Hoppa till innehåll
 
Budgivning pågår
Utgångspris: 
8 000 000 kr

På denna bostad visas inga aktuella bud. Kontakta mäklaren för mer information. Läs mer om budgivning.

Anmäl till visning
 • Onsdag
   21/8
 • 18:00-18:45
  Öppen visning  
 • Boka
Sabina Högling, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Sabina Högling
Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion
Sammanfattning
Budgivning pågår
Utgångspris: 
8 000 000 kr

På denna bostad visas inga aktuella bud. Kontakta mäklaren för mer information. Läs mer om budgivning.

Anmäl till visning
 • Onsdag
   21/8
 • 18:00-18:45
  Öppen visning  
 • Boka
Sabina Högling, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Sabina Högling
Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion

Slipvägen 17, Luleå

Stor friköpt fastighet med ett av Luleås bästa lägen!

 • Typ: Villa, Enplanshus med källare
 • Rum: 6, varav 4 sovrum
 • Boarea: 137 kvm
 • Biarea: 137 kvm
 • Tomtarea: 3 554 kvm
 • Byggnadsår: 1963
 • Driftkostnad: ca 47 488 kr/år
 • Upplåtelseform: Äganderätt
Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, Enplanshus med källare
Rum: 6, varav 4 sovrum
Boarea: 137 kvm
Biarea: 137 kvm
Tomtarea: 3 554 kvm
Utgångspris: 8 000 000 kr
Byggnadsår: 1963
Driftkostnad: ca 47 488 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare
Stomme: Betong/trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 3-glas isolerrutor
1+1-glasfönster
Betongglas
Takbeklädnad: Papp på sadeltak
Ventilation: Självdrag

Tomt/balkong/uteplats

På baksidan mot vattnet i sydväst finns uteplats med utrymme för både matgrupp, solstolar och grill till exempel. Här är både utsikten och solläget fantastiskt, många soltimmar och vacker läge mot vattnet.
Visa all fakta

Övriga byggnader

På tomten finns även en gäststuga som värms upp via el och kamin. Mysig byggnad som även är försedd med kokvrå, här finns trivsam uteplats belägen intill.

Lekstuga som ursprungligen är en cirka 200 år gammal whiskeytunna.

Sex stycken förråd och en timring vid vattnet.

Parkering

Stort fristående garage på platta på mark. Ingen uppvärmning. Utanför garaget finns utrymme för två bilar och i garaget två bilar.

Tv/Internetanslutning

Möjlighet att ansluta till fiber.

Allmänt

Län: Norrbotten
Kommun: Luleå
Område: Mjölkudden/Guldkusten
Fastighetsbeteckning: LULEÅ MJÖLKUDDEN 3:29

Planbestämmelser

Mjölkudden-Notviken, Stadsplan (Beslutsdatum: 19610322)

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Ledningsrätt: Fjärrvärme

Övrigt

-Säljarnas egna ord-

I storslagen natur
Här på Slipvägen 17 befinner man sig mitt i naturen trots att man är så nära Luleå stads centrum. I de höga tallkronorna hörs vinden och fåglarna. Den stora tomten ligger på Guldkustens högsta punkt och är det enda huset som ligger mitt på en dubbeltomt. Att man behållit så mycket av naturen skapar också vindskydd och dämpar buller. Det är få platser som har denna känsla av både storslagenhet och fridfullhet. Att fastigheten dessutom gränsar till en allmänning ökar upplevelsen av rymd. Solnedgången genom fönstren i vardagsrummet är något som vi som bott här aldrig ledsnar på. Speglingarna i vattnet, det ständigt skiftande ljuset och höstmånen ovanför älven är ett skådespel. De stora panoramafönstren gör att naturen känns nära även när man är inne. Att vardagsrummet har fönster som vetter åt tre väderstreck och 5 meter i takhöjd skapar en rymd och ett ljus som är svårslaget. På grund av tomtens storlek och höjd är det också väl insynsskyddat. På den stora altanen kan man faktiskt ligga och sola utan att synas från stigen. Eftersom halva tomten är skog plockar man lätt en bukett blommor till bordet eller blåbär till blåbärskakan utan att lämna området. På den stora tomten har sittgrupper i olika väderstreck alltid gjort det lätt att hitta fikapauser i lä och sol.

