Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 350 000 kr
Sammanfattning
Utgångspris: 
1 350 000 kr

Karlskärsvägen 25, Färentuna

Naturskön villatomt i lantlig vacker miljö!

  • Typ: Tomt
  • Tomtarea: 2 079 kvm
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Fakta

Fakta om tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Tomtarea: 2 079 kvm
Utgångspris: 1 350 000 kr
Upplåtelseform: Äganderätt

Byggnadssätt

Vatten: Vatten saknas.
Avlopp: Godkänd infiltrationsbädd från 2018 som delas med tre grannfastigheter. Köparen kommer få anlägga en egen slamavskiljare med pump.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Ekerö
Område: Färingsö Norra
Fastighetsbeteckning: EKERÖ ÖLSTA 5:71

Omgivning

Färentuna är ett mycket trivsamt område på norra Färingsö. Här finns mestadels villor men även en del fritidshus och gårdar.

Vid Färentuna kyrka är Färentuna skola (F-6) och förskola belägna. Strax bortanför kyrkan ligger även Föräldrakooperativet Eken för barn som är 1-6 år.

På gångavstånd (ca 1 km) ligger Karlskär där det finns en mycket populär badplats med bryggor och sandstrand samt en båtklubb. I Karlskär anordnas det simskola på somrarna.

Ca 2,5 km från fastigheten ligger naturreservatet Eldgarnsö som bjuder på promenadstråk i vacker natur med ett rikt djurliv. Skogarna är rika på svamp och bär.

I närområdet ligger den välordnade handelsträdgården Gustavshill som även har ett café. Det finns också frisörer och bilverkstäder i området.

I Kungsberga finns en välsorterad och trevlig mataffär med generösa öppettider. Butiken är även postombud. I Kungsberga finns också en pizzeria/grill samt en ridskola. För den ridintresserade som önskar stallplats eller medryttarhäst finns gott om stall och hästar i närområdet.

Ölsta Folkets hus har en folkpark där det ordnas årliga valborgsfiranden samt många andra trevliga tillställningar. Vid charmiga Färingsö Hembygdsgård hålls bl.a. midsommarfiranden och marknader.

Tycker man om att handla närodlat har man kommit helt rätt för här finns flera gårdsbutiker. Hos Juntras grönt kan man både köpa egenodlade grönsaker, kryddor och blommor samt njuta av god Thaimat i den ombonade trädgården.

Vill man göra en något längre utflykt kan man åka söderut på Färingsö till Hilleshög och besöka Äppelfabriken där man kan ta en fika, handla i gårdsbutiken eller musta sina äpplen. Fortsätter man ännu lite längre söderut på ön kommer man till Svartsjö slott med sin vackra slottspark och slottets egna tårtcafé.

På Ekerö ligger Ekebyhovs slott med sin vackra slottspark och bokskog. Slottets restaurang serverar utsökta luncher och i slottet anordnas många kulturella aktiviteter.

Kommunen bjuder även på flera välkända utflyktsdestinationer så som Drottningholms slott och Björkö/Birka.

I Ekerö kommun finns tre golfbanor, Troxhammar GK, Mälarö GK och Drottningholm GK. Det finns också en skidbacke, Ekebyhovsbacken med fun park och fyra nedfarter.
Visa all fakta

Kommunikationer

På nära gångavstånd ligger busshållplatserna Bågvägen och Johannelund som trafikeras av linje 317 som går mot Brommaplan.
På något längre gångavstånd ligger busshållplatsen Folkets hus, Ölsta. Därifrån går ytterligare en busslinje, direktbuss 338 mot Brommaplan. De tidiga morgonturerna med 338 går från Bågvägen.

Från Ekerö centrum går en pendelbåt till Klara Mälarstrand, båtresan tar ca 50 minuter.

Planbestämmelser

Ölsta 5:29, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19630904)
Ölsta 5 29 Mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19870917)
Fastigheterna Ölsta 5:46,5:47,5:59 Och 5:71 På Färingö, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20121031, Registreringsdatum: 20130410)

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Östra Mälaren, Ytvattenskydd (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20110601)
Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg
Avtalsservitut: Avloppsanläggning
Avtalsservitut: Avloppsledning

Övrigt

ELANSLUTNING
Kostnad för elanslutning tillkommer. Enligt elnätsleverantören Ellevio är anslutningsavgiften för el 27 625 kr om avståndet till närmaste anslutningspunkt understiger 200 meter. Om avståndet överstiger 200 meter kostar det 236,25 kr/meter för överstigande del upp till 600 meter. Om avståndet överstiger 600 meter kostar det 140 kr/meter för överstigande del.

INTECKNING/PANTBREV
Ett skriftligt pantbrev på 300 000 kr är förkommet och dödning av denna inteckning pågår. Denna inteckning gäller även i fastigheten Ölsta 5:29. När dödningen av inteckningen är klar kommer det inte finnas någon inteckning/pantbrev i denna fastighet.

ÄLDRE AVLOPPSBRUNN
Det finns en äldre avloppsbrunn på tomten som inte används längre.

KONTAKTUPPGIFTER TILL EKERÖ KOMMUN
Bygglovenheten på Ekerö kommun har kvällsöppet nästan alla torsdagar mellan kl 16:30-19:00. Du är då välkommen att besöka dem i kommunhuset på Tappströmsvägen 2, Ekerö.

Telefonnummer till Ekerö kommun är 08-124 571 00 och mailadressen är info@ekero.se

Ekonomi

Utgångspris

1 350 000 kr

Taxering

Mark: 711 000 kr
Totalt: 711 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: fastställt
Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 300 000 kr.

Alla bilder

+ 12 Visa alla 18 bilder
 

Karta & område

Karlskärsvägen 25, Färentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
ANSVARIG MÄKLARE

Linn Lagerqvist

Fastighetsmäklare
Till toppen