Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 651 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 5 651 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare

Turkosgatan 8, Västra Frölunda

Tynnered

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 98,8 kvm
 • Lägenhetsnummer: 272
 • Byggnadsår: 1967
 • Månadsavgift: 5 651 kr
 • Driftkostnad: ca 400 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 98,8 kvm
 • Lägenhetsnummer: 272
 • Byggnadsår: 1967
 • Driftkostnad: ca 400 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband, tv och telefon via Telia. Genom det kollektiva avtalet ingår digital-tv med Telias Lagompaket med ca 19 kanaler, bredbandstelefon och bredband 100/10 Mbit.

Allmänt

 • Län: Västra Götaland
 • Kommun: Göteborg
 • Område: Tynnered

Omgivning

Tynnered ligger mellan Näset, Önnered, Fiskebäck och Frölunda och utgörs av en trivsam blandning av villa- och radhuskvarter samt låga flerfamiljshus. Här bor man nära såväl det lockande havet med sina salta bad som god shopping i det närliggande shoppingcentra på Frölunda Torg med sitt stora utbud av butiker, delikatesser, elektronik och caféer. I närområdet finner man även mataffär, goda kommunikationer, förskolor, skolor, lekplatser och fritidsaktiviteter. Allt finns på bekvämt gång- eller cykelavstånd vilket ger goda förutsättningar att trivas för den aktiva familjen.

Områdets fornlämningar vittnar om att området varit en populär plats att bosätta sig på ända sedan tidig bronsålder. Under tiden från 1366 till 1619 tillhörde trakten ibland Sverige och ibland Danmark. Tynnered införlivandes med Göteborg år 1945. Idag består Tynnered av primärområdena Bratthammar, Grevegården, Guldringen, Kannebäck och Skattegården.

Vill du promenera vid eller bada i havet kan du ta cykel eller buss till någon av alla badplatser i närheten t.ex. i Fiskebäck, Möttvik, Smithska Udden och Ganlet. Precis på gränsen mellan Näset och Askim ligger Välens ekologiska fritidsområde. Hit tar man sig också lätt med cykel eller buss. En härlig naturstig om ca 2,5 km leder runt området förbi idrottsplatsen och minigolfbanan vid Åkered och vidare mot den trevliga småbåtshamnen Björlahamnen på Näset. Vid Åkeredsrondellen ligger Sportarenan där man kan spela tennis, badminton, fotboll och minigolf. Vid Kastanjeallén finns en välutrustad näridrottsplats med bl.a. tennis, inlinesåkning och schackspel. På Melongatan finns en spännande utflyktslekplats för de mindre och för dig som föredrar gym finns Nordic Wellness och Friskis & Svettis i närområdet.

Området trafikeras både av buss och spårvagn. De kommunala transportmedlen är goda. För mer information gå in på www.vasttrafik.se. Även utbudet av skolor och barnomsorg är stort. För mer information om skolor och förskolor gå gärna in på www.goteborg.se.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som banker, frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Självklart finner man även en mataffär här. Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger Ica Kvantum, Mio Möbler och McDonalds. Frölunda Torg befinner sig i ett expansivt skede med ombyggnation och nybyggnation med både nya butiker och boendeformer vilket främjar framtida utveckling i stadsdelen. Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg går ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.
Visa all fakta

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,34519
 • Andel av insats: 0,34519
 • Andel av månadsavgift: 0,34519
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen har fastigheterna Göteborg Tynnered 10:1-5 med gatuadress Turkosgatan 2-49. På fastigheterna finns 11 bostadshus med totalt 362 lägenheter. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 35 st 1:or, 55 st 2:or, 189 st 3:or, 60 st 4:or och 20 st 5:or. Därutöver finns 2 parkeringsdäck för medlemmarna och 1 st p-plats/garage medföljer varje lägenhet.
För mer information om föreningen se deras hemsida: www.brftynnered.se.

Gjorda renoveringar:
Under 2003 genomfördes en renovering av samtliga tvättstugor. Vidare installerades bricksystemet att öppna parkeringsportarna med under 2003-2004. Övernattningslägenheten/gästrummet på Turkosgatan 35 stod klar för uthyrning 2003-2004, kostnad 200 kr/dygn. Ny belysning på p-däcken och gästparkeringarna 2003-2004. Under 2005-2006 gjordes innergårdarna i ordning. 2008-2009 utfördes fasadrenovering samt utbyte av fönsterbalkar. Även installation av nya ledningar, mätare och datasystem för den kollektiva elen utfördes. Under 2009-2010 installerades nya entréportar och porttelefoner. År 2011 installerades säkerhetsdörrar till varje lägenhet (detta aviseras med 65 kr från 1 jan 2012) samt nytt bokningssystem i tvättstugorna