Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
5 900 000 kr
Anmäl intresse
Anna Jeansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anna Jeansson
Franchisetagare/Certifierad nyproduktion
Sammanfattning
Utgångspris: 
5 900 000 kr
Anmäl intresse
Anna Jeansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anna Jeansson
Franchisetagare/Certifierad nyproduktion

Idö, Västervik

  • Typ: Restaurangfastighet
  • Tomtarea: 59 700 kvm
  • Vattenarea: 36 600 kvm
  • Bruksarea: 346 kvm
  • Area: 96300 kvm
  • Driftkostnad: ca 205 000 kr/år
  • Upplåtelseform: Tomträtt

Komplett turistanläggning på Idö i Västerviks ytterskärgård

Fakta

Fakta om fastigheten

Sammanfattning

Typ: Restaurangfastighet
Tomtarea: 59 700 kvm
Vattenarea: 36 600 kvm
Utgångspris: 5 900 000 kr
Driftkostnad: ca 205 000 kr/år
Upplåtelseform: Tomträtt
Bruksarea: 346 kvm
Area: 96300 kvm
Tomtareauppgift enligt: Lantmäteriet

Tomt/balkong/uteplats

Enligt lantmäteriets fastighetsutdrag uppgår arealen till 96 379 kvm och är inte fördelad på land och vatten. Dock består fastigheten av både mark- och vattenområde. mark ca 5,97 ha och vatten ca 3,66 ha.

Allmänt

Län: Kalmar
Kommun: Västervik
Fastighetsbeteckning: VÄSTERVIK IDÖ 4:1

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Västervik Idö Ga:1
Västervik Idö Ga:2
Västervik Idö Ga:3
Rättigheter last: Officialservitut: Båtplats
Officialservitut: Väg
Officialservitut: Rätt till båtplats vid den gamla fd lotsbryggan, x enligt karta, aktbilaga ka, samt att nyttja väg till densamma. - Båtplats
Ledningsrätt: Starkström
Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg
Visa all fakta

Övrigt

Idö ligger i ytterskärgården, en halvtimmes båtväg från Västerviks centrum. Ön, med sin dryga kilometer på längden och knappa kilometer på bredden, bjuder på ett varierat landskap. Den östra sidan är skogsbeklädd med karga klippor längs med strandlinjen, medan stengärdsgårdar på öns västra sida slingrar sig över öppna slätter ner mot havet. På Idö är man ett med havet – året om. Den som inte varit i skärgården under höst-, vinter- och vårmånaderna får en helt ny naturupplevelse som skiljer sig från sommarens.
Under sommaren går det skärgårdstrafik ut till ön flera gånger dagligen. Antingen åker man från Västerviks centrum eller tar sig ut till Horns Udde vilket är den kortaste vägen från fastlandet till ön.

Restaurang/kök

Typ: Restaurangbyggnad med friliggande förråd
Byggnadsår: 2000
Om-/tillbyggnadsår: 2006
Taxeringsvärde: 124 000 kr
Bruksarea: 180 kvm
Energistatus: Energideklaration ej utförd
Vatten: Kommunalt vatten från anslutningspunkt vid Horns udde via samfällighet. Avlopp anslutet till gemensam anläggning med egen reningsanläggning via samfällighet.
Uppvärmning, kylning och ventilation: Elpanna via vattenburen golvvärme. Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.
Kommentar: Restaurang med tillhörande kök/förråd: Byggnad i 1-plan. Tillbyggnad av förråd/kylrum, tillbyggnad av terrasser för uteservering skedde 2005. Plintgrund, trästomme, träbjälklag, fasad av träpanel, 3-glasfönster med isolérglas, tak av papp. Kök renoverades 2004. Golv och vägg i anslutning till diskdelen samt golv och bardel i matsalen renoverades 2014/2015 efter vattenskada.
Byggnaden inrymmer matsal med plats för ca 50 sittande med tillhörande balkong (30 sittande), terrass under tälttak (50 sittande) samt öppen terrass (35 sittande). Totalt 65 sittande. Till byggnaden hör komplett restaurangkök med separat renseri/beredningsrum, bakutrymme samt mindre personaldel med omklädningsrum och wc med dusch. I anslutning till byggnaden finns fristående oisolerad förråds/kylbyggnad med plats för kylrum och frysar såväl som torrförvaring. Här finns även ett mindre kök som nyttjas i verksamheten. I entrén finns gäst-wc och handikappsanpassad wc. På utsidan finns 2 st wc och 2 st duschar som kan nyttjas av gästhamnens båtgäster. Runt byggnaden löper terrasser och gångytor i trä. Restaurangen nås via en trappa i rostfritt stål med handikappshiss.
Köksdelen har fullvärdig storköksstandard med gummimattor på golv och kaklade väggar. Entrén till restaurangen har klinkergolv och matsalen har trägolv och målade väggar. Från entrén leder en spiraltrappa upp till ett mindre utkiksrum.

