Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
4 975 000 kr
Anmäl intresse
Camilla Möllerström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Hanna Alavik, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Hanna Alavik
Franchisetagare / Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Utgångspris: 
4 975 000 kr
Anmäl intresse
Camilla Möllerström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Hanna Alavik, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Hanna Alavik
Franchisetagare / Reg. Fastighetsmäklare

Åsesvägen 101, Frillesås

Kungsbacka - Landet nära stan - Gård med fantastisk möjlighet att bedriva verksamhet av olika slag!

  • Typ: Gård
  • Rum: 5
  • Boarea: 146 kvm
  • Tomtarea: 68 390 kvm
  • Totalarea: 68 390 kvm
  • Driftkostnad: ca 27 048 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Fakta

Fakta om lantbruket

Sammanfattning

Typ: Gård
Tomtarea: 68 390 kvm
Totalarea: 68 390 kvm
Utgångspris: 4 975 000 kr
Driftkostnad: ca 27 048 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tomtareauppgift enligt: Lantmäteriet

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA HÅRRED 1:12 och HÅRRED 1:13 (samtaxerade)

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Avtalsrättighet Avlopp
Avtalsrättighet Kraftledning mm
Avtalsrättighet Kraftledning mm
Rättigheter last: Avtalsservitut: Avlopp,vatten,fiberoptokabel - Se beskrivning
Avtalsservitut: Kraftledning mm - Se beskrivning
Avtalsservitut: Kraftledning mm - Se beskrivning
Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Utfartsväg - Se beskrivning

Övrigt

Fantastiskt ställe, lantligt beläget mellan Fjärås och Frillesås med gårdar som säljer närproducerat både kött och ägg, bygdens egna bageri som bakar goda surdegsbröd och varför inte ta tillvara naturens egna delikatesser som svamp och bär som finns alldeles bakom husknuten. För den idrottsintresserade finns den egna fotbollsklubben Löftadalens IF och många bra vägar och skogsstigar för fina promenader eller löprundor. Närmaste skolan blir Gällingeskolan inom ca 4 km med skolverksamhet från F-5 och därefter blir det Fjärås eller Frillesås. I Gällinge finner vi även en äkta lantvaruhandel och givetvis egen kyrka med församlingsgård. För de som pendlar så är det ca 10 km till motorvägen E6.

Till Kungsbacka tar du dig på ca 20 min och då får man allt från stora affärscenter som Kungsmässan och Freeport med outlettbutiker, byggvaruhandel, livsmedelsbutiker, gymnasieskolor, fritidsanläggningar med både sim- och ishall och självfallet pendeltåget som tar dig till Göteborg på 20 min. Vill man till havet så tar man Hanhals holme på vägen till Kungsbacka med både sandstrand och klippor.

I Fjärås samhälle finner du det mesta som livsmedelsaffär, bageri, vårdcentral och apotek, restaurang/pizzeria - sägs vara riktigt goda pizzor. Fjärås fritidsanläggning med bl.a. simhall, sporthall, Actic gym, motionsspår och fantastiska friluftsområden. Här finner vi även otroligt fina och vackra naturreservatsområdet Fjärås Bräcka med Naturum en utställning om traktens natur och kulturhistoria med caféverksamhet och aktiviteter. Här finns en mäktig israndsbildning från istiden där även sjön Lygnern ingår med hela 15 m över havsnivån. Runt hela Lygnern finner man flera trevliga badställen och här cyklas det "Lygnern runt".

Frillesås har sedan länge varit ett uppskattat mål tack vare Kattegatts badvikar och klippor i Torstensvik och i Vallersvik. Förr fanns här fler pensionat och "badtåg" som gick från Göteborg till den nu nedlagda Frillesås järnvägsstation vid Västkustbanan. Frillesås har dock delvis återfått järnvägsförbindelse med Göteborg genom att matarbussar går till och från närbelägna Åsa station. Frillesås har också bussförbindelser med Kungsbacka station och Varberg.

Frillesås samhälle har varit populärt för semesterfirande stadsbor, boende i egna sommarhus, eller på anläggningen i Vallersvik med camping, pensionats- och konferensrörelse men bebyggelsen har anpassats alltmer till året-runt-boende även om invånarantalet fortfarande ökar kraftigt under sommarmånaderna. Frillesås kommer av namnet Fridhlef. År 1529 nämns orten för första gången i skrift, då skrivs det Fyllissåss och först 1646 som Frillesås. Enligt sägen och folkmun har Frillesås fått sitt namn efter en kung Fridlef, även kallad Frille och Ås i namnet syftar förmodligen på höjdsträckningen norr om kyrkan.

