Hoppa till innehåll
 
Sammanfattning

Domherrevägen 6B, Ekerö

Villatomt med generös byggrätt i omtyckta Älvnäs!

 • Typ: Tomt
 • Tomtarea: 1 004 kvm
 • Upplåtelseform: Äganderätt

Fakta

Fakta om tomten

Sammanfattning

 • Typ: Tomt
 • Tomtarea: 1 004 kvm
 • Utgångspris: 3 695 000 kr
 • Upplåtelseform: Äganderätt

Byggnadssätt

 • Vatten: Kommunalt vatten
 • Avlopp: Kommunalt avlopp

Allmänt

 • Län: Stockholm
 • Kommun: Ekerö
 • Område: Ekerö Tätort
 • Fastighetsbeteckning: Ekerö Älvnäs 1:297

Omgivning

Älvnäs är ett populärt barnvänligt område som ligger idylliskt omgivet av Mälaren och fin natur. Nedanför fastigheten ligger Busvikens barnvänliga badplats. I Busviken finns också en gemensam båtbrygga, det är kö till båtplatserna. I Älvnäs bor man centralt på Ekerö samtidigt som den lantliga känslan och kulturarvet finns bevarat i området. Älvnäs gård med anor från 1100-talet finns kvar och vid charmiga Kulturstallet går får och betar på somrarna. Vid Kulturstallet hålls bl.a. konstutställningar, midsommar- och valborgsfiranden. I området finns en nybyggd superfin lekplats med miniatyrbyggnader som efterliknar byggnader som tidigare har funnits i Älvnäs. Här finns speceriaffär, dansbana, handelsträdgård, scen och telefonkiosk för de små. På lekplatsen finns också en asfalterad cykelbana där barnen kan cykla runt på trehjulingar.

Det finns flertalet förskolor och skolor på centrala Ekerö, både i kommunal och privat regi. Mellan Älvnäs och Närlunda finns en gång-/cykelväg som gör det smidigt för barnen att ta sig till Närlundaskolan. Närmaste förskola är Brunna förskola som ligger invid Älvnäsvägen.

Det är väldigt nära till busshållplatsen Lindkvists hörna som trafikeras av linje 305 och 342. Från Ekerö centrum går en pendelbåt in till Klara Mälarstrand och från Jungfrusund går en bilfärja över till Slagsta varifrån man snabbt kan ta sig vidare söderut.

För den idrottsintresserade finns Träkvistavallens idrottsplats med ishallen Vikingahallen, Ekerö-Munsöleden som inbjuder till långpromenader, Ekebyhovs skidbacke, Jungfrusundsåsens skid- och motionsspår, Ekerö ridskola och det finns tre golfbanor på Mälaröarna, Mälarö GK, Drottningholm GK samt Troxhammar GK. Vintertid håller Friluftsfrämjandet en plogad bana på isen i Älvnäsviken som är mycket populär hos skridskoåkare.

Vid början av Älvnäsvägen finns en stor mataffär, Träkvistavallens idrottsplats, pizzeria och bensinstation.

Träkvista Torg erbjuder en livsmedelsbutik, pizzeria, restauranger, presentbutik, frisör, friskvårdcenter, färghandel m.m.

I Ekerö centrum finns en stor välsorterad livsmedelsbutik, flera klädbutiker, apotek, vårdcentral, tandläkarmottagning, bibliotek, bageri, Systembolag m.m. Precis nedanför Ekerö centrum ligger Tappströmskanalen. Där finns en liten strandpromenad och ett välbesökt sommarcafé.

Ekebyhovs slott har en underbar park och en vacker bokskog att promenera i. Där finns även en lunchservering som serverar utsökta luncher.

