Hoppa till innehåll
 
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Sammanfattning
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Smedjevägen 3, Skogås

  • Typ: Tomt
  • Tomtarea: 1 700 kvm
  • Upplåtelseform: Äganderätt
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Tomtarea: 1 700 kvm
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Direktverkande el

Byggnadssätt

Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Huddinge
Område: Länna
Fastighetsbeteckning: Huddinge Gräsullen 5
Visa all fakta

Omgivning

Var du än bor i Länna har du naturen inpå knutarna. Här möts man av vacker natur med flera badplatser och plogad skridskobana i/vid sjön Drevviken som ligger på promenadavstånd från fastigheten. Nära Länna i Skogås ligger en simhall och en fritidsanläggning med tennisbanor, badmintonbanor samt fotbollsplaner. Vintertid finns det ishockeyrink och i närområdet Trångsund-Stortorp ligger det en hockeyhall, Stortorpshallen. Det är också nära till Ågesta friluftsområde som erbjuder löpspår, ridklubb och golf. I Skogås Centrum ca 5 min bilfärd eller ca 15 min gångväg från Länna hittar man oftast det man behöver; apotek, systembolag, bibliotek. I närheten finns det också post, vårdcentral och folktandvård. Det finns två välsorterade livsmedelsbutiker, frisör, blomsteraffär samt flera matställen och tre restauranger varav en sushirestaurang. Det tar ca 10 min att gå till Länna Handelsplats och handelsområdet med många bra affärer såsom City Gross, Elgiganten, Stadium, Bauhaus, Länna sport och Willys. Haninge som nästa avfart från Nynäsvägen kan erbjuda ICA Maxi och Coop. Där finns också ett stort inomhuscentrum med ett antal affärer, restauranger, Systembolaget, banker och caféer samt handelsplatsen Port 73. Med bil tar det ca 15 minuter till Stockholm C och med Pendeltåg från Skogås tar det knappt 20 minuter till Stockholm C. Från de flesta delar av Länna finns det även bussförbindelser till Trångsund, Farsta, Huddinge och Haninge samt Länna handelsområde.

I Länna finns en aktiv fastighetsägarförening som bl.a. arrangerar valborgsfirande, sköter badplatsen samt driften och underhållet av sommarvattnet. Fastighetsägarföreningen driver också med stor framgång de frågor som är viktiga för boende i Länna.

En bit från stadsdelen, på promenadavstånd finns Sjötorpsskolan och Östra Grundskolan, ytterligare en bit bort ligger Mörtviksskolan, Edboskolan och Trångsundsskolan. Här finns också ett gymnasium, Östra gymnasiet. Skolbarnsomsorg och 6-årsverksamhet finns ofta i samband med skolorna. Det finns ett flertal förskolor både kommunala och enskilda i den här delen av Huddinge och de ligger oftast i samband med det närområdet man bor i. Närmsta förskolan ligger på promenadavstånd från fastigheten. För närmare information om vilken av förskolorna som ligger närmast just ditt område, gå in på Huddinge kommuns hemsida www.huddingekommun.se. Engelska skolan kommer att etablera sig i Länna bygget är påbörjat och skolan ska vara igång till augusti 2018.

Planbestämmelser

Södra Länna Ii, Detaljplan (Beslutsdatum: 20060316, Registreringsdatum: 20060817)

Ekonomi

Driftkostnader

Kommentar: Kostnader som kan tillkomma vid nybyggnation:
- Bygglovshandlingar, bygganmälan och nybyggnadskarta
- Anslutningsavgift för vatten och avlopp, Vi kan inte bidra med en exakt summa, men med dagens gällande taxa kan det kosta upp till ca 100.000 för en normalvilla som vill ansluta sig till vatten, avlopp och dagvatten. Det är flera faktorer som spelar in, samt vad fastighetsägaren vill göra med fastigheten. Fr.o.m 1 mars 2018 ny taxa för Huddinge enligt Stockholm Vatten och avfall, Susanna Åhman.
- elanslutningsavgift för högre ampere om man önskar
- Gatukostnad, gatukostnader Jonas Gran Exploateringsingenjör 08-535 313 96 på Samhällsbyggnadsavdelningen i Kommunstyrelsens förvaltning.

För tomt gäller statlig fastighetsskatt och ska betalas med 1,0 procent av taxeringsvärdet för
- obebyggd tomtmark
- bostadsbyggnad (småhus) som är under nyuppförande och tillhörande tomtmark.
Först när ett nyuppfört småhus är färdigställt och har fått ett värdeår vid fastighetstaxeringen, övergår småhuset och tillhörande tomtmark till systemet med kommunal fastighetsavgift.

Fastighetsavgiften är ca 7 812 kr/år (2018). Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Därutöver tillkommer ränta om 0,5 % /år för den som har uppskov av vinst från föregående boende, högsta möjliga uppskov/bostad är från och med 2008/2010 på 1 450 000 kr. Taket är borttaget för uppskov av vinst vid försäljningar som sker under perioden 21 juni 2016 – 30 juni 2020. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4,25 % för företag samt en avgift om ca 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2% av pantbrevsbeloppet samt en avgift om ca 375 kr. Nybyggda fastigheter (värdeår 2012) är befriad från fastighetsavg de första 15 åren. Fastigheter (värdeår 2011 och äldre) befriad från fastighetsavg de första 5 åren därefter betalar man halva fastighetsavg i 5 år.

Taxering

Mark: 1 394 000 kr
Totalt: 1 583 000 kr
Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1940
Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 80 000 kr.

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Smedjevägen 3, Skogås

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Anna Fernandez, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Anna Fernandez

Franchisetagare/Fastighetsmäklare