Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Kungsbacka

Håkansgårdsgatan 25

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare

Tilltalande och mycket trivsamt parhus med fristående garage och uterum!

  • Typ: Parhus, Parhus i 2,5-plan i suterräng
  • Rum: 6, varav 4 sovrum
  • Boarea: 184 kvm
  • Biarea: 19 kvm
  • Tomtarea: 523 kvm
  • Byggnadsår: 1976
  • Driftkostnad: 25 400 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Insynsskyddat och soligt beläget på en lugn återvändsgata i Varla finner ni detta välplanerade suterrängparhus i 2,5 plan om totalt 203 kvm bo- och biarea plus garage och delvis inglasat uterum.

Huset är välskött och har sedan 2017 genomgått omfattande invändig renovering. Huset präglas av genomgående fina ytskikt och stora delar av mellanplanet erbjuder sociala ytor där hela familjen och vänner kan samlas och umgås. Köket och vardagsrummen har en tilltalande öppen planlösning med möjlighet att ha barstolar intill köksbänken och ett stort matbord vid skjutdörrspartiet som utgör en betydande del av rummets moderna intryck. Det smakfulla och fullutrustade köket har vita skåpsluckor och ljusgråa bänkskivor. I vardagsrummet har ni gott om plats för såväl soffgrupp, tv-möbel och annat möblemang efter tycke och smak. Här samlar man gärna familj och vänner för sociala tillställningar och såväl som för lugna middagar eller filmkvällar. Från vardagsrummet når ni den härliga altanen och vidare även uterummet samt gräsmattan som inbjuder till lek och spring. Gräsmattan är lättskött och kantas delvis av planteringar. Här finns utrymme att vara kreativ med odling och växter för den trädgårdsintresserade.
På mellanplanet finns också en tvättstuga/groventré som ni praktiskt når från köket. Intill kök/vardagsrum finns också ett sovrum, varför inte använda rummet som ett perfekt placerat lekrum för barnen. På detta plan finns en gästtoalett.
En trappa upp, På översta våningen, finns två väl tilltagna sovrum, det ena med angränsande klädkammare. Här finns även ett mycket tilltalande, helkaklat, badrum.
På suterrängplan/entréplan finner ni förutom en välkomnande hall med plats att hänga ytterkläder både i öppen avhängning samt i garderober även två stora sovrum, ytterligare ett helkaklat badrum samt ett rum som idag används som hobbyrum med golfsimulator men som skulle kunna bli ett ypperligt kontor, förråd eller gästrum.

Garage för en bil samt plats för ytterligare två bilar på uppfarten. Laddbox för elbil finns installerad.

I Varla bor ni i ett barnvänligt, tryggt och lugnt område med bl.a. egen förskola inom området. Här har ni bland annat promenadavstånd till fantastisk natur i Varlaskogen, närhet även till grundskolor, riktig bra shopping vid Hede Fashion Outlet området som har allt som tänkas kan. Mycket bra geografisk placering där ni med fördel kan pendla till Göteborg antingen med bil eller smidigt med pendeltåget som går både från Hede och Kungsbacka station.

Helt enkelt ett perfekt område och hus om man vill bo centralt i Kungsbacka med bra bekvämligheter runt om.

Varmt välkomna med intresseanmälan redan idag!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Parhus, Parhus i 2,5-plan i suterräng
Rum: 6, varav 4 sovrum, möjlighet till 5 sovrum
Boarea: 184 kvm
Biarea: 19 kvm
Tomtarea: 523 kvm
Byggnadsår: 1976
Driftkostnad: 25 400 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten
Ålder: 2017-2018

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Betong/Trä
Bjälklag: Trä/betong
Fasad: Tegel/Trä
Grundmur: Betong
Takbeklädnad: Betongpannor samt plåt
Ventilation: Självdrag
Jordat/ojordat: Jordat

Renoveringar

2022 Ny elcentral
2022 Invändig målning av vissa rum
2021 Nytt handfat med kommod i badrummet på översta våningen
2021 Installerat elbilsladdare
2020 Ny spis
2019 Totalrenoverat badrum på entréplan
2019 Ny tvättmaskin och torktumlare
2018 Renoverat tvättstugan (kakel, målning, skåp och bänkar)
2018 Totalrenoverat badrum på mellanplan
2018 Nya fönster på mellanplan samt nytt altandörrsparti
2018 Ny kyl och mikrovågsugn
2017-2018 Uppdaterat med nytt värmesystem. Installerat ny luft-vattenvärmepump, lagt in golvvärme i hela huset och i samband med detta lagt ny parkett i hela huset.
2017 Nytt kök från Noblessa
2017 Ny diskmaskin och spisfläkt

Tomt/balkong/uteplats

Både framför huset och på baksidan finns gräsytor. Men det är med det insynsskyddade och privata läget på husets baksida som den härliga altanen breder ut sig innan den stora gräsmattan tar vid. Här finns en altan som vid behov enkelt ges skugga tack vare markisen. större delen av altanen är öppen och har plats för både loungemöbler och solsängar, men det finns även en delvis inglasad del under tak där det är perfekt att duka upp härliga luncher eller middagar, underbart oavsett väder eller om kvällen när daggen faller. Under sommarhalvåret blir uterummet ett naturligt extra allrum att umgås i.

