Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
650 000 kr
Anmäl intresse
Loe Vastero, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Loe Vastero
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Sammanfattning
Utgångspris: 
650 000 kr
Anmäl intresse
Loe Vastero, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Loe Vastero
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion

Talltitevägen och Snösparvsvägen, Dalvallen, Storhogna, Klövsjö

Tomter i söderläge på Dalvallen Storhogna

  • Typ: Tomt
  • Tomtarea: 1 447 kvm
  • Driftkostnad: ca 9 200 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Fakta

Fakta om tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Tomtarea: 1 447 kvm
Utgångspris: 650 000 kr
Driftkostnad: ca 9 200 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Avlopp saknas
Byggrätt: Bostad högst 1 våning. Högsta byggnadshöjd 4,5 meter. Tomtplats får bebyggas med 2 byggnader med boningsrum med maximalt 2
lägenheter, eller en byggnad med 2 lägenheter. Största tillåtna byggnadsarea är mellan 175 på Snösparvsvägen och 200 m² på Talltitevägen. Inom areabegränsningen 175 eller 200 m² får uthus, garage
eller annan byggnad, utan boningsrum, maximalt 40 m², uppföras. Minsta fastighetsstorlek är 1200 m². Utöver angivet antal våningar ska
suterrängvåning anordnas om befintlig marknivå lutar mer än 25%. Vind får inredas om suterräng inte anordnas. Byggnader skall utgå från
lokal byggtradition i sin utformning. Byggnader skall ha sadeltak med en lutning mellan 25 – 35 grader. Takmaterial ska vara av icke
reflekterande material. Fasadmaterial huvudsakligen av trä i dova mättade kulörer.

Byggnader ska placeras 4,5 meter från fastighetsgräns

Parkering skall anordnas inom tomtplats. 1 p-plats per lägenhet för mindre lägenheter än 60 m². 2 p-platser per lägenhet för större
lägenheter än 60 m². Stängsel eller annan stängselliknande konstruktion får ej anordnas på tomtgräns eller inom tomt.

Död ved i form av liggande och stående träd ska bli kvar och får ej brukas som ved, avverkas eller bortforslas.

Trafik efter skoterled får ej bedrivas mellan 22.00 och 08.00. Hastighetsbegränsning råder med max 20 km/tim under övriga tider.

Tomt/balkong/uteplats

Naturtomt, byggklar med anslutningar

Allmänt

Län: Jämtland
Kommun: Berg
Område: Storhogna
Fastighetsbeteckning: BERG KLÖVSJÖ 1:339, 1:348, 1:340, 1:349 och 1:342, 1:345 och 1:342
Visa all fakta

Omgivning

Varmt välkommen till natursköna, genuina och aktiva Vemdalen! Det som vi sammanfattar under namnet Vemdalen är i själva verket inte mindre än fyra skidanläggningar, var och en med sin egen stil. Du tar dej enkelt mellan de olika områdena. På vintern har alla med ski pass (<6 dagar) dessutom fri tillgång till snöpendeln som går från morgon till kväll mellan de olika anläggningarna.
Vemdalen har utvecklats till Sveriges tredje största skidort under de senaste åren. Våra gäster återvänder hit och fler upptäcker Vemdalen varje år. Vårt friska inlandsklimat och höga höjd över havet i kombination med välutvecklat och modernt snösystem gör att Vemdalen erbjuder riktigt god snötillgång och tidig säsongsstart. Skidorten har det senaste decenniet försetts med tio nya expressliftar. I anläggningen erbjuds 35 st liftar och 58 nedfarter inom en radie på 4 mil! I Vemdalens skipass ingår samtliga skidområden.

Våra skidområden erbjuder dessutom mycket mer än ”bara” högklassig utförsåkning. Under vinterhalvåret kan man exempelvis prova på isklättring, skoterturer, hundspann och slädturer. Vemdalen erbjuder även 70 km längdspår för klassiskt och skate i fjällmiljö. Varje område har en egen spårcentral. Vill du hellre träna inomhus finns det gym och även instruktörsledda pass, bland annat yoga och Soma.

Barmarkssäsongen bjuder även det på rikt friluftsliv med fiske, vandringar, ridning, cykelleder, paddling, jakt med mera. Området erbjuder även två golfbanor, en i Hede med utsikt över Ljusnan och Sonfjället och en andra i Klövsjö med bana i härlig fjällmiljö.

Våra områden:
I Storhogna, finns barnvänlig åkning och fantastiska vyer. Här finns även Storhogna Spa och det nya M-huset med bowling, gym, mat och butiker. Storhogna är verkligen något för dig som vill njuta alla årstider och har en faiblesse för svenska fjällen och dess lugn men även vill njuta av god mat, spa eller behandlingar. Du har en bekväm access rakt upp på kalfjället där du om sommaren kan vandra, på hösten plocka hjortron och om vintern åka skidor. Längdskidspåren här är sammanknutna med spåren från Vemdalsskalet och det går att ta sig på längdskidor ända till Björnrike.

Klövsjö har länge kallats skidåkarens by, här finns svarta pister med dignitet på rad. Men under senare år har anläggningen utvecklats och nu finns här ett bredare utbud med Vallesbana, Valles skogsbana och miniland. Högst uppe på fjället, flaket finns snäll åkning för alla samt en park. Du kommer upp på toppen med KlövsjöExpress eller bil. Du kan också komma hit med hjälp av släpliften som sammankopplar Klövsjöanläggningen med Storhogna. På toppen finns längdcentral för riktigt fin längdåkning i fjällmiljö. Nere på byn finns även ett elljusspår. Klövsjö by har flera trevliga restauranter och eget ölbryggeri och stenugnsbageri. På sommaren kan du fiska och paddla i sjön som ligger i dalen mellan byn och anläggningen.

Vemdalsskalet är den största anläggningen med flera bekväma expressliftar. Här bjuds varierad åkning för hela familjen. Hovdefjället kräver lite mer av åkaren medan skalspasset är preparerat med blåröda pister. Här finns drygt 20 nedfarter för alla. Även här finns det ett barnland med en säker expresslift för de minsta och det även möjlighet till barnpassning. Det finns ett nytt torg på skalet med en genuin fjällkänsla. Här finner du restauranger och nöjen samt butiker.

Fortsätter du förbi Vemdalens by som även den har utbud av restauranter, butiker och skiduthyrning etc. kommer du mot Björnrike, som kan stoltsera med Sveriges längsta sittlift! Uppe på toppen har du en helt fantastisk utsikt över fjällen som i sig är en upplevelse. Björnrike har riktigt långa fina backar för alla att njuta av; bredvid ett tuffare alternativ finns alltid ett lättsammare alternativ.

Planbestämmelser

Klövsjö 1:31,1:32 Och 1:316,etapp 1,dalvallens Fjällby,storhogna, Detaljplan (Beslutsdatum: 20130314, Registreringsdatum: 20140109)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Berg Klövsjö Ga:38

Ekonomi

Utgångspris

650 000 kr

Driftkostnader

ca 9 200 kr/år

Fördelas enligt följande

Väg: 2 000 kr
Gemensamhetsanläggning för vatten, avlopp och sophantering kommer att bildas, uppskattad kostnad.: 7 200 kr
Beskrivning: Avgifter för vatten, avlopp och sophantering börjar debiteras fastighetsinnehaven från och med då bygglov beviljats.

Taxering

Mark: 399 000 kr
Totalt: 399 000 kr
Taxeringsår: 2017
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark

Alla bilder

Karta & område

Talltitevägen och Snösparvsvägen, Dalvallen, Storhogna, Klövsjö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Loe Vastero, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Loe Vastero

Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion