Hoppa till innehåll

Köpguide till ditt bostadsköp

Att köpa bostad kan kännas både spännande och skrämmande - samtidigt som det kan bli en av ditt livs viktigaste investeringar.

Många frågor kan dyka upp under processens gång. I vår köpguide ger vi goda råd kring bostadsköp och guidar dig igenom processen steg för steg, så att du vet vad du ska förvänta dig.

Se även vår guide för dig som ska sälja bostad - Säljguiden

Podden Koll på läget: Första affären

Amortering, prisnivå och lånelöfte. Vår fastighetsmäklare Zandra Karlsson berättar allt du behöver veta om den första bostadsaffären. I avsnittet pratas det bland annat om att scanna marknaden, amortering, bankkontakter, normalränta, boendeformer och mjuka värden.

Lyssna på avsnittet på iTunes eller på Acast

Podden Koll på läget: Att köpa villa eller radhus

Tummen mitt i handen, betyder det att jag inte ska köpa villa eller radhus? Besiktningsprotokoll, underhållsplaner och värmepannor? Och finns det en besiktningsman som kallas Apan? Varför då? Mäklaren Tobias Enckell reder ut begreppen kring dolda fel, besiktning, varudeklarerat och försäkringar. En intensivkurs i att köpa villa eller radhus.   

Lyssna på avsnittet på iTunes eller på Acast

Podden Koll på läget: Att buda och köpa bostadsrätt

Många små höjningar eller lura i vassen och sedan slå till sent för att skrämma bort konkurrenterna? Fastighetsmäklaren Johanna Peltomäki lär oss allt om olika budgivningsstrategier, överlåtelseavtal, handpenning, likvidavräkning och kontraktskrivning. Kortfattat - vad det innebär att köpa en bostadsrätt.   

Lyssna på avsnittet på iTunes eller på Acast

Till toppen