo. Badrummet har värmegolv och badrumsfläkt.

Sammanfattning

Typ: Lägenhet, Townhouse
Rum: 6, varav 3 sovrum, möjlighet till 5 sovrum
Boarea: 165 m2
Biarea: 30 m2
Byggnadsarea: 205 m2
Utgångspris: 1 595 000 EUR
Byggnadsår: 1904
Driftkostnad: 2 580 EUR/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Våning: 1 av 3
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Denna lägenhet har renoverats från grunden och har en mycket spännande och trevlig planlösning med högt i tak och fina bevarade detaljer.

Uppvärmning

El - luftburen värme

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glasfönster isoler
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
El: All el är nydragen 2020.
Kommentar: Byggnaden är i bra skick och har inga anmärkningar.

Tomt/balkong/uteplats

Terrass: Terrassen som ligger på övre våningen når man direkt från köket, storlek 15 kvm.
Terrass: Terrass 2, bottenplanet. Förberett för utedusch. Stengolv likt det i resten av lägenheten. På denna terrass finns även torktumlare placerad (och plats för tvättmaskin om man önskar)samt ett litet förvaringsutrymme.
Den ena terrassen är i direkt anslutning till köket. Där finns plats för solbädd, matbord och soffa. Ytan är ca 15 kvm.
Den andra terrassen är på markplan och är kopplad med trappa både på utsidan och inifrån lägenhetens nedre plan.
Gemensam stor takterrass på hela takets yta, ca 70 kvm, med magisk havsutsikt och utsikt över katedralen.
Lägenheten har två terrasser på vardera 15 kvm, en i markplan och en på första våningen. Fastighetens tak är en stor och rymlig takterrass som är gemensamt ägd av fastighetens 3 lägenhetsinnehavare.

Allmänt

Region: Mallorca
Kommun: Mallorca
Område: Santa Catalina

Omgivning

Välkommen till det förtrollande området Santa Catalina, en pärla mitt i Palma som förtrollar dina sinnen och lockar med en oemotståndlig charm. Det är som att kliva in i en värld av kulinarisk njutning och mångfald, där dofter från läckra rätter och nybakat bröd följer dig genom de pittoreska gatorna.
Santa Catalina är känt som den gastronomiska hjärtat i Palma, och det är inte svårt att förstå varför. Denna lummiga stadsdel är en oas av välsmakande möjligheter, där restauranger, bagerier och kaféer trängs längs gatorna och lockar in dig med sina lockande dofter och smaker. Här kan du utforska en värld av kulinarisk kreativitet, från traditionella mallorkinska rätter till internationella delikatesser.
Saluhallen i Santa Catalina är en av dess mest pulserande platser. Här möts lokala råvaror och passionerade kockar, skapandes en atmosfär av levande färger och livlig energi. Du kan förlora dig själv bland de färska grönsakerna, de saftiga frukterna och de lokala ostar och charkuterier. Det är som en smakresa runt världen, allt inom bekvämt gångavstånd.
Det som verkligen gör Santa Catalina till en unik plats är dess mångfald. Här samlas människor från alla hörn av världen, skapandes en färgstark och spännande smältdegel av kulturer. På de soliga uteserveringarna möts du av glada skratt och vänliga hälsningar från människor av alla nationaliteter. Det är en plats där gemenskapen blomstrar och där du alltid kan hitta någon att dela en god måltid eller en kopp kaffe med.
Santa Catalina är helt enkelt området som alla älskar. Här smälter gastronomi samman med kultur, och gatorna vibrerar av en härlig atmosfär. Det är en plats där varje hörn har en ny överraskning, där varje måltid blir en minnesvärd upplevelse. Så ta dig tid att utforska detta fantastiska område, låt dig svepas med av dess magi och upptäck varför Santa Catalina är hjärtat i Palma.

Parkering

Parkering finns på gatan utanför fastigheten.

Kommunikationer

Mycket bra kommunikationer med bussar i samtliga direktioner från Plaza Progresso som ligger endast 200 m från denna våning.

Ekonomi

Utgångspris

1 595 000 EUR

Driftkostnader

2 580 EUR/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 1 200 EUR
Vatten och avlopp: 800 EUR
Försäkring: 350 EUR
Renhållning: 230 EUR
Beskrivning: Kostnaderna är totalkostnader för 4 personer som bor här året runt.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 230 EUR.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantbrev

Det finns 0 pantbrev uttaget om sammanlagt 0 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration pågår

Alla bilder

+ 69 Visa alla 75 bilder
 

Planritning

Karta och område

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Santa Catalina, Mallorca
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning