Hoppa till innehåll
Kjell och Susanna Appelqvist

Från Falun till Fuengirola

Susanna och Kjell Appelqvist från Falun lockades av spanska solkustens mikroklimat och beslöt sig tidigt i somras att göra verklighet av drömmarna. Två månader senare har de både hittat och köpt en lägenhet i Fuengirola som uppfyller alla önskemål.

Varför blev det just Fuengirola?
- Vi känner en mäklare här i Falun som bott just i Fuengirola, och när han berättade om den mysiga byn kändes det väldigt intressant att börja titta på bostäder just där. Via honom fick vi kontakt med Lotta Löwenhoff och Karla Aceituno på Svensk Fastighetsförmedling i Fuengirola som hjälpte oss hitta något som passade oss.

 

Det var ungefär som i TV-programmet ”En plats i solen”.

 

Hur tänkte ni kring bostaden, vad hade ni för önskemål?
- Vi ville ha en trea, för att kunna ha plats för besök av till exempel barn och barnbarn. Ett annat krav var havsutsikt och nära flygplatsen, för att minska restiden. Och gärna nära till restauranger och butiker. Först ville vi bo centralt inne i Fuengirola, men när Lotta började skicka oss länkar på lite olika bostäder så märkte vi att det finns många väldigt intressanta bostäder som mötte våra önskemål även lite utanför stadskärnan.

När Susanna och Kjell sållat bland förslagen hade de ett tiotal kvar – och en favorit. En weekend bokades och väl på plats mötte Lotta och Karla upp med en i förväg planerad rutt för att titta på alla bostäder i Fuengirola.

- Det var ungefär som i TV-programmet ”En plats i solen”, säger Susanna och skrattar, när mäklarna åker runt och visar upp bostad efter bostad och paren ratar ställe efter ställe. Men det visade sig att vår favorit höll.

Hur gick det till när ni bestämt er?
- Lotta och Karla hade förberett möten med både bank och notarier för att allt skulle gå så smidigt som möjligt. Vi kom alltså ner på torsdagen vid lunch – och på fredag kväll skålade vi i cava på Svensk Fastighetsförmedlings kontor! Morgonen efter kändes det lite overkligt – men när vi promenerade längs stranden för att titta på vad vi köpt kändes det helt rätt. Vår lägenhet är i två plan och ligger i ett lägenhetskomplex med bland annat gemensam pool, gym, massage och barnklubb.

 

Det kändes väldigt proffsigt.

 

Var det krångligt att köpa i Spanien?
- Det är en helt annan sak än i Sverige, många papper som ska skrivas på och procedurer man ska igenom, i och med att mäklaren måste koppla in både en jurist och en notarie. Men något som hade kunnat vara krångligt och tidskrävande gjorde Lotta och Karla enkelt och lustfyllt – de hade alla kontakter och allt var väl förberett innan. Det kändes väldigt proffsigt.

Hur tänkte ni kring att köpa i dessa tider?
- Det är klart att det är speciella förutsättningar, och vi har respekt för det. Vi följer såklart de råd som finns och rättar oss efter dem – men vi är övertygade om att det kommer ljusare tider framöver och att vi kommer få tillbringa många soliga sköna dagar i Fuengirola!