Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
895 000 kr
Sammanfattning
Utgångspris: 
895 000 kr

Avasjö 1:76, Borgafjäll

Klöverbacken i Borgafjäll är ett unikt och vackert fjällboende!

  • Typ: Tomt
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Fakta

Fakta om tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Utgångspris: 895 000 kr
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: 2019-10-01

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Dorotea
Område: Borgafjäll
Fastighetsbeteckning: DOROTEA AVASJÖ 1:76

Övrigt

Området har endast grovgallrats för lämna ett så orört intryck som möjligt för köparen att förfoga över. Detta i kombination med stora tomter och ett sluttande område gör området naturligt utan att kännas tätbebyggt. Samtliga tomter överlämnas ansluta till samägd vattenkälla med pumphus och minireningsverk för avloppet. Samtliga kostnader för detta ingår i köpet och anslutning finns vid varje tomt. Fiber och EL kommer också att finnas vid tomtgräs, anslutningsavgifter för detta bekostas av köparen.

Totalt 31 tomter i området.

Välkommen att göra en investering för livet och skapa en unikt boende som slår det mesta.

Området runt Borgafjäll är känt för såväl skidbackar som vandringsleder och för utmärkt fiske och jakt men på senare år även snorkling och löpning i fjällterrängen. Mest känt är nog ändå Borgafjäll för sin närhet till en av Europas mest lättillgängliga vildmarker. Byn ligger bokstavligen i slutet av vägen och du kommer direkt ut i fjällvärlden på såväl skidor som till fots och du hittar alltid en orörd linje på någon av de närliggande fjällsluttningarna. I byn finns idag såväl catski som helikopter om du föredrar en kvalificerad guide eller bara vill komma ut lite enklare. Det finns numera även helisnorkling för den dykintresserade. Själva skidsystemet har i dagsläget tre liftar och 13 nedfarter och den längsta nedfarten är 1495 meter med en fallhöjd på 289 meter. Säsongen är lång och varar normalt från Lucia till första maj. Här finns allt från svarta pister och funpark till barnbacke med barnlift och väl underhållen offpiståkning av högsta klass i skogarna runt backarna.

Vid skidbacken och på Hotell Borgafjäll finns förstås mat och underhållning, men söker du djupare matupplevelser går du till gästgivargården Borgagården.

Det finns också oändligt många fiskevatten att doppa flugan eller spinnaren i. Inte sällan kan du fiska en hel dag utan att möta andra levande varelser än de du drar upp och kanske en kungsörn och lite strörenar. Föredrar du jakt finns det möjlighet för allt från fågel och småvilt till älg och björn. Det finns flera fiske- och jaktguidesföretag i området. I Borgafjäll finns även livsmedelsaffär, husvagnscamping, möjlighet till att köpa färdigkluven ved, enklare bilverkstadscervice och kapell.

Borgafjäll ligger i södra Lappland och Västerbottens fjällvärld. Från Umeå, som dagligen har uppåt 20 flygavgångar till Stockholm (både Arlanda och Bromma), är det cirka 30 mil med buss eller bil. Det går även att flyga till Vilhelmina från Arlanda (två avgångar dagligen) och då har du cirka 1,5 timme i bilen innan du kan ta det första djupa andetaget vildmarksluft. Tåg eller nattåg tar dig antingen till Umeå eller till Östersund, från båda orterna är det buss eller hyrbil sista biten in till Borgafjäll.

Ekonomi

Utgångspris

895 000 kr

Taxering

Taxeringsår: 2017
Taxeringsvärdet är: Ej fastställt
Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Alla bilder

Karta & område

Avasjö 1:76, Borgafjäll

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Anton Eriksson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Anton Eriksson

Franchisetagare, Fastighetsmäklare