I Jungfrusunds Skärgårdsstad finns en mycket populär sjökrog, "Marinan" där många ekeröbor samlas. Där finns även några butiker, skönhetssalonger, träningsverk m.m.
Visa all fakta

Planbestämmelser

Södra Älvnäs,etapp 1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19860730)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Ekerö Älvnäs Ga:3
Ändamål: Vägar, gång- och cykelvägar, dagvattenledningar, vägbelysning, lekplats, bollplan, grönområden allt med tillhörande anordningar.
Förvaltning: Älvnäs vägförening.
Vägföreningens hemsida: www.alvnas.se
Ekerö Älvnäs Ga:19
Ändamål: Väg, plantering samt vatten- och avloppsledningar med tillhörande anordningar.
Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Östra Mälaren, Ytvattenskydd (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20110601)

Övrigt

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp finns i tomtgränsen. Anslutningskostnaden är betald.
Det tillkommer en kostnad på 1000 kr om man önskar att Roslagsvatten provtrycker ledningen innan den tas i bruk, men provtryckning kan även utföras av auktoriserad fackman.
Det finns kranar för sommarvatten på tomten men den anslutningen tillhör stamfastigheten så dessa kranar kommer tas bort.

Elanslutning
Kostnad för elanslutning tillkommer. Enligt offert från elnätsleverantören Ellevio är anslutningsavgiften för el 27 625 kr.

Vägavgift
Vägavgiften till Älvnäs vägförening är 4200 kr/år.
Hittills har man inte betalat någon vägavgift för skaftvägen (GA:19) som går in från Domherrevägen men det kan tillkomma en avgift för underhåll av denna väg längre fram.

Försäkring
Kostnaden för fritidshusförsäkring är ca 2200 kr/år.

Övriga byggnader/ställningar/anordningar
Det finns en mysig pergola på tomten som är belägen på en liten berghäll. Det finns också en äldre enklare förrådsbod.
Gungställningen och mattpiskställningen ingår. Det finns också en gammal rök på tomten men skicket på denna är osäkert då den inte har använts på många år.

Byggnad
Fritidshus med en boarea om ca 33 kvm uppfört på 1960/1970-talet. Boareauppgift enligt säljaren. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt.
Säljaren kommer friskriva sig mot dolda fel i denna byggnad.

Byggnadssätt
Grund: Krypgrund
Fasad, stomme och bjälklag: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Plåt
Ventilation: Självdrag och en fläkt i duschrummet.
Uppvärmning: Direktverkande el med oljefyllda radiatorer

Befintlig anslutning av el och VA till stugan kommer tas bort då detta kommer från stamfastigheten. Om man vill använda stugan kan man koppla in eget VA och el.

Rumsbeskrivning
Ingång via en altan under tak. Entré in i köket med en hatthylla direkt innanför ytterdörren. Arbetskök med laminatgolv och vitmålad väv på väggarna. Vita köksskåp, kyl (äldre), fläkt (äldre), två flyttbara kokplattor (äldre) samt micro från ca 2011. Innanför köket ligger det mysiga vardagsrummet där det finns plats för både soffa och en liten matplats. Plastmatta på golvet och vitmålad väv på väggarna. Innanför vardagsrummet ligger sovrummet med laminatgolv, vitmålad väv på väggarna och en garderob. Med ingång från sovrummet ligger duschrummet i äldre utförande med plastmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Här finns en varmvattenberedare från ca 2011, wc, handfat, duschplats och ett litet skåp.

Ekonomi

Utgångspris

3 695 000 kr

Taxering

 • Mark: 1 270 000 kr
 • Totalt: 1 270 000 kr
 • Taxeringsår: 2015
 • Taxeringsvärdet är: fastställt
 • Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Alla bilder

+ 14 Visa alla 20 bilder
 

Karta & område

Domherrevägen 6B, Ekerö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Om du önskar en boendekostnadskalkyl - kontakta mäklaren.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Söndag 27/8  
Domherrevägen 6B
Ring eller maila för tidsbokning
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Linn Lagerqvist

Fastighetsmäklare
Till toppen