Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
1 095 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Christian Werdin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Werdin
Franchisetagare, Fastighetsmäklare & Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Rolfstorp

Havstorp

Pris (Utgångspris): 
1 095 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Christian Werdin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Werdin
Franchisetagare, Fastighetsmäklare & Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Unikt läge med vidsträckt utsikt!

  • Typ: Tomt
  • Tomtarea: 1 100 m2
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Nu finns möjlighet att förvärva en tomt på ett unikt och högt läge med fantastisk vidsträckt vy över Himledalen och Grimetons världsarv. Missa inte tillfället att förvärva denna tomt med sällsynt bra läge och möjlighet att bygga din drömbostad. Tomten är högt och naturskönt belägen utan insyn och intill bergssluttning med skog och grönska runtomkring. Tomtens storlek kommer efter avstyckning bli ca 1100kvm och det finns ett positivt förhandsbesked för byggnation som gäller till 2024. Tomten är inte knuten till någon husleverantör men vid önskemål finns möjlighet att anlita Havstorp Bygg & Inredning som entreprenör som ansvarar för byggnationen och med erfarna snickare i ett nära samarbete med lokala aktörer utformar ni tillsammans ert drömboende.

I Rolfstorp bor man tryggt och barnvänligt och här finns mataffär, Rolfstorps skola (F-9) och förskola. Fina strövområden i närheten och goda bussförbindelser till både Varberg och Ullared samt bara några minuters bilväg till motorvägen, Varberg centrum samt tågstation för den som pendlar.

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område. Mer information om förhandsbesked och byggnation i inlandet finns under dokument.

Observera att huset på bilden är endast ett exempelhus från Havstorp Bygg & Inredning och överensstämmer inte med verkliga förhållanden. För information avseende hustyper, beskrivningar och entreprenadens genomförande hänvisas till Havstorp Bygg & Inredning. Kontakta mäklaren för mer information.

Välkommen med din intresseanmälan!

Om Tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Tomtarea: 1 100 m2
Pris (Utgångspris): 1 095 000 kr
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren

Byggnadssätt

Vatten: Vatten saknas
Avlopp: Avlopp saknas
Byggrätt: Positivt förhandsbesked finns och tomten ska styckas av, se dokument.

I närområdet finns nyligen anlagda kommunala VA ledningar och möjlighet finns att ingå avtal om anslutning, antingen enskilt eller genom VA-förening med grannar där man delar anslutningen. Dagvatten går ej att tillhandahålla via VIVAB.
Ungefärlig kostnad för anslutning av dricksvatten och spillvatten (ej dagvatten): 137 000kr inkl moms. Köparen av tomten ansvarar för lednings- och grävningsarbete till den anvisade anslutningspunkten (nära tomtgränsen) och står för kostnaderna i samband med detta. Prisuppgift är inhämtad av VIVAB 2023-01-17. För mer information och frågor kontakta VIVAB på 0757-27 40 00.

Anslutningskostnad till elnät genom Varbergsortens Elkraft är ca 42 600kr inkl moms. Prisuppgift inhämtad 2023-01-20.

Fastigheten är ännu inte avstyckad vilket innebär att tomtstorleken och gränser är ungefärliga. Tomten och saknar därför även taxeringsvärde. När fastigheten är avstyckad och bebyggd kommer detta att ändras till typkod 220 och fastigheten kommer att påföras ett ordinarie taxeringsvärde. Nybyggda villor är skattebefriade i 15 år efter omtaxering.

Förhandsbesked finns för byggnation av enbostadshus med komplementbyggnad. Bygglov behöver sökas för tänkt byggnation. Tomten är inte knuten till någon specifik husleverantör utan kan väljas efter önskemål. Säljaren av tomten är Havstorp Bygg & Inredning AB som gärna bygger huset enligt köparens önskemål och efter överenskommelse. Huset på bilden är endast ett exempelhus från säljaren och överensstämmer inte med verkliga förhållanden. För information avseende hustyper, beskrivningar, produktionskostnad och entreprenadens genomförande hänvisas till entreprenören/säljaren. Mäklarens uppdrag omfattar enbart förmedling av den aktuella tomtmarken.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Varberg
Område: Varberg Östra
Fastighetsbeteckning: Del av VARBERG HAVSTORP 1:8

Omgivning

Rolfstorp är ett litet samhälle som ligger i ca 1,5 mil öster om Varbergs centrum. I Rolfstorp bor ca 600 personer och orten är populär bland såväl barnfamiljer som äldre.

Skolor och omsorg

Närliggande förskolor: Rolfstorps förskola.


Närliggande grundskolor: Rolfstorps skola F-9.


Kommunikation

Goda bussförbindelser med regelbundna avgångar till såväl Varberg centrum som Ullared.


Med bil nås Varbergs centrumkärna på knappt 20 minuter. E6:an med dess pendlingsmöjligheter åt såväl norr som söder nås med lätthet på drygt 10 minuter.


Natur och fritid

Närheten till skog och mark ger utrymme för ett varierat friluftsliv. I Rolfstorp finns löpspår med elljusslinga, Boulebana, lekplatser för mindre och äldre barn med skatetema, bibliotek m.m. I närheten finns Harabäckens golfklubb, Hofgårds golfklubb, samt Varbergs golfklubb östra banan med vardera 18-håls golfbanor. I utkanten av samhället vid Himleån ligger Nordlings ö som på 1800-talet varit en gård med kvarn som man kan se rester ifrån.

I samhället finns en aktiv idrottsorganisation Rolfstorp GIF med olika aktiviteter.

Åkulla Bokskogar är ett stort underbart naturskönt område där det finns gott om sjöar och skog samt fina vandringsleder.


Affärer och restauranger

Livsmedelsbutik och café finns i samhället.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 095 000 kr

Pantbrev

Det finns 0 pantbrev uttaget om sammanlagt 0 kr

Alla bilder

+ 1 Visa alla 7 bilder
 

Karta och område

Havstorp, Rolfstorp

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Varberg Östra, Varberg
Havstorp
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning