Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
38 000 000 kr
Anmäl intresse
Marie Nilsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Marie Nilsson
Fastighetsmäklare, franchisetagare
Visby

Strandgatan 27B

Utgångspris: 
38 000 000 kr
Anmäl intresse
Marie Nilsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Marie Nilsson
Fastighetsmäklare, franchisetagare

13 sovrum, 11 badrum, 4 kök och mycket mer - möjligheterna med ”Mullbärsgården” är oändliga

  • Typ: Övrigt, Tre separata villor i 1 1/2-plan och en lägenhet
  • Rum: 15, varav 13 sovrum
  • Boarea: 423 kvm
  • Tomtarea: 998 kvm
  • Byggnadsår: 1700 och 2014
  • Driftkostnad: 120 638 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Unika ”Mullbärsgården" med tre separata villor och bästa läget innanför Visbys murar.

Nu säljs ett av världens bästa lägen: en storartad fastighet med tre separata villor innanför Visbys murar. Här erbjuds en unik möjlighet att förvärva en fastighet med byggnader av kulturhistoriska värden och med ett enastående läge inte likt något annat. Fastigheten som är belägen i Visby innerstad har förutom den fantastiska villan mot Strandgatan två ytterligare hus i mycket gott skick, som idag används för bed & breakfastverksamhet. Dessa tre fullt utrustade villor med utsikt över havet, Almedalen och Kruttornet samt en underbart mysig innergård med ett flera 100 år gammalt mullbärsträd, ger oändliga möjligheter. Fastigheten riktar sig både till dig som letar efter något privat med något alldeles extra eller är ute efter att driva någon form av uthyrningsverksamhet i fantastiska Visby innerstad.
Mullbärsgården är idag ett Bed&Breakfast och länk till detta finns längre ner i annonsen.
Möjlighet finns att förvärva fastigheten i bolagsform.
Visningar bokas privat via mäklare.

Om Bostaden

Beskrivning

STORA VILLAN/BONINGSHUSET
Denna innerstadsvilla andas historia och har härligt ljusinsläpp och rymliga rum samt fantastisk havsutsikt från balkongen som ligger i sydväst.

Nedre plan
Entré från söder in i hall med klinkergolv.
Sällskapsrum med fiskbensparkett som har öppen planlösning mot vardagsrum och inglasat sällskapsrum/utbygge mot innergården.
Inglasat uterum utbyggt 2006, med vackert ljusinsläpp som sträcker sig utmed hela långsidan på huset mot innergården och här finns plats för både loungedel och matbord om man önskar. Kalksten (gotländsk marmor från Slite) på golvet och vattenburen golvvärme.
Vardagsrum med fiskbensparkett och öppen spis.
Kök med plats för stort matbord där det ligger fiskbensparkett på golvet. Vid köksdelen är det klinker och elektrisk golvvärme. Köket har rejäla bänkskivor i granit och ek och gott om arbetsytor samt bra med förvaring. Beigea lantliga luckor. Diskmaskin och diskbänk. Glashällsspis, varmluftsugn, kylskåp/frysskåp kombinerat med is och vattenmaskin. Spis, ugn och kombinerad kyl/frys är inköpt i november 2020.
En trappa ner i källaren finns tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, litet vinförråd samt fjärrvärmecentral. Tvättstugan är från 2007.
Våtutrymme med kakel och klinker. Jacuzzi, bastu, dusch, handfat och toalett. Badrummet är från 2003.

Övre plan
Övre plan har genomgående fiskbensparkett i alla rum.
Hall med klädkammare.
Våtutrymme med kakel och klinker, handfat, dusch och toalett. Våtutrymmet renoverades 2003.
Sovrum 1 med utgång till stor balkong (utbyggd 2006) med sydvästläge, mot innergården och utsikt över havet och Kruttornet. Hela långsidorna har garderober med spegelskjutdörrar.
Sovrum 2 med garderober och plats för dubbelsäng.
Sovrum 3 med garderob och plats för dubbelsäng.


BULHUSET (röda huset)
Byggt 1600-tal och en kakelugn från 1740-tal. Betongplatta på mark, trästomme, stående träpanel samt tegeltak. 2-glasfönster kopplade. Renoverat: 2008-2009, då även taket gjordes iordning.
Uppvärmning: Fjärrvärme, och direktverkande el.

Nedre plan
Entré från innergården, in i kök med klinker och stengolv samt vattenburen golvvärme. Rymligt kök med matplats, kyl/frys, diskmaskin, spis med glashäll och ugn, fläkt och gott om arbetsyta och förvaring.
Kakelugn.
Rum 1 (nedervåning) - klickgolv, plats för dubbelsäng. Våtutrymme med kakel och klinker, elektrisk golvvärme, toalett, handfat och dusch.

Trappa till övre plan.

Övre plan
Trappa upp till övre plan med två separata uthyrningsrum med egna våtutrymmen.
Rum 2 - klickgolv, plats för dubbelsäng. Våtutrymme med kakel och klinker, vattenburen golvvärme, toalett, handfat och dusch.
Rum 3 - klickgolv, plats för dubbelsäng. Våtutrymme med kakel och klinker, vattenburen golvvärme, toalett, handfat och dusch.


LÄGENHETEN (VINKELBYGGNADEN) Byggd 2007 (tidigare var det ett garage). Separat lägenhet om 2 rok. Uppförd i betong, gjuten platta på mark, dubbelfalsat plåttak. Mekanisk frånluft.
Uppvärmning: direktverkande el (Varmvatten via fjärrvärme)

Stort sovrum/allrum med laminatgolv.
Kök renoverat i januari 2018, med laminatgolv utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis med fyra plattor och ugn, fläkt samt gott om förvaring. Matplats där gammal kalkstensstomme mot 1700-talshuset finns kvar som vägg.
Mindre sovrum med plats för enkelsäng alternativt våningssäng, laminatgolv.
Våtutrymme med äldre bevarad murad kalkstensvägg, kakel/klinker, elektrisk golvvärme. Toalett, handfat och dusch.


NYBYGGDA VILLAN (intill Visby ringmur och Almedalen)
Byggt av Nybergs entreprenad 2014. Uppfört i betongsten, putsad fasad och mansardtak, papp. Gjuten platta på mark med underliggande isolering mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning. Uppvärmning: fjärrvärme. På övre våningen finns en balkong med utgång från båda rummen och utsikt över Almedalen och havet. Balkongen är sammanbyggd med den höga träverandan som byggdes på 1840-talet som används som takterrass.
Vattenburen golvvärme i hela huset. Samtliga 5 toaletter har även elektrisk golvvärme.

Nedre plan
Entré från innergården, in i kök med klinkergolv. Här finns också en matplats.
Kök utrustat med glashällsspis med ugn, fläkt, diskmaskin, kyl/frys och gott om plats för förvaring samt arbetsytor. Plats för stort matbord. Ingång till tre separata uthyrningsrum med varsitt våtutrymme på nedre plan.
Rum 1 - exklusivt trälaminatgolv och plats för dubbelsäng, eget våtutrymme med kakel/klinker, golvvärme, toalett, handfat och dusch.
Rum 2 - exklusivt trälaminatgolv och plats för dubbelsäng, eget våtutrymme med kakel/klinker, golvvärme, toalett, handfat och dusch.
Rum 3 - exklusivt trälaminatgolv och plats för dubbelsäng, eget våtutrymme med kakel/klinker, golvvärme, toalett, handfat och dusch.

Övre plan
Övre plan nås via trappa på utsidan av huset.
Kök med klinkergolv, glashällsspis med ugn, diskmaskin, kyl/frys, gott om förvaring och arbetsytor, samt plats för matbord.
Rum 4 - exklusivt trälaminatgolv och plats för dubbelsäng, eget våtutrymme med kakel/klinker, toalett, handfat och dusch. Utgång till balkong och veranda med utsikt över Almedalen och havet.
Rum 5 - exklusivt trälaminatgolv och plats för dubbelsäng, eget våtutrymme med kakel/klinker, toalett, handfat och dusch. Utgång till balkong och veranda med utsikt över Almedalen och havet.

Sammanfattning

Typ: Övrigt, Tre separata villor i 1 1/2-plan och en lägenhet
Rum: 15, varav 13 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 423 kvm
Tomtarea: 998 kvm
Utgångspris: 38 000 000 kr
Byggnadsår: 1700 och 2014
Driftkostnad: 120 638 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Boningshuset är byggt uppskattningsvis under 1700-talets andra hälft och är idag en stor familjevilla i 1 1/2 plan med utbyggd inglasad veranda i sydväst samt balkong med havsutsikt i sydväst. Rymmer 5 rok. Taxerad boarea: 191 kvm.

