Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 100 000 kr
Sammanfattning
Utgångspris: 
1 100 000 kr

Karlskärs Trädgårdsväg 13, Färentuna

Sjönära villatomt med högt fint läge!

  • Typ: Tomt
  • Tomtarea: 2 570 kvm
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Fakta

Fakta om tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Tomtarea: 2 570 kvm
Utgångspris: 1 100 000 kr
Upplåtelseform: Äganderätt

Byggnadssätt

Vatten: Vatten saknas.
Avlopp: Avlopp saknas. Miljökontoret anser att en förstärkt infiltrationsanläggning är lämplig att anlägga nedanför tomten. Servitut för detta ändamål finns inskrivet.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Ekerö
Område: Färingsö Norra
Fastighetsbeteckning: EKERÖ ÖLSTA 4:37

Omgivning

Färentuna är ett mycket trivsamt område på norra Färingsö. Här finns mestadels villor men även en del fritidshus och gårdar.

Vid Färentuna kyrka är Färentuna skola (F-6) och förskola belägna. Strax bortanför kyrkan ligger även Föräldrakooperativet Eken för barn som är 1-6 år.

På nära gångavstånd ligger Karlskär där det finns en mycket populär badplats med bryggor och sandstrand samt en båtklubb. I Karlskär anordnas det simskola på somrarna.

Strax bortanför fastigheten ligger naturreservatet Eldgarnsö som bjuder på promenadstråk i vacker natur med ett rikt djurliv och invid tomten finns fina promenadvägar. Skogarna är rika på svamp och bär.

I närområdet ligger den välordnade handelsträdgården Gustavshill som även har ett café. Det finns också frisörer och bilverkstäder i området.

I Kungsberga finns en välsorterad och trevlig mataffär med generösa öppettider. Butiken är även postombud. I Kungsberga finns också en pizzeria/grill samt en ridskola. För den ridintresserade som önskar stallplats eller medryttarhäst finns gott om stall och hästar i närområdet.

Ölsta Folkets hus har en folkpark där det ordnas årliga valborgsfiranden samt många andra trevliga tillställningar. Vid charmiga Färingsö Hembygdsgård hålls bl.a. midsommarfiranden och marknader.

Tycker man om att handla närodlat har man kommit helt rätt för här finns flera gårdsbutiker. Bonden strax bortanför fastigheten har en liten gårdsbutik och hos Juntras grönt kan man både köpa egenodlade grönsaker, kryddor och blommor samt njuta av god Thaimat i den ombonade trädgården.

Vill man göra en något längre utflykt kan man åka söderut på Färingsö till Hilleshög och besöka Äppelfabriken där man kan ta en fika, handla i gårdsbutiken eller musta sina äpplen. Fortsätter man ännu lite längre söderut på ön kommer man till Svartsjö slott med sin vackra slottspark och slottets egna tårtcafé.

Kommunen bjuder även på flera välkända utflyktsdestinationer så som Drottningholms slott och Björkö/Birka.

I Ekerö kommun finns tre golfbanor, Troxhammar GK, Mälarö GK och Drottningholm GK. Det finns också en skidbacke, Ekebyhovsbacken med fun park och fyra nedfarter.
Visa all fakta

Kommunikationer

På gångavstånd ligger busshållplats Karlskär som trafikeras av linje 317 som går mot Brommaplan.

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Östra Mälaren, Ytvattenskydd (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20110601)
Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och nyttja en avloppsledning och en markbädd iungefärligt läge enligt förrättningskarta. - Avlopp
Samfällighet: Ekerö Ölsta FS:7 (ändamål fiske) Procent 0,2095
EKERÖ ÖLSTA S:3 (ändamål vägmark) Procent 0,2095
EKERÖ ÖLSTA S:5 (ändamål lastningsplats) Procent 0,2095
EKERÖ ÖLSTA S:6 (ändamål rörmarn) Procent 0,2095
EKERÖ ÖLSTA S:14 (ändamål vägar) Procent 2,0038
EKERÖ ÖLSTA S:4 (ändamål sandgrav) Procent 0,2095
EKERÖ ÖLSTA S:15 (ändamål lastageplats) Procent 2,0038

Övrigt

BYGGREGLER
Det finns förhandsbesked som tillåter byggnation av ett enbostadshus på platsen. Byggnaden ska placeras på den planare delen av tomten. Storlek och utformning av enbostadshuset prövas först i bygglovsansökan. Det finns ingen detaljplan för detta område och då styr kommunens översiktsplan hur mycket man får bygga på tomten.

Kontakta Bygglovenheten på Ekerö kommun för mer information. Bygglovenheten har kvällsöppet nästan alla torsdagar mellan kl 16:30-19:00. Du är då välkommen att besöka dem i kommunhuset på Tappströmsvägen 2, Ekerö.

Telefonnummer till Ekerö kommun är 08-124 571 00 och mailadressen är info@ekero.se


VÄGAVGIFT
Vägavgiften är för närvarande ca 1000 kr/år.


ELANSLUTNING
Kostnad för elanslutning tillkommer. Enligt elnätsleverantören Ellevio är anslutningsavgiften för el 27 625 kr om avståndet till närmaste anslutningspunkt understiger 200 meter. Om avståndet överstiger 200 meter kostar det 236,25 kr/meter för överstigande del upp till 600 meter. Om avståndet överstiger 600 meter kostar det 140 kr/meter för överstigande del.


INTECKNINGAR/PANTBREV
Det finns inga inteckningar/pantbrev.

Ekonomi

Utgångspris

1 100 000 kr

Taxering

Byggnad: 2 545 000 kr
Mark: 1 309 000 kr
Totalt: 3 854 000 kr
Taxeringsår: 2017
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Beskrivning: Fastigheten utgörs av en obebyggd villatomt. De nuvarande taxeringsuppgifterna stämmer inte då fastigheten nu är samtaxerad med flera andra fastigheter. När denna fastighet byter ägare kommer den bli en egen taxeringsenhet.

Alla bilder

+ 19 Visa alla 25 bilder
 

Karta & område

Karlskärs Trädgårdsväg 13, Färentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
ANSVARIG MÄKLARE

Linn Lagerqvist

Fastighetsmäklare