Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
7 500 000 kr
Anmäl intresse
Loe Vastero, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Loe Vastero
Reg. fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Sammanfattning
Utgångspris: 
7 500 000 kr
Anmäl intresse
Loe Vastero, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Loe Vastero
Reg. fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion

Vemdalens kyrkby 54:73, Vemdalen

Stor exploateringstomt med toppenläge bredvid pisten i Skalspasset

  • Typ: Tomt
  • Tomtarea: 4 923 kvm
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Fakta

Fakta om tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Tomtarea: 4 923 kvm
Utgångspris: 7 500 000 kr
Upplåtelseform: Äganderätt

Byggnadssätt

Byggrätt: På tomten medges byggrätt med byggarea från minst 492 m2 och maximalt 1 723 m2. Byggnaden får ha upp till tre våningar inklusive souterrängvåning och en höjd på upp till 10 meter på byggnaden och en högsta nockhöjd på 12 meter.

På tomten får byggas från 6 upp till hela 30 lägenheter.
Tomten får bebyggas med bostäder, hotell, handel och restaurang.

Allmänt

Län: Jämtland
Kommun: Härjedalen
Område: Skalspasset
Fastighetsbeteckning: HÄRJEDALEN VEMDALENS KYRKBY 54:73

Omgivning

Varmt välkommen till natursköna, genuina och aktiva Vemdalen! Det som vi sammanfattar under namnet Vemdalen är i själva verket inte mindre än fyra skidanläggningar, var och en med sin egen stil. Du tar dej enkelt mellan de olika områdena. På vintern har alla med ski pass (<6 dagar) dessutom fri tillgång till snöpendeln som går från morgon till kväll mellan de olika anläggningarna.
Vemdalen har utvecklats till Sveriges tredje största skidort under de senaste åren. Våra gäster återvänder hit och fler upptäcker Vemdalen varje år. Vårt friska inlandsklimat och höga höjd över havet i kombination med välutvecklat och modernt snösystem gör att Vemdalen erbjuder riktigt god snötillgång och tidig säsongsstart. Skidorten har det senaste decenniet försetts med tio nya expressliftar. I anläggningen erbjuds 35 st liftar och 58 nedfarter inom en radie på 4 mil! I Vemdalens skipass ingår samtliga skidområden.
Våra skidområden erbjuder dessutom mycket mer än ”bara” högklassig utförsåkning. Under vinterhalvåret kan man exempelvis prova på isklättring, skoterturer, hundspann och slädturer. Vemdalen erbjuder även 70 km längdspår för klassiskt och skate i fjällmiljö. Varje område har en egen spårcentral. Vill du hellre träna inomhus finns det gym och även instruktörsledda pass, bland annat yoga och Soma.

Barmarkssäsongen bjuder även det på rikt friluftsliv med fiske, vandringar, ridning, cykelleder, paddling, jakt med mera. Området erbjuder även två golfbanor, en i Hede med utsikt över Ljusnan och Sonfjället och en andra i Klövsjö med bana i härlig fjällmiljö.

Våra områden:
Vemdalsskalet är den största anläggningen med fyra modrena och bekväma expressliftar. Här bjuds varierad åkning för hela familjen. Hovdefjället erbjuder åkning i nästan alla fyra vääderstreck medan Skalspasset har pister i härligt söderläge. Här finns drygt 20 nedfarter för alla. Även här finns det ett barnland med en säker expresslift för de minsta och det även möjlighet till barnpassning. Det finns ett nytt torg på skalet med en genuin fjällkänsla. Här finner du restauranger och nöjen samt butiker.

Klövsjö har länge kallats skidåkarens by, här finns svarta pister med dignitet på rad. Men under senare år har anläggningen utvecklats och nu finns här ett bredare utbud med Vallesbana, Valles skogsbana och miniland. Högst uppe på fjället, flaket finns snäll åkning för alla samt en park. Du kommer upp på toppen med KlövsjöExpress eller bil. Du kan också komma hit med hjälp av släpliften som sammankopplar Klövsjöanläggningen med Storhogna. På toppen finns längdcentral för riktigt fin längdåkning i fjällmiljö. Nere på byn finns även ett elljusspår. Klövsjö by har flera trevliga restauranter och eget ölbryggeri och stenugnsbageri. På sommaren kan du fiska och paddla i sjön som ligger i dalen mellan byn och anläggningen.

I Storhogna, finns barnvänlig åkning och fantastiska vyer. Här finns även Storhogna Spa och det nya M-huset med bowling, gym, mat och butiker. Storhogna är verkligen något för dig som vill njuta alla årstider och har en faiblesse för svenska fjällen och dess lugn men även vill njuta av god mat, spa eller behandlingar. Du har en bekväm access rakt upp på kalfjället där du om sommaren kan vandra, på hösten plocka hjortron och om vintern åka skidor.

Fortsätter du förbi Vemdalens by som även den har utbud av restauranter, butiker och skiduthyrning etc. kommer du mot Björnrike, som kan stoltsera med Sveriges längsta sittlift! Uppe på toppen har du en helt fantastisk utsikt över fjällen som i sig är en upplevelse. Björnrike har riktigt långa fina backar för alla att njuta av; bredvid ett tuffare alternativ finns alltid ett lättsammare alternativ.
Visa all fakta

Planbestämmelser

Skalspasset,vemdalsskalet, Detaljplan (Beslutsdatum: 20090129, Registreringsdatum: 20090629)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Vemdalens Kyrkby Ga:45 - VÄG, NATURMARK, SOPHANTERING

Ekonomi

Utgångspris

7 500 000 kr

Taxering

Mark: 767 000 kr
Totalt: 767 000 kr
Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Alla bilder och film

Karta & område

Vemdalens kyrkby 54:73, Vemdalen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Loe Vastero

Reg. fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Till toppen