I Frillesås centrum ligger livsmedelsbutik, café, frisör, mycket fin inredningsbutik, Syster T klädbutik, blomsterhandel , restauranger och självklart Lantmannabutiken med det mesta som tänkas kan. Strax utanför samhället finns mycket aktiv ridskola , Frillesås ridskola.

I Breared och Sjögärde finner vi även en populär golfbana, Sjögärde golfbana inom ett par km med en 18-hålsbana med par 72, och en korthålsbana med 6 hål. Vid golfbanan finns även en restaurang samt ett gym. Om vintrarna åker man längdskidåkning på banan.

Från Hårred som är lantligt och vackert beläget mellan dalgångar får man det bästa av två fina samhällen inom ca 1 mils radie.
Visa all fakta

Fakta om Bostadshus

Sammanfattning

Typ: Småhusbyggnad lantbruk
Rum: 5
Boarea: 146 kvm. Boareauppgift enligt: Säljaren
Biarea: 66 kvm
Byggnadsår: 1960
Bostadshuset är renoverats på senare år som;
Fönster och dörrar 2012-2014
Toalett, tvättstuga (entréplan) 2013
Hela källaren renoverad 2013
Tillbyggnad hall 2014
Nästan all el utbytt samt nya centraler, jordfelsbrytare 3 st 2012
Kommunalt vatten/avlopp 2018 (f.n. inte påkopplat men detta kommer att kopplas inom snaraste). Kommunala V/A går via Idala avloppsförening.
Kök 2014
Kök tillbyggt med matplats 2016
Badrum övre plan 2013
Ny dränering 2010

Finns även;
Borrad brunn, vattenprov från 2017 (tjänligt).

Planlösning

ENTRÉPLAN

Entréhall
Vi kommer in i huset genom en trevlig farstukvist som är tillbyggd på senare år, 2016. Innanför finner vi en trevlig entréhall i etage med plats för avhängning och hallmöblering. Ett par trappsteg så kommer vi vidare till våningsplanet. Klinkers

Kök, matrum och vardagsrum
Här trivs man - allt i en härlig öppen planlösning där murstocken till en fungerande gjutjärnspis blir en central punkt i sällskapsutrymmen. Otroligt vackra fönsterpartier med spröjs. Ett riktigt lantkök i modern tappning med bl.a. platsbyggd kökssoffa! Vita klassiska köksluckor, rejäla arbetsytor i granit, öppna hyllor och en stor härlig köksö, även denna i granit, att samlas vid - otroligt smakfullt renoverat! Vitvaror som kyl, frys, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt spishäll och frihängande fläkt i köksön. Matrummet som vi har intill är väl tilltagen med plats för hela släkten. Även matrummet är tillbyggt 2016 då man ville återskapa den riktiga lantliga känslan till köket och framför allt att få möjlighet till härligt umgänge kring matplatsen, här pryds alla väggar med vackra fönsterpartier med spröjs samt utgång till den stora härliga terrassen. - Som en stor köksveranda, otroligt charmigt!
Vardagsrummet har vi på motsatt sida, väl tilltagen med utgång till en härlig träaltan. Allt ljust målat och ek golv.

Tvättstuga med toalett
Tvättstugan är välplanerad till sin placering med närhet till både kök och terrass för torkning. Bra arbetsytor och skåpsförvaring. Utrustningen som tvättmaskin och torktumlare består av påkostade maskiner från Miele. I tvättstugan finner vi även en toalett med handfatskommod och tillhörande spegel.

Sovrum/kontor alt. blivande badrum
Vid behov av ett större badrum på entréplanet, finns möjlighet till detta.

ÖVRE PLAN

Allrum
På övre plan finner vi ett allrum som får sin naturliga placering mitt i. Plats för både soffgrupp och arbetsplats om så önskas.

Sovrum 1, 2 och 3.
Här finner vi tre bra sovrum, alla renoverade med framtagna trägolv, ljust målade väggar och snygga panelfondväggar samt bra garderobslösningar. "master bedroom" har dessutom ett eget badrum. Badrummet är snyggt inrett med schackrutigt klinkergolv och delvis kaklade väggar. En rejäl takdusch, snyggt glasad duschvägg och handfatskommod med tillhörande spegel givetvis i lantlig stil. Mycket smakfullt inrett!

Klädkammare och vind
Som i äldre charmiga hus så även här med bra vindsutrymmen på sidorna och en separat klädkammare.

KÄLLARE OCH GARAGE

Hel källare, delvis inredd med en praktisk groventré som blir den naturliga entrén när man bor på landet. Från entréhallen kommer vi direkt till grovtvättstugan fast mycket finare. Mycket bra inrett med gott om avlastningsytor, förvaringsskåp och givetvis en extra tvättmaskin. Innanför grovtvättstgan finner vi en toalett med dusch. I källaren finns även ett fint garage, detta har använts som hobbyrum de senaste åren. Ett perfekt allrum eller hobbyrum för ungdomarna eller för den aktiva familjen att bedriva sin hobbyverksamhet i direkt anslutning till bostadshuset. I källaren finner vi även ett pannrum.

Uppvärmning

Vattenburen värme via ved/el-panna
Ålder: 2004

Byggnadssätt

Byggnadstyp: 1 ½ planshus med källare
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Betong/trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Tegelpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
El: Nästan all el utbytt samt nya centraler, jordfelsbrytare 3 st från 2012.
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Provtryckt och sotad kontinuerligt

Tomt/uteplats

Befintliga uteplatser som;
Terrass i sydost/syd
Träaltan i nordväst/väst

Parkering

Finns gott om parkeringsmöjligheter, inom- och utomhus.

Tv/Internetanslutning

Fiber (genom Telia, Frillesås Östra fibernät)

Taxering

Taxeringsvärde: 1 327 000 kr
Värdeår: 1960

Fakta om Ladugård / Garage

Sammanfattning

Namn: Ladugård / Garage
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Ladugård där stor del har inretts och byggts som stort isolerat garage ca 78 kvm med hög takhöjd, betongplatta, egen liftanordning och stora portar. Den äldre delen av ladugården används till förvaring men det finns bra möjligheter att inreda med exempelvis hästboxar (då krävs det dock att man höjer taket men det bör gå). Byggnaden har plåttak. Ladugårdsbyggnaden är förmodligen från 1920 talet och renoverad senare.
Taxeringsvärde: 149 000 kr
Area: 316 kvm

Fakta om Garagelänga

Sammanfattning

Namn: Garagelänga
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Garagelängan (vagnslide) också förmodligen från 1920 talet med 5 portar. Byggnaden har plåttak, ingen isolering.
Taxeringsvärde: 69 000 kr
Area: 108 kvm

Fakta om Carport

Sammanfattning

Namn: Carport
Typ: Ekonomibyggnad
Beskrivning: Nyare carport från 2014 med hög takhöjd, plats för 4 större fordon som husbil, lastbil, traktor, hästsläp mm. Byggnaden har plåttak.
Byggnadsår: 2014
Area: 84 kvm

Mark

Allmän information: Markerna är delade i två fastigheter i totalt fyra skiften, karta finns att tillgå hos mäklaren.
Fastigheten Hårred 1:12 (bostadshuset och byggnaderna) har ett markområde om 29 693 kvm.
Fastigheten Hårred 1:13 (inga byggnader) har ett markområde om 38 697 kvm.
Fastigheterna är samtaxerade.

Fastighetsuppgifter

Åkermark

Åkermark 4 ha och Skogsimpedimentmark 2 ha (enligt taxeringsinformationen)

Ekonomi

Utgångspris

4 975 000 kr

Driftkostnader

ca 27 048 kr/år
Årlig elförbrukning: 19083 kWh/år
Antal i hushållet: 1
Kommentar: Vad gäller kommunalt V/A är detta ännu inte i drift, därav ingen kostnad idag.
Vid eldning med ved, tillkommer kostnad för detta.

Driftskostnaden är exkl. försäkring och kan variera beroende på familjesammansättning, vanor och elavtal.

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 25 000 kr
Renhållning: 1 484 kr
Sotning: 564 kr

Taxering

Byggnad: 1 545 000 kr
Mark: 742 000 kr
Totalt: 2 287 000 kr
Taxeringsår: 2017
Taxeringsvärdet är: fastställt
Typkod: 120, Lantbruksenhet bebyggd

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 325 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration pågår

Alla bilder

+ 34 Visa alla 40 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Åsesvägen 101, Frillesås

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Camilla Möllerström

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
 

Hanna Alavik

Franchisetagare / Reg. Fastighetsmäklare
Till toppen