Parkering

Garage med plats för en bil och parkering med plats för två bilar på uppfarten. Laddbox för elbil finns installerad.

Tv/Internetanslutning

Fastigheten är inte ansluten till fibernätet i dagsläget men fiber finns i gatan. Nuvarande ägare använder mobilt bredband med 200-250 mbit/s.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA VARLA 2:43

Omgivning

VARLA
Varla är en stadsdel som passar alla, nära till Kungsbacka centrum men även till Göteborg som ni når med bil på ca 25 minuter. För er som pendlar är det enkelt att ta er runt med buss i Kungsbacka och för er som ska till Göteborg rekommenderar vi pendeln som ni hittar på Hede station samt Kungsbacka station ca 3 km från Varla.

I närområdet finns det flera förskolor såsom Håkansgårdens förskolan inom ett par hundra meter och Ivarsgårdens förskola. För er med barn i grundskoleålder finns Nova Montessori skolan upp till årskurs 5 samt Varlaskolan upp till årskurs 6. För familjer med äldre barn finns Elof Lindälvs gymnasium i närområdet.

I Varla industriområde finns en omtyckt padelhall - World of padel. Dessutom finns yogaverksamhet och under 2023 öppnar även ett gym i anslutning till World of padel.

KUNGSBACKA
Med endast 20 minuter in till centrala Göteborg ligger Kungsbacka vackert inbäddad mellan hav och natur i norra delen av Halland. Kommunen växer expansivt och framförallt innerstaden där nya bostadsprojekt är många. Kommunikationen till kranskommunerna är goda med både möjligheter till buss, tåg och egen bil. Tack vare den gamla landsvägen finns även dem som väljer cykeln in till jobbet som en del av den vardagliga motionen.

Det mesta finns dock redan på plats i Kungsbacka. Här lockas vi av ett rikt kultur och nöjesliv med flera restauranger, kaféer och uteserveringar kring Kungsbackaåns rinnande vatten och innerstadens kärna. Här finns även bio, butiker, bibliotek, teater och ett kulturhus. Kungsmässans över 90 butiker erbjuder kommunens invånare blandad möjlighet till shopping och vid norra infarten till staden ligger Hede Fashionoutlet (f.d. Freeport). Ett antal stora livsmedelsbutiker finns att välja på och flera välkända kedjor finns etablerade.

Den charmiga innerstaden består gamla trähus och runt stadskärnan finns varierad arkitektur med gamla villaområden och både äldre och nyare hyreshus. Längs med de båda sidorna av innerstaden breder större villaområden ut sig där de flesta husen byggdes mellan -60- och 80-talet. Nyare bostadsområden ligger som en hästsko runt Kungsbacka och mer byggs ständigt. För barnfamiljen finns ett flertal bra förskolor och grundskolor i både kommunal och privat regi att välja mellan och fritidsaktiviteter finns för alla önskemål för både barn och vuxna. Dessutom kan Kungsbacka stoltsera med möjligheten att både bada i havet eller i någon av de vackra sjöarna som finns häromkring under en och samma dag.

Planbestämmelser

Varlaområdet,etapp Ii, Stadsplan (Beslutsdatum: 19750307)

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

Ekonomi

Driftkostnader

25 400 kr/år
Årlig elförbrukning: 13500 kWh/år
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Ca 4000 kwh/år utgör billaddning utav den nämnda förbrukningen om 13.500 kwh.

Observera att kostnaderna är exkl. husförsäkring och att driftkostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning, avtal samt val av leverantör.

Fördelas enligt följande

El: 17 000 kr
Vatten och avlopp: 6 000 kr
Renhållning: 2 400 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 2 358 000 kr
Mark: 1 414 000 kr
Totalt: 3 772 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1976
Standardpoäng: 31
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 10 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 400 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration ej utförd
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 21 Visa alla 27 bilder
 

Karta & område

Håkansgårdsgatan 25, Kungsbacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Maria Celion

Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning