Hoppa till innehåll
 
Pris: 
5 429 850 kr
Sammanfattning
Pris: 
5 429 850 kr

Centrumvägen 29, Skogås

  • Typ: Villa
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa
Pris: 5 429 850 kr
Upplåtelseform: Äganderätt

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Huddinge
Område: Länna
Fastighetsbeteckning: Huddinge Frötallen 16

Omgivning

Var du än bor i Länna har du naturen inpå knutarna. Här möts man av vacker natur med flera badplatser och plogad skridskobana i/vid sjön Drevviken som ligger på promenadavstånd från fastigheten. Nära Länna i Skogås ligger en simhall och en fritidsanläggning med tennisbanor, badmintonbanor samt fotbollsplaner. Vintertid finns det ishockeyrink och i närområdet Trångsund-Stortorp ligger det en hockeyhall, Stortorpshallen. Det är också nära till Ågesta friluftsområde som erbjuder löpspår, ridklubb och golf. I Skogås Centrum ca 5 min bilfärd eller ca 15 min gångväg från Länna hittar man oftast det man behöver; apotek, systembolag, bibliotek. I närheten finns det också post, vårdcentral och folktandvård. Det finns två välsorterade livsmedelsbutiker, frisör, blomsteraffär samt flera matställen och tre restauranger varav en sushirestaurang. Det tar ca 10 min att gå till Länna Handelsplats och handelsområdet med många bra affärer såsom City Gross, Elgiganten, Stadium, Bauhaus, Länna sport och Willys. Haninge som nästa avfart från Nynäsvägen kan erbjuda ICA Maxi och Coop. Där finns också ett stort inomhuscentrum med ett antal affärer, restauranger, Systembolaget, banker och caféer samt handelsplatsen Port 73. Med bil tar det ca 15 minuter till Stockholm C och med Pendeltåg från Skogås tar det knappt 20 minuter till Stockholm C. Från de flesta delar av Länna finns det även bussförbindelser till Trångsund, Farsta, Huddinge och Haninge samt Länna handelsområde.

I Länna finns en aktiv fastighetsägarförening som bl.a. arrangerar valborgsfirande, sköter badplatsen samt driften och underhållet av sommarvattnet. Fastighetsägarföreningen driver också med stor framgång de frågor som är viktiga för boende i Länna.

En bit från stadsdelen, på promenadavstånd finns Sjötorpsskolan och Östra Grundskolan, ytterligare en bit bort ligger Mörtviksskolan, Edboskolan och Trångsundsskolan. Här finns också ett gymnasium, Östra gymnasiet. Skolbarnsomsorg och 6-årsverksamhet finns ofta i samband med skolorna. Det finns ett flertal förskolor både kommunala och enskilda i den här delen av Huddinge och de ligger oftast i samband med det närområdet man bor i. Närmsta förskolan ligger på promenadavstånd från fastigheten. För närmare information om vilken av förskolorna som ligger närmast just ditt område, gå in på Huddinge kommuns hemsida www.huddingekommun.se. Engelska skolan kommer att etablera sig i Länna bygget är påbörjat och planen är att skolan ska vara igång från augusti 2018.

Planbestämmelser

Länna 4:30 Mfl, Detaljplan (Beslutsdatum: 19940929)
Visa all fakta

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Ledningsrätt: Vatten och avlopp
Samfällighet: Huddinge Frötallen S:2

Ekonomi

Pris

5 429 850 kr

Driftkostnader

Kommentar: Kostnader som kan tillkomma vid nybyggnation:
- Bygglovshandlingar, bygganmälan och nybyggnadskarta
- Anslutningsavgift för vatten och avlopp, Vi kan inte bidra med en exakt summa, men med dagens gällande taxa kan det kosta upp till ca 100.000 för en normalvilla som vill ansluta sig till vatten, avlopp och dagvatten. Det är flera faktorer som spelar in, samt vad fastighetsägaren vill göra med fastigheten. Fr.o.m 1 mars 2018 tillkommer en ny taxa för Huddinge och i nuläget vet vi inte hur den nya taxan kommer att se ut enligt Stockholm Vatten och avfall, Susanna Åhman.
- elanslutningsavgift för högre ampere om man önskar
- Gatukostnad, Huddinge Frötallen 16 belastas inte av gatukostnader enligt Jonas Gran Exploateringsingenjör 08-535 313 96 på Samhällsbyggnadsavdelningen i Kommunstyrelsens förvaltning.

För tomt gäller statlig fastighetsskatt och ska betalas med 1,0 procent av taxeringsvärdet för
- obebyggd tomtmark
- bostadsbyggnad (småhus) som är under nyuppförande och tillhörande tomtmark.
Först när ett nyuppfört småhus är färdigställt och har fått ett värdeår vid fastighetstaxeringen, övergår småhuset och tillhörande tomtmark till systemet med kommunal fastighetsavgift.

Fastighetsavgiften är ca 7 687 kr/år (2017). Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Därutöver tillkommer ränta om 0,5 % /år för den som har uppskov av vinst från föregående boende, högsta möjliga uppskov/bostad är från och med 2008/2010 på 1 450 000 kr med kontrakt fram till och med 20 juli 2016. Taket slopas för försäljningar som sker under perioden 21 juni 2016 – 30 juni 2020. Nya uppskov från försäljningar som sker under den tiden kommer därigenom att kunna uppgå till högre belopp än vad som varit möjligt sedan taket infördes 2008. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4,25 % för företag samt en avgift om ca 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2% av pantbrevsbeloppet samt en avgift om ca 375 kr. Nybyggda fastigheter (värdeår 2012) är befriad från fastighetsavg de första 15 åren. Fastigheter (värdeår 2011 och äldre) befriad från fastighetsavg de första 5 åren därefter betalar man halva fastighetsavg i 5 år.

Taxering

Mark: 1 188 000 kr
Totalt: 1 188 000 kr
Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Alla bilder

+ 2 Visa alla 8 bilder
 

Karta & område

Centrumvägen 29, Skogås

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Fastighetsskatt/-avgift *  
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr
* Underlag för beräkning av fastighetsskatt/-avgift saknas och ingår därför inte i totalsumman.

Finansinspektionens regler gör det möjligt för bankerna att bevilja amorteringsfrihet under de första fem åren vid köp av nyproduktion. De flesta bankerna kräver ändå samma amortering som vid köp av begagnad bostad.

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Janna Forsell

Fastighetsmäklare
Till toppen