Café i 1-plan med loft

Typ: Café
Om-/tillbyggnadsår: 2007
Bruksarea: 66 kvm
Energistatus: Energideklaration ej utförd
Vatten: Kommunalt vatten och avlopp såsom restaurangbyggnaden.
Uppvärmning, kylning och ventilation: Direktverkande el samt luftvärmepump med aircondition. Självdragsventilation samt PAX-fläkt i dusch och wc.
Kommentar: Okänt byggår. 2007 skedde en genomgripande renovering då ombyggnad skedde till nuvarande användning som café eller konferensrum. Plintgrund, trästomme, träbjälklag, fasad av träpanel, fönster av isolérglastyp, tak av papp.Byggnaden inrymmer serveringsyta som även kan nyttjas som konferenslokal för ca 25-30 personer med tillhörande köksdel. Handikappsanpassad wc med duschkabin samt ytterligare en wc, ett mindre rum kan användas som grupprum eller sovrum samt ett loft som kan utnyttjas som sovutrymme. Från lokalen når man en rymlig terrass med gott om sittplatser.

Lotsutkik

Typ: Lotsutkik
Bruksarea: 100 kvm
Uppvärmning, kylning och ventilation: Uppvärmning genom elpanna via vattenradiatorer. Ventilation självdrag. Vatten och avlopp indraget.
Kommentar: Byggnad uppförd i 2 bostadsvåningar samt ett 3 våningar högt torn för specialändamål Lotsutkik. Okänt byggnadsår. Stengrund på berg, stomme och bjälklag av trä, fasad av träpanel, fönstren av både enkelglas och äldre isolérglas, tak av kopparplåt.
Bostadsutrymme i de 2 första planen. Innehåller kök, allrum och sovrum samt wc och duschrum. Standarden är genomgående äldre. I tornet (våning 3-5) finns sovrum, f.d toalett samt kontor och utkiksterrass på toppen av tornet.
Bottenplan: Wc med nyare varmvattenberedare och wc-stol, tvättställ, separat ingång till duschutrymme med äldre ytskikt,.
Plan 2: Allrum och sovrum med trägolv.
Plan 3: Mindre sovrum
Plan 4: f.d toalett som ej är i bruk
Plan 5: Lotsutkik till stor del med den inredningen som fanns när lotsutkiken var stängdes 1986. Härifrån når man via en taklucka terrassen som ger en milsvid utsikt i 360 grader.

Övriga byggnader

Typ: Övrig
Kommentar: KRUKMAKERI: ca 24 kvm, med okänt byggår. Innehåller en öppen yta. El finns anslutet. Kran för kallvatten finns på husknuten.

BASTUBYGGNAD: med okänt byggår. 2012 genomfördes en genomgripande ombyggnad och renovering till nuvarande ändamål. Innehåller en omklädningsdel samt bastu för 4-6 personer. Vedeldat bastuaggregat. Klinkerbelagt golv samt väggar och lavar av trä. Trädäck i anslutning till entrén med utedusch ansluten via sötvatten (kallvatten).

TVÄTTSTUGA: Enklare byggnad i 1-plan med okänt byggår. Innehåller tvättstuga med hushållstvättmaskin samt större torktumlare. Elradiator i huvudsak för frysskydd. Förråd för verksamheten avseende handdukar och linne. Äldre bastu i byggnaden som ej nyttjas.

KOMPLEMENTBYGGNADER:
I anslutning till kajen: Sopstation/sopsortering. Mindre förråd. Äldre vinschbod . 6 st f.d personalbodar (från tiden då sjöfartsverket ägde fastigheten) i mycket enkelt skick, utan el och VA. Större kallförråd. Förrådsbyggnad "Boklånebod". Mindre utedass.

Avloppsanläggning: Uppförd år 2000 som tar hand om avloppet från Idö 4:1 och de omkringliggande fastigheterna (Idö 4:3, 4:4 och 4:5). Anläggningen består att ett flertal tankar och är uppbyggt som en egen reningsanlägging. I dagsläget töms den 1 gång per år via slambil som transporteras på pråm. Under 2007/2008 byggdes ett nytt maskinrum där anläggningen kan övervakas och skötas avseende dosering av kemikalier mm. Driften av anläggning ansvarar tomträttsinnehavarna på Idö 4:1 för. En gemensamhetsanlägging reglerar förhållandet för samtliga fastigheter som har del i anläggningen.
Andelstal:
9- Idö 4:1
2- Idö 4:3
2- Idö 4:4
5- Idö 4:5

Ekonomi

Utgångspris

5 900 000 kr

Driftkostnader

ca 205 000 kr/år

Fördelas enligt följande

Driftkostnader (el, avlopp, försäkring, sopor mm) som nuvarande ägare haft: 205 000 kr

Utöver ovanstående eventuella driftskostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 289 kr och tomträttsavgäld med belopp om 30 000 kr/år.

Taxering

Byggnad: 308 000 kr
Mark: 1 192 000 kr
Totalt: 1 500 000 kr
Taxeringsår: 2017
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Typkod: 322, Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 6 625 000 kr.

Tomträtt

Upplåtare: Västervik Kommun
Slutdatum: 2029-12-31

Alla bilder

+ 94 Visa alla 100 bilder
 

Karta & område

Idö, Västervik

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Anna Jeansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare

Anna Jeansson

Franchisetagare/Certifierad nyproduktion