Det röda huset (bulhuset) är byggt sent 1700-tal och rymmer idag tre separata rum med badrum samt ett stort kök. Renoverat i sin helhet 2008/2009.
Vinkelbyggnaden från bulhuset är uppfört på 50-talet och var från början ett garage. Idag är det inrett som en egen lägenhet med två rum, kök och våtutrymme. Taxerad boarea: 81 kvm + 33 kvm (lägenheten)

Närmst muren ligger ett nybyggt hus (Nybyggda villan) byggt 2014 av Nybergs entreprenad. Huset har två plan och rymmer 5 separata rum, alla med varsitt badrum. På varje våning finns ett kök. Från rummen på övre plan samt från innergården via trappa, når man en fantastisk veranda med plats för utemöbler (den höga träverandan). Härifrån har man utsikt över Almedalen rakt ovanför muren och havsutsikt. Taxerad boarea: 118 kvm.

Uppvärmning

Fjärrvärme - radiatorer och golvvärme och direktverkande el

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Krypgrund/källare och platta på mark
Stomme: Trä, betong
Fasad: Puts och stående träpanel
Fönster: 2-glasfönster kopplade
Takbeklädnad: Tegel, plåt, papp
Ventilation: Mekanisk frånluft och mekanisk från och tilluft med värmeåtervinning
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Öppen spis på bottenvåning i boningshuset, senast kontrollerad 2013.
Kakelugn från 1700-talet i Bulhuset, enligt säljaren i funktion men ej kontrollerad.
Allmän information: Möjlighet finns att förvärva fastigheten i bolagsform.

Tomt/balkong/uteplats

Mysig innergård med flera uteplatser inbäddad i grönska och insynsskyddad med Visby ringmur som vägg åt ena hållet. Ett stenkast från havet precis innanför Kruttornet ligger denna fantastiska fastighet och här finns ett stort mullbärsträd som vuxit vilt i många hundra år och skapat en grön oas. Här finns också vinrankor med både röda och gröna vindruvor samt en mysig trädgård.
Intill muren mot Almedalen finns en hög träveranda som idag blir en naturlig del av det nybyggda huset då den fungerar som balkong och uteplats. Härifrån har du utsikt över Almedalen och havet.

Parkering

Vid sidan av huset kan man från Strandgatan kan man köra in och ställa två bilar.
Det går även bra att köra in på innergården (har dock idag ingen naturlig parkeringsplats) genom port från Strandgatan.
Precis utanför Kruttornet finns en allmän parkeringsplats.

Tv/Internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fiber.

Allmänt

Län: Gotland
Kommun: Gotland
Område: Visby
Fastighetsbeteckning: GOTLAND VISBY FREGATTEN 4

Planbestämmelser

Visby Innerstad, Detaljplan (Beslutsdatum: 20100222, Registreringsdatum: 20100430)

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Fornlämning (Registreringsdatum: 20060926)
Gotlandskusten, Naturreservat (Beslutsdatum: 19930426, Registreringsdatum: 20101108)
Rättigheter last: Avtalsservitut: Fjärrvärmeledningar mm - Se beskrivning

Övrigt

Historisk information från Region Gotland om fastigheten:

Bostadsbyggnaden
Byggnaden är ett reveterat trähus, sannolikt med stomme av skiftesverk, i 1 1/2 våning, något pagodformat sadeltak. Den är belägen med långsidan mot gatan, med en utbyggnad mot gården i väster. Byggnaden är sannolikt uppfört under 1700-talets andra hälft, den finns noterad som ett trähus med brädtak i 1785 års husklassifikation. Den har senare byggt till och om under 18- och 1900-talet. Redan under 1800-talets slut fanns vid byggnadens västra fasad ett rektangulärt bakbygge. Under denna tid erhöll huset en utformning med snickarglädje. Fotografier från tidigt 1900-tal visar byggnaden, då med fasader klädda med liggande panel, med utsirade fönsteromfattningar i trä, höga fönster och en dekorerad, utsirad trälist längs vindskivorna i trä. Husets utformning samspelade då med den tidigare lusthusbyggnaden, träverandan och det lilla uthuset. Taket täcktes av plåt. Under 1950-talet genomgick huset ombyggnader, medförande bland annat att huset reveterades. Byggnaden fick under 1950-talet sitt nuvarande utseende, präglat av tidens stilideal. Det idag spritputsade huset är avfärgat i en beigegrå nyans och dess nu förhöjda, breda sadeltak täcks av tegel med vindskivor i plåt. De tidigare höga, 1800-talsfönstren har ersatts av mindre spröjsade fönster. Huset har i takfallet mot Strandgatan en takkupa, troligen från 1950-talet. Entrén är placerad i den södra gaveln. Gårdsfasaden mot väster är mer präglad av 1950-talets tillägg, med för den tiden, typiska ospröjsade fönster och en balkong med tunt räcke av smidesjärn. Byggnaden har sedan 1800-talets andra hälft genomgått en rad förändringar och dess karaktär har skiftat. Den har dock, trots ombyggnaderna, med sin stomme och placering, ett kulturhistoriskt värde och utgör en viktig komponent i gaturummet.

Bulhuset (röda huset)
Byggnaden är ett bostadshus i en våning med inredd vind och brant mansardtak. Den västliga delen av byggnaden är den ursprungliga, med en skiftesverksstomme, sannolikt från sent 1700- eller tidigt 1800-tal. Denna har senare under 1900-talets mitt eller andra hälft byggts ut till nuvarande volym och den ursprungliga karaktären förändradades. Byggnaden upplevs idag som en sammanhängande enhetlig byggnad, med ingången förskjuten mot den norra fasadens västra del. Fasaderna är klädda med en stående faluröd locklistpanel med vita knutar och taket är täckt av rött cementtegel. Den västra gaveln i den ursprungliga delen har en något överkragande övervåning och dess ursprungliga proportioner kan anas. Byggnaden har med sin bevarade ursprungliga del och i tillbyggnaden ett kulturhistoriskt kontinuitetsvärde. Byggnaden besitter även ett miljöskapande värde i gårdsmiljön.

Redskapsskjul
Redskapsskjul i sämre skick uppfört i trä men med bra plåttak.

Vinkelbyggnad/lägenheten
Uppförd i lättbetong och betong hålsten. Putsad fasad. Plåttak. Uppfördes 1954 som garagebyggnad men har på senare tid gjorts om till en lägenhet med två rum och kök samt våtutrymme.

Förråd
Den lilla lusthusbyggnaden har en trästomme i en våning, med panelade fasader med en förenklad klassicistisk gavelsiluett. Byggnaden uppfördes sannolikt under tidigt 1900-tal. Troligen är denna sammanhängande med huvudbyggnadens tidigare snickarglädjeutformning. Dess södra gavel har en ursprunglig pardörr i trä, med flerfärgat glas indelat av rombiska spröjsar, i den övre delen. Dörren flankeras av ett smalt fönster på var sida, spröjsade, liksom dörren, med färgat glas. Byggnadens ursprungliga lusthusfunktion har ändrats och idag används den som förråd men utan några ingrepp i dess utformning. Det lilla lusthuset har i sin mycket välbevarade utformning och autenticitet ett kulturhistoriskt värde.

Ekonomi

Utgångspris

38 000 000 kr

Driftkostnader

120 638 kr/år

Fördelas enligt följande

El: 14 400 kr
Uppvärmning: 16 000 kr
Försäkring: 16 532 kr
Renhållning: 57 706 kr
16 000 kr
Beskrivning: Observera att kostnaderna gäller för senaste helår (2019) när det bedrevs bed&breakfastverksamhet på heltid.

Kostnaden för uppvärmning anger kostnaden för fjärrvärme.

Kostnaden för renhållning anger kostnaden för sophantering och kommunalt v/a för fastigheten.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 18 640 kr.

Taxering

Byggnad: 6 513 000 kr
Mark: 4 336 000 kr
Totalt: 10 849 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 25
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 11 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 000 000 kr.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder och film

+ 98 Visa alla 104 bilder
 

Karta & område

Strandgatan 27B, Visby

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 1553 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Marie Nilsson

Fastighetsmäklare, franchisetagare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning