Hoppa till innehåll
 
Högsta bud: 
1 800 000 kr
Utgångspris: 2 250 000 kr
Anmäl intresse
Birgitta Bergkvist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Birgitta Bergkvist
Franchisetagare, Fastighetsmäklare
Per-Olof Bengtsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Per-Olof Bengtsson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Högsta bud: 
1 800 000 kr
Utgångspris: 2 250 000 kr
Anmäl intresse
Birgitta Bergkvist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Birgitta Bergkvist
Franchisetagare, Fastighetsmäklare
Per-Olof Bengtsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Per-Olof Bengtsson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare

Sävhultsvägen 24, Kullavik

Bygg nytt på mysig tomt i naturskönt område, Kullavik - Torred

  • Typ: Tomt
  • Tomtarea: 804 kvm
  • Driftkostnad: ca 2 000 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Fakta

Fakta om tomten

Sammanfattning

Typ: Tomt
Tomtarea: 804 kvm
Utgångspris: 2 250 000 kr
Driftkostnad: ca 2 000 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Omgående

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten - inom kort
Avlopp: Kommunalt avlopp - inom kort
Byggrätt: Kommunalt vatten/avlopp är under utbyggnad. Fastigheten ingår i etapp 2. Start för utbyggnad av VA-anläggningar planeras prel. till hösten 2018 och färdigställande planeras prel till våren 2020. Förslag på provisoriska/tillfälliga va-lösningar finns om man vill bygga och flytta in tidigare än våren 2020. Mer information finns hos ansvarig fastighetsmäklare.

Enligt taxa för 2018 ligger anslutningsavgift för 2 serviser (Vatten- och spillservis) på 221 000 kr inkl moms.
Om dagvattenledningsnät kommer att byggas och er fastighet kommer att avleda sitt dagvatten till det nätet ligger anslutningsavgift för 3 serviser (vatten-, spillvatten- och dagvattenservis) på 249 000 kr inkl moms (enligt taxa för 2018).

Mer information finns att tillgå hos Kungsbacka kommun. http://www.kungsbacka.se/Bygga-bo-och-miljo/Aktuella-projekt/Kullavik/VA-sanering-Torred
Projekteringsingenjör Margarita Kouzina, 0300-83 41 19, margarita.kouzina@kungsbacka.se

Tomt/balkong/uteplats

En plan och lättbyggd tomt med fint solläge åt väster.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: Kungsbacka Kyvik 5:389
Visa all fakta

Omgivning

OMRÅDET
Kullavik, strax söder om Hovås och Billdal och lite norr om Särö och Malevik, har ett attraktivt läge vid kusten. Närheten till både Göteborg och Kungsbacka, har gjort att det är ett mycket populärt område att bo och leva i. Här finns mycket att erbjuda både vad gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser.
Förutom mysiga promenadstråk, cykelleder och båthamnar finns det gott om badplatser i form av klippor eller sandstränder. Trevliga restauranger, caféer, bagerier och små butiker samsas med livsmedelsaffärer, skolor samt apotek och vårdcentral. Här finns dessutom bra bussförbindelser till såväl Kungsbacka som Göteborg. Strax utanför dörren finns busshållplatsen Kullavik.

Bor ni i Kullavik Torred promenerar och cyklar ni snabbt till populära Kyvik, Kullsvik, Skalvik eller Malevik för att njuta av hav och salta bad. Närområdet är lugnt och trivsamt och här finns många mysiga promenadvägar.

Kullavik har flera vikar, badstränder och klippor typiska för den svenska västkusten, Korshamn, Kyvik, Kullaviks hamn, Gillvik, Kullsvik och Skalvik. Många resande längs kusten lägger till i Kullaviks Båthamn.

I Kullavik är seglingsintresset stort och den svenske seglingslegenden Pelle Petterson har sedan länge varit bosatt på orten. Den lokala seglingsklubben, Kullaviks Kanot & Kappseglingsklubb har under åren haft många framstående seglare i svenska seglareliten, men även världseliten.

I samhället ligger grundskolorna Kullaviksskolan, Kullaviks Montessoriskola samt Fullriggaren Malevik.

KULLAVIKSSKOLAN
Kullaviksskolan är en del av Särö-Kullaviks pedagogiska enhet. Kullaviksskolan är belägen längst norrut i Kungsbacka kommun. Organisationen är en "husorganisation", vilket innebär att Kullaviksskolan består av ett antal hus. I varje hus finns det olika åldersgrupper representerade. De flesta ligger samlade på det gemensamma skolområdet, några äldre hus är belägna en bit ifrån själva Kullaviksskolan. För närvarande går det 776 elever i skolår f-9. Personalen är organiserad i arbetslag utifrån husorganisationen.

FULLRIGGAREN MALEVIK
Fullriggaren Malevik, en kommunalt självstyrande skola sedan januari 2007. Den pedagogiska enheten är en förskola-skola från 1-16 år med integrerad skolbarnsomsorg. Skolan startade 1992 och består idag av sex förskoleavdelningar, ca 15 klasser, tre fritidshem (6-9 år) och en fritidsklubb (10-13 år). Den pedagogiska enheten är uppdelad i två skolenheter: Fullriggaren Malevik F-3 samt Fullriggaren Malevik 4-9.

HISTORIK
Samhället hette fram till 1911 Kullen, men bytte till Kullavik eftersom Posten ofta förväxlade orten med skånska Kullen. Förslaget Kullavik kom från ortens telefonoperatris Olga Hagkvist, som var bosatt på Konvaljvägen vid järnvägsstationen och hade telefonstation inhyst i sin bostad. Ättlingar till familjen bor fortfarande kvar i huset.

Kullavik definierades som tätort med 679 invånare år 1975. År 1980 hade befolkningen stigit till 1 006. Från och med 1990 räknas tätorten som sammanväxt med Billdal.

Kullavik är ett utpräglat villasamhälle som börjar vid Kungsbacka kommuns norra gräns mot Göteborg och sträcker sig söderut ned till Malevik norr om Särö. Samhället var från början en trakt med många småjordbruk, men på ej odlingsbar mark byggdes det efter 1904 och järnvägens tillkomst spridda sommarstugor som successivt omvandlades till permanentboenden. Under 1970-talet byggdes ett stort antal moderna villor och under 1980-talet tillkom Kullaviks Centrum med affärer och hyreslägenheter.
Kullavik var mötesstation på Göteborg-Särö Järnväg sommartid och hållplats på vintern under ångloktiden fram till början på 1950-talet. På vintern fanns det bara en hållplats då det inte förekom några tågmöten. Stationshuset var ochså poststation året runt.

Planbestämmelser

Kyvik 5:24, Avstyckningsplan (Beslutsdatum: 19471108)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Torred Ga:1

Ekonomi

Utgångspris

2 250 000 kr

Driftkostnader

ca 2 000 kr/år

Fördelas enligt följande

Samfällighet: 2 000 kr
Beskrivning: Fastigheten tillhör Torreds vägförening, www.torredsvf.se
Samfällighetsförening vilken instiftats för att organisera och förvalta gator och vägar inom områdena Torred, Brattås och Veakärr.

Taxering

Taxeringsvärdet är: ej fastställt
Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark
Beskrivning: Fastigheten är avstyckad från Kyvik 5:191

Alla bilder och 3D

+ 10 Visa alla 16 bilder
 

Karta & område

Sävhultsvägen 24, Kullavik

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Birgitta Bergkvist

Franchisetagare, Fastighetsmäklare
 

Per-Olof Bengtsson

Franchisetagare, Fastighetsmäklare
Till toppen