Hoppa till innehåll

Västra Göteborg

Ska du sälja din bostad? Kontakta oss på Svensk Fastighetsförmedling för en kostnadsfri värdering inklusive offert, så berättar vi hur vi kan hjälpa dig. 

Boka din kostnadsfria värdering här!

Vi arbetar som mäklare i följande områden:

Askim

Askim gränsar till det underbara naturområdet Sandsjöbacka med dess badsjö Sisjön men har även närhet till havet. För den som föredrar salta dopp finns bland annat Askimsbadet och närliggande Hovåsbadet. Askim bestod från begynnelsen mest av ängar och betesmarker men växte över decennierna från ett sommarparadis till ett eftertraktat bostadsområde. Askim har mestadels villabebyggelse men även inslag av hyres- och bostadsrätter. Just nu växer även ett nytt fint område fram i Askim, Sisjödal, med både radhus, bostadsrätter och hyresrätter. I vårt kundregister har vi köpklara kunder till villor och radhus i Sisjön, Hult och Trollåsen samt till bostadsrätter på Vita Fläcken.

Asperö

Asperö är den skärgårdsidyll i Göteborgs södra skärgård som ligger närmast fastlandet och hit tar man sig smidigt med skärgårdsbåten från Saltholmen. Ön befolkas av ca 400-500 bofasta invånare och erbjuder flera fina sol- och badklippor samt badplatsen Kvistervik med skärgårdens trevligaste bryggsystem.

Brännö

Brännö är en levande skärgårdsidyll strax söder om Göteborg. Här bor ca 900 bofasta invånare. Redan på 1930-talet började sommargästerna inta ön och numer är pendlarna i klar majoritet. Öns charm fängslar såväl turister som bofasta med sina små hus och smala bilfria vägar och sin vackra grönska. Svensk Fastighetsförmedling fick förmånen att sälja flera av de nyproducerade bostadsrätterna på Vassdalsvägen. Vi har även kunder till andra typer av bostäder på ön.

Donsö

Donsö är en av de två största öarna i Göteborgs södra skärgård och har ca 1400-1500 bofasta invånare. Fiske- och rederinäringen är betydande på ön som är Sveriges tredje största redarort efter Göteborg och Stockholm. Informationstavlan vid kajen berättar stolt om öns rederier och stora fiskefartyg. På Donsö har vi sålt både villor och tomter och vi tar gärna emot nya uppdrag på denna trevliga ö.

Ekebäck

Ekebäck bjuder på en gemytlig kombination av gammalt och nytt. Här blandas radhus, kedjehus och friliggande villor i olika stil och från olika epoker. Ekebäcks branta backar och smala vägar förstärker områdets karaktär och inger en modern "Bullerbykänsla" med spektakulär utsikt över hamninlopp och omgivningar. Efter våra senaste försäljningar i området har vi flera köpare kvar.

Fiskebäck

Fiskebäck är ett radhus- och villaområde som erbjuder skärgårdsliv i kombination med närheten till en storstad. Under senare år har det även byggts bostadsrätter i området. Här bor man med skolor, affär och kommunikationer på kort avstånd. I Fiskebäck finns även en stor hamn som är hemmahamn för såväl fiskebåtar som ett stort antal företag inom den marina verksamheten. Till radhusen på Norra och Södra Fiskebäcksvägen har vi just nu många köpklara spekulanter men vi har även kunder som söker friliggande villor i området.

Flatås

Namnet Flatås kommer ursprungligen från den flata ås som är belägen strax väster om det nuvarande bostadsområdet mitt i Flatås. Byggnationen uppfördes under 1950- och 60-talen och kännetecknas av lägre flervåningshus i mestadels gult tegel. Det är ett trivsamt område, inramat av grönska och vi har efterfrågan på samtliga lägenhetstyper.

Frölunda

Frölunda är knytpunkten i väster med sitt stora shoppingcentra Frölunda Torg och sina goda kommunikationer till stadens alla delar. Frölunda har också närheten till grönområden och hav. Namnet sägs härstämma från den fornnordiska guden Frej/Fröj och man har funnit vikingafynd från gamla bosättningar i området. Svensk Fastighetsförmedling sålde de nyproducerade lägenheterna i Cityhusen alldeles invid Frölunda Torg och vi har köpare över till lägenheter både vid och på gångavstånd till torget. Svensk Fastighetsförmedling i Västra Göteborg har sitt kontor vid Frölunda Torg så det är lätt för våra kunder att ta sig till oss både med bil, buss, spårvagn och cykel.

Grimmered

Grimmered är ett villa- och radhusområdet med naturen inpå knuten och stadspulsen bara några minuter bort. Grimmered omnämns redan på 1500-talet och var ett levande jordbrukssamhälle till långt in på 1900-talet. Grimmered är liksom grannområdet Ekebäck en salig blandning av gammalt och nytt, av olika stilar och epoker. Området är omtyckt för dess närhet till service men även för närheten till det härliga grönområdet Ruddalen.

Hagen

Hagen består av lugna gator och mestadels villa- och radhusbebyggelse. På gångavstånd finns vackra badvikar och småbåtshamnar. Med spårvagnen är det enkelt att ta sig till Saltholmen och sedan vidare med skärgårdsbåtarna ut i till fler vackra öar i Göteborgs södra skärgård. För den som vill motionera eller promenera i naturen finns flera härliga grönområden till exempel runt Skärvallsberget. Vi har köpklara kunder till bostäder i området. Alltifrån äldre, större villor till de lättskötta radhusen på Carnegie Äng efterfrågas.

Hovås

Hovås var från början en fashionabel badort med lyxiga sommarställen men är idag ett av Göteborgs mest attraktiva villaområden. Lugna badvikar, stränder och skärgårdsklippor avlöser varandra inbäddade mellan allt från sekelskiftesvillor till nybyggnation omgivna av lummig grönska. Hovås erbjuder salta bad bland annat vid Hovåsbadet och vid Hovås kallbadhus. Här finns även en populär hamn för fritidsbåtar, Hovåshamnen. Ska du sälja en exklusiv bostad? Fråga oss gärna om vårt Premiumkoncept.

Högsbo

Högsbo erbjuder det bästa av två världar, bra centralt belägna bostäder ett stenkast från citypulsen men även vackra parker och naturområden som ger området sin natursköna karaktär. Idag kännetecknas området av flerbostadshus från 40- 50- och 60-talen men här finns också en blandad byggnation av radhus och villor. Till de trivsamma radhusen i Högsbohöjd har vi just nu flera köpare på kö.

Järnbrott

Bostäderna i Järnbrott byggdes till största delen under 50-talet och är en charmig blandning av låga trä- och tegelbyggnationer samt punkthus omgivna av mycket grönska. Området genomsyras av små pittoreska gång- och cykelvägar. Järnbrotts gatunamn har färgats av "Göteborgs rundradiostation" som en gång låg här. Antenngatan, Radiomastgatan, Mottagaregatan med flera. Funderar du på att sälja din villa, radhus eller bostadsrätt i Järnbrott? Vi är marknadsledande i området och efter våra senaste försäljningar flera köpklara spekulanter i vårt kundregister. 

Kaverös

Kaverös är beläget på en höjd med naturen tätt inpå knuten. Läget gör området unikt på så vis att man har en fantastisk utsikt från Kaverös över kringliggande områden i västra Göteborg. Bostadsområdena i Kaverös är omtyckta och erbjuder allt från modern nybyggnation till flerfamiljshus från tidigt 1950- och 60-tal.

Köpstadsö

Köpstadsö kallas i folkmun för "Kössö" och är södra skärgårdens minsta ö med ca 100 bofasta invånare. På ön finns gårdar från den tid då ön var ett centrum för skeppsfart, kring det skyddade sundet i söder, där båthamnen ligger än idag. På Kössö finns en förskola men ingen affär.

Långedrag

Långedrag förknippas ofta med havets salta bris och båtliv. Området är lika platt som kuperat och variationen är en del av charmen. Långedrag erbjuder en blandning av allt från sekelskiftesbostäder till nyproducerade lägenheter. "Långe" syftar troligtvis på den långa segelleden utanför Västerberget och "drag" syftar troligtvis på öppet vatten där vinden låg på. Från Saltholmen i Långedrag tar man sig lätt vidare ut med skärgårdsbåtarna till Göteborgs södra skärgård. Ska du sälja en exklusiv bostad? Fråga oss gärna om vårt Premiumkoncept.

Nya Varvet

Nya Varvet fick sitt namn i början av 1700-talet då flottan etablerade ett varv och en militärförläggning här. Områdets karaktär har förändrats genom åren från militär verksamhet och fångvård till dagens charmiga miljö. Här är rofyllt att promenera på de snirklande små gatorna. Byggnation består mestadels av villor men här finns även ett mindre område med mycket eftertraktade bostadsrätter, Lokattsbacken, där vi ständigt får nya förfrågningar från köpklara kunder.

Näset

Liksom flera områden i Västra Göteborg för Näsets historia oss tillbaka till sten- och bronsåldern och de boplatser och gravplatser som återfunnits här. På Näset ligger Göteborgs mest omtalade badställen så som Ganglet, Smithska udden och Rörvik såväl som flera grönområden och småbåtshamnar så som Björlahamnen. Bebyggelsen består till mesta del av villor och radhus. Vi är marknadsledande bland annat på Hammarvägen och har nu flera köpare över som söker bostad i området. Ska du sälja en exklusiv bostad? Fråga oss gärna om vårt Premiumkoncept.

Påvelund

Från ett jordbrukssamhälle till ett område med eftertraktade sommarbostäder har Påvelund vuxit till ett omtyckt villa- och radhusområde med hemtrevlig karaktär. Påvelunds centrum är navet i området och här har man nära till såväl havsbad och flera småbåtshamnar som till goda kommunikationer och flera matställen. Vi har stor efterfrågan både på villor och radhus i området.

Ruddalen

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter den dal som ska ha röjts här för att skapa ängs- och åkermark. De flesta av flerfamiljsbostadshusen tillkom på 50- och 60-talen då tex. de populära punkthusen på Mandolin- och Fagottgatan med sina unika konkava väggar byggdes. Gatunamnen i Ruddalen är inspirerade av musikinstrument. Här ligger bland annat Gitarrgatan, Fagottgatan, Klarinettgatan och Basungatan. Ruddalen är även namnet på det härliga grönområde som ligger där. Grönområdet Ruddalen erbjuder bland annat skridskoåkning om vintern och fina löpslingor året om. Vi är en av de största mäklarna i området och kring Ruddalen har vi köpklara kunder till samtliga lägenhetstyper.

Styrsö

Styrsö är södra skärgårdens centralort med ca 1 400 bofasta invånare. Här möts ö-kulturen och stadskulturen i ett landskap som innehåller Bohusläns alla variationer. Klippor, ängar, smala vägar, idyllisk bebyggelse, bryggor och grönska gör ön till en oemotståndlig plats som fängslar såväl förbipasserande som bofasta.

Tynnered

Tynnered införlivandes med Göteborg år 1945 och består av primärområdena: Bratthammar, Grevegården, Guldringen, Kannebäck och Skattegården. Tynnered utgörs av en trivsam blandning av villa- och radhuskvarter samt låga flerfamiljshus. Här har det funnits bosättningar under en lång tid och man har hittat flera fornlämningar i Tynnered genom åren. I Tynnered har under senare år flera hyresrätter ombildats till bostadsrätter. Vi har kunder som söker både i de nybildade och i de äldre föreningarna samt i områdets villa- och radhusområden.

Vrångö

Vrångö är den sydligaste ön i ett pärlband av öar i den södra skärgården. Här bor ca 400 bofasta invånare men sommartid ökar antalet personer på ön med flera hundra. Ön är mest känd för sin vackra natur och sina fina badstränder. Vrångö har av flera källor utnämnts till skärgårdens bästa "badö". Vi har sålt flera bostäder på ön. Varmt välkommen till oss om du ska sälja din bostad i Göteborgs södra skärgård!

Önnered

Önnered består till mesta delen av villor och radhus men här finns även en del bostadsrätter tex på Dyrstensvägen (Önneredsterrassen) och på Ersåsbacken. Önnered är bland annat känt för den populära promenadvägen längs havskanten från Önnereds brygga, förbi Eskils kanal, via Fiskebäcks hamn och ända bort till Hinsholmen. I Önnered ligger även den trevliga restaurangen "Jungman Jansson". För kunders räkning söker vi både villor, radhus och bostadsrätter i området.