Genomtänkt planlösning för fester och familjeliv
Det här huset har varit magnifikt för stora festligheter men också för att kura skymning framför brasan. Mamma och pappa planerade huset mycket genomtänkt med en avskild sovrumsavdelning och gott om plats för representation, fest och samvaro. Det blev ett både stiligt och funktionellt hem för småbarnsåren, för tonårsliv och för familjefester. De valde gedigna och hållbara material; sten, koppar, teak, ekparkett m.m. som gav ett lättskött hus. Badrummens mörkblå helkakel står sig än i dag. Våra föräldrar gjorde inte som alla andra: När de flesta på den tiden lade in heltäckningsmattor, lade de in sten- och trägolv. Det som är stilrent blir aldrig omodernt.

Hemmet andas historia
Järnstaketet vid vattnet är från pappas grosshandlarhem i Stockholm och stensättningen är delar av Luleås gamla gator. Stenstolparna med smide vid entrén kommer från gamla Luleå Stadshotells punchveranda. Likaså stenarna i gillestugan och i muren i altanen. Det ger sammantaget fastigheten en tyngd och en alldeles egen karaktär.

Skärgårdskänsla
Det är härligt att vakna i gäststugan, den enda längs hela stranden så nära vattnet, och höra måsarna skria utanför. Man kan tro att man befinner sig mitt i skärgården! I gäststugan finns även en braskamin och utanför fönstret ligger den egna bryggan. Dit brukade vi ibland gå ner och ta en kopp morgonkaffe.
På vintern inbjöd de stora isvidderna till isjaktsåkning. Idag börjar Luleås berömda isväg nära fastigheten och möjliggör en morgonpromenad till jobbet.
Den långa strandpromenaden lockar till rekreation både vinter och sommar. Här stannar ofta stavgångande grannar upp och småpratar.

Gott om plats för alla intressen
All förvaring vi har behövt har tillgodosetts med de spatiösa utrymmena i bodarna 1, 2, 3, 4, och 5. Det finns även en extra snickarbod och en lada för förvaring. I det gamla pumphuset närmast stranden brukade vi ha flytvästar och åror på bekvämt avstånd.

Gott om plats för lek och fritid
Huset har fostrat flera kreatörer och i det generöst tilltagna hobbyrummet kunde vi alla måla, snickra och sy bäst vi ville. En 200 år gammal whiskytunna inreddes till lekstuga! Där har alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn, kusiner och kamrater med förtjusning lekt affär. På badmintonbanan har det inte bara spelats badminton: På vintern brukade pappa spola den till en skridskobana och de stora strålkastarna uppe i träden tändes. Det blev hela kvarterets skridskobana. På loften mellan några av bodarna finns plattformen för vår koja kvar, som pappa hjälpt oss att bygga. Det fanns så mycket utrymme och så mycket att göra på vår tomt att vi ofta höll oss på tomten som små. Kompisar kom till oss i stället, för här kunde man bäst leka Kurragömma.

Strandtomt
Familjebåten låg vid en boj nedanför huset och från bryggan rodde vi ut med proviant inför långa båtturer i skärgården. Roddturerna på kvällen med fiskespö är också fina barndomsminnen. Abborrarna rensades på stranden och ibland gjorde vi i skymningen upp en eld utanför den vedeldade bastun. Innan villan byggdes användes den bastun flitigt om somrarna. Som vi badade där! Då fanns en gammal timring på tomten – vår sommarstuga. Den kan man se i Luleå kommuns bildarkiv från 1890: http://bildinternet.lulea.se/visaBild.aspx?bildnummer=2010003900027

Vi lämnar med saknad detta unika ställe och känner oss lyckligt lottade som fått växa upp på en av Luleås vackraste platser.

Ekonomi

Utgångspris

8 000 000 kr

Driftkostnader

ca 47 488 kr/år
Årlig elförbrukning: 6770 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 12 271 kr
Uppvärmning: 23 105 kr
Vatten och avlopp: 6 068 kr
Försäkring: 4 500 kr
Renhållning: 1 544 kr

Utöver ovanstående eventuella driftskostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 049 kr.

Taxering

Byggnad: 2 035 000 kr
Mark: 2 934 000 kr
Totalt: 4 969 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1963
Standardpoäng: 33
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 300 000 kr.

Alla bilder

Karta & område

Slipvägen 17, Luleå

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Fastighetsskatt/-avgift + 671 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
Onsdag 21/8   18:00-18:45
Slipvägen 17, 973 41 Luleå, Sverige
Öppen visning
Välkommen på visning, anmäl dig gärna.
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Sabina Högling, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Sabina Högling

Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion