Hoppa till innehåll
 
Pris: 
3 800 000 kr
Anmäl intresse
Loe Vastero, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Loe Vastero
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Sammanfattning
Pris: 
3 800 000 kr
Anmäl intresse
Loe Vastero, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Loe Vastero
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion

Södra Örnvägen 7, Vemdalen

Örnfästet, huset på höjden

  • Typ: Villa, Lofthus
  • Rum: 5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 155 kvm
  • Biarea: 10 kvm
  • Tomtarea: 1 776 kvm
  • Byggnadsår: 2017
  • Driftkostnad: ca 21 300 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, Lofthus
Rum: 5, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 155 kvm
Biarea: 10 kvm
Byggnadsarea: 96 kvm
Tomtarea: 1 776 kvm
Pris: 3 800 000 kr
Byggnadsår: 2017
Driftkostnad: ca 21 300 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren

Uppvärmning

Luftvärmepump, FTX aggregat, braskamin
Skick: Ny
Ålder: Ny
Märke: Mitsubishi

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Värmegrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: 3-glasfönster
Grundmur: Betong
Takbeklädnad: Bandplåt
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Mekanisk ventilation med FTX aggregat
Murstock: Skorsten av plåt
Allmän information: Gediget hus uppfört i lösvirke. Genomgående hög kvalitet på ytskikt.

Tomt/balkong/uteplats

Altan på tre sidor om huset. Bro vid entrén
Visa all fakta

Parkering

Parkering för flera bilar intill huset.

Allmänt

Län: Jämtland
Kommun: Berg
Fastighetsbeteckning: Berg Klövsjö 5:30

Omgivning

Varmt välkommen till natursköna, genuina och aktiva Vemdalen! Det som vi sammanfattar under namnet Vemdalen är i själva verket inte mindre än fyra skidanläggningar, var och en med sin egen stil. Du tar dej enkelt mellan de olika områdena. På vintern har alla med ski pass (<6 dagar) dessutom fri tillgång till snöpendeln som går från morgon till kväll mellan de olika anläggningarna.
Vemdalen har utvecklats till Sveriges tredje största skidort under de senaste åren. Våra gäster återvänder hit och fler upptäcker Vemdalen varje år. Vårt friska inlandsklimat och höga höjd över havet i kombination med välutvecklat och modernt snösystem gör att Vemdalen erbjuder riktigt god snötillgång och tidig säsongsstart. Skidorten har det senaste decenniet försetts med tio nya expressliftar. I anläggningen erbjuds 35 st liftar och 58 nedfarter inom en radie på 4 mil! I Vemdalens skipass ingår samtliga skidområden.
Våra skidområden erbjuder dessutom mycket mer än ”bara” högklassig utförsåkning. Under vinterhalvåret kan man exempelvis prova på isklättring, skoterturer, hundspann och slädturer. Vemdalen erbjuder även 70 km längdspår för klassiskt och skate i fjällmiljö. Varje område har en egen spårcentral. Vill du hellre träna inomhus finns det gym och även instruktörsledda pass, bland annat yoga och Soma.

Barmarkssäsongen bjuder även det på rikt friluftsliv med fiske, vandringar, ridning, cykelleder, paddling, jakt med mera. Området erbjuder även två golfbanor, en i Hede med utsikt över Ljusnan och Sonfjället och en andra i Klövsjö med bana i härlig fjällmiljö.

Våra områden:
Sångbäcksvallen
Gemytliga och lugna Sångbäcksvallen är ett av de områden som funnits längst i Vemdalsregionen. Området ligger strategiskt mellan Vemdalsskalet och Klövsjö golfbana. För alpin skidåkning tar man sig närmast upp till Klövsjötoppen för access till Klövsjöfjälls skidbackar. Ländskidspår som ansluter till spårsystemet finner du vid återvinningscentralen i Sångbäcksvallen. Sångbäcksvallen är ett skotervänligt område, här tillåter vägföreningen skoteråkning för att ansluta till skoterleden på sina vägar.

Vemdalsskalet är den största anläggningen med flera bekväma expressliftar. Här bjuds varierad åkning för hela familjen. Hovdefjället kräver lite mer av åkaren medan skalspasset är preparerat med blåröda pister. Här finns drygt 20 nedfarter för alla. Även här finns det ett barnland med en säker expresslift för de minsta och det även möjlighet till barnpassning. Det finns ett nytt torg på skalet med en genuin fjällkänsla. Här finner du restauranger och nöjen samt butiker.

Klövsjö har länge kallats skidåkarens by, här finns svarta pister med dignitet på rad. Men under senare år har anläggningen utvecklats och nu finns här ett bredare utbud med Vallesbana, Valles skogsbana och miniland. Högst uppe på fjället, flaket finns snäll åkning för alla samt en park. Du kommer upp på toppen med KlövsjöExpress eller bil. Du kan också komma hit med hjälp av släpliften som sammankopplar Klövsjöanläggningen med Storhogna. På toppen finns längdcentral för riktigt fin längdåkning i fjällmiljö. Nere på byn finns även ett elljusspår. Klövsjö by har flera trevliga restauranter och eget ölbryggeri och stenugnsbageri. På sommaren kan du fiska och paddla i sjön som ligger i dalen mellan byn och anläggningen.

I Storhogna, finns barnvänlig åkning och fantastiska vyer. Här finns även Storhogna Spa och det nya M-huset med bowling, gym, mat och butiker. Storhogna är verkligen något för dig som vill njuta alla årstider och har en faiblesse för svenska fjällen och dess lugn men även vill njuta av god mat, spa eller behandlingar. Du har en bekväm access rakt upp på kalfjället där du om sommaren kan vandra, på hösten plocka hjortron och om vintern åka skidor.

Fortsätter du förbi Vemdalens by som även den har utbud av restauranter, butiker och skiduthyrning etc. kommer du mot Björnrike, som kan stoltsera med Sveriges längsta sittlift! Uppe på toppen har du en helt fantastisk utsikt över fjällen som i sig är en upplevelse. Björnrike har riktigt långa fina backar för alla att njuta av; bredvid ett tuffare alternativ finns alltid ett lättsammare alternativ.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19641107)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Berg Klövsjö Ga:41

Ekonomi

Pris

3 800 000 kr

Driftkostnader

ca 21 300 kr/år

Fördelas enligt följande

El: 12 000 kr
Vatten och avlopp: 5 600 kr
Vägsamfällighet inklusive snöröjning även egen väg upp till huset: 3 700 kr

Taxering

Byggnad: 487 000 kr
Mark: 274 000 kr
Totalt: 761 000 kr
Taxeringsår: 2017
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Standardpoäng: 0
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 935 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej
Beskrivning: Energideklaration behövs ej för fritidshus

Alla bilder och 3D

Karta & område

Södra Örnvägen 7, Vemdalen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Fastighetsskatt/-avgift *  
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr
* Underlag för beräkning av fastighetsskatt/-avgift saknas och ingår därför inte i totalsumman.

Finansinspektionens regler gör det möjligt för bankerna att bevilja amorteringsfrihet under de första fem åren vid köp av nyproduktion. De flesta bankerna kräver ändå samma amortering som vid köp av begagnad bostad.

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
ANSVARIG MÄKLARE

Loe Vastero

Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion