Hoppa till innehåll
 
Högsta bud: 
800 000 kr
Utgångspris: 995 000 kr
Anmäl till visning
 • Söndag
   23/9
 • 13:00-14:00
  Anmälan krävs  
 • Boka
 • Måndag
   24/9
 •  
 • Boka
Loe Vastero, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Loe Vastero
Reg. fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Sammanfattning
Högsta bud: 
800 000 kr
Utgångspris: 995 000 kr
Anmäl till visning
 • Söndag
   23/9
 • 13:00-14:00
  Anmälan krävs  
 • Boka
 • Måndag
   24/9
 •  
 • Boka
Loe Vastero, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Loe Vastero
Reg. fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion

Husberget 114, Hede

Gård utanför Hede med utsikt mot Sonfjället

 • Typ: Gård
 • Inriktning: fritid, övrigt
 • Rum: 4
 • Boarea: 146 kvm
 • Tomtarea: 42 810 kvm
 • Totalarea: 42 810 kvm
 • Upplåtelseform: Äganderätt

Fakta

Fakta om lantbruket

Sammanfattning

Typ: Gård
Inriktning: fritid, övrigt
Tomtarea: 42 810 kvm
Totalarea: 42 810 kvm
Utgångspris: 995 000 kr
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tomtareauppgift enligt: Lantmäteriet

Allmänt

Län: Jämtland
Kommun: Härjedalen
Område: Husberget
Fastighetsbeteckning: HÄRJEDALEN HEDE KYRKBY 1:52

Omgivning

Sonfjällsbygden
Hede ligger i Sonfjällsbygden mitt i Härjedalen. Här finns service som matbutik, hälsocentral, dagis och skola upp till högstadiet. Aktiviteter sommartid är golf på Hedes 18 håls golfbana med fantastisk läge vid Ljusnan och med utsikt mot Sonfjället. Aktivare aktiviteter är vandring i Sonfjällets nationalpark, eller i trollska Hede urskog. Fiske i Ljusnan. Det finns gott om bra cykelvägar kring Hede, både asfalt och grus. Vintertid finns längsskidspår lokalt och omkring 30 minuter bort Vemdalens och Björnrikes skidbackar. Se nedan för presentation av Vemdalsfjällen.


Varmt välkommen till natursköna, genuina och aktiva Vemdalen! Det som vi sammanfattar under namnet Vemdalen är i själva verket inte mindre än fyra skidanläggningar, var och en med sin egen stil. Du tar dej enkelt mellan de olika områdena. På vintern har alla med ski pass (<6 dagar) dessutom fri tillgång till snöpendeln som går från morgon till kväll mellan de olika anläggningarna.
Vemdalen har utvecklats till Sveriges tredje största skidort under de senaste åren. Våra gäster återvänder hit och fler upptäcker Vemdalen varje år. Vårt friska inlandsklimat och höga höjd över havet i kombination med välutvecklat och modernt snösystem gör att Vemdalen erbjuder riktigt god snötillgång och tidig säsongsstart. Skidorten har det senaste decenniet försetts med tio nya expressliftar. I anläggningen erbjuds 35 st liftar och 58 nedfarter inom en radie på 4 mil! I Vemdalens skipass ingår samtliga skidområden.

Våra skidområden erbjuder dessutom mycket mer än ”bara” högklassig utförsåkning. Under vinterhalvåret kan man exempelvis prova på isklättring, skoterturer, hundspann och slädturer. Vemdalen erbjuder även 70 km längdspår för klassiskt och skate i fjällmiljö. Varje område har en egen spårcentral. Vill du hellre träna inomhus finns det gym och även instruktörsledda pass, bland annat yoga och Soma.

Barmarkssäsongen bjuder även det på rikt friluftsliv med fiske, vandringar, ridning, cykelleder, paddling, jakt med mera. Området erbjuder även två golfbanor, en i Hede med utsikt över Ljusnan och Sonfjället och en andra i Klövsjö med bana i härlig fjällmiljö.

Våra områden:
Klövsjö har länge kallats skidåkarens by, här finns svarta pister med dignitet på rad. Men under senare år har anläggningen utvecklats och nu finns här ett bredare utbud med Vallesbana, Valles skogsbana och miniland. Högst uppe på fjället, flaket finns snäll åkning för alla samt en park. Du kommer upp på toppen med KlövsjöExpress eller bil. Du kan också komma hit med hjälp av släpliften som sammankopplar Klövsjöanläggningen med Storhogna. På toppen finns längdcentral för riktigt fin längdåkning i fjällmiljö. Nere på byn finns även ett elljusspår. Klövsjö by har flera trevliga restauranter och eget ölbryggeri och stenugnsbageri. På sommaren kan du fiska och paddla i sjön som ligger i dalen mellan byn och anläggningen.

I Storhogna, som ligger nästgårds, finns barnvänlig åkning och fantastiska vyer. Här finns även Storhogna Spa och det nya M-huset med bowling, gym, mat och butiker. Storhogna är verkligen något för dig som vill njuta alla årstider och har en faiblesse för svenska fjällen och dess lugn men även vill njuta av god mat, spa eller behandlingar. Du har en bekväm access rakt upp på kalfjället där du om sommaren kan vandra, på hösten plocka hjortron och om vintern åka skidor.

Vemdalsskalet är den största anläggningen med flera bekväma expressliftar. Här bjuds varierad åkning för hela familjen. Hovdefjället kräver lite mer av åkaren medan skalspasset är preparerat med blåröda pister. Här finns drygt 20 nedfarter för alla. Även här finns det ett barnland med en säker expresslift för de minsta och det även möjlighet till barnpassning. Det finns ett nytt torg på skalet med en genuin fjällkänsla. Här finner du restauranger och nöjen samt butiker.

Fortsätter du förbi Vemdalens by som även den har utbud av restauranter, butiker och skiduthyrning etc. kommer du mot Björnrike, som kan stoltsera med Sveriges längsta sittlift! Uppe på toppen har du en helt fantastisk utsikt över fjällen som i sig är en upplevelse. Björnrike har riktigt långa fina backar för alla att njuta av; bredvid ett tuffare alternativ finns alltid ett lättsammare alternativ.

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Nyttjanderätt TELE
Förvärvstillstånd krävs: Ja
Visa all fakta

Fakta om

Sammanfattning

Typ: Småhusbyggnad lantbruk
Rum: 4
Boarea: 146 kvm. Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Biarea: 83 kvm

Planlösning

Entré genom dubbeldörrar via en förstukvist. Du kommer in i en hall där trappen till övervåningen går upp. Första rummet på höger sida är stort med fönster i två riktningar och kakelugn. Vidare kommer du in i ytterligare ett stort rum med kakelugn och fönster i två riktningar med utsikt mot Sonfjället. Tar du dörren rakt fram i hallen kommer du via en kort passage till köket, här finns en köksingång med en extra liten hall. Badrummet ligger mellan hallen och köket.
Övervåningen börjar med en hall, härifrån når du de två rummen på övervåningen samt två smarta förrådsutrymmen, så kallade "kattvindar". Övervåningens sovrum är stora och luftiga. Masterbedroom har braskamin, fönster mot gårdens infart samt dörr ut till en liten balkong med fantastisk utsikt mot Sonfjället. Det andra sovrummet har mot kakelugn och fönster med utsikt mot Sonfjället.

Uppvärmning

Kakelugnar och kamin

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten
Avlopp: Enskilt avlopp
Grund: Torpargrund med källare
Stomme: Timmer
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glasfönster
Takbeklädnad: Plåt
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Murstock kommentar: Provtryckning beställd

Taxering

Taxeringsvärde: 386 000 kr
Värdeår: 1929

Fakta om

Sammanfattning

Typ: Ekonomibyggnad
Taxeringsvärde: 6 000 kr

Ekonomi

Utgångspris

995 000 kr

Taxering

Byggnad: 392 000 kr
Mark: 174 000 kr
Totalt: 566 000 kr
Taxeringsår: 2017
Taxeringsvärdet är: fastställt
Typkod: 120, Lantbruksenhet bebyggd

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 350 000 kr.

Fastighetsskatt/-avgift

3 645 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej

Alla bilder och 3D

Karta & område

Husberget 114, Hede

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
Söndag 23/9   13:00-14:00
Husberget 114
Anmälan krävs
Kontakta ansvarig mäklare för tid!
Måndag 24/9  
Husberget 114, Hede
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Loe Vastero

Reg. fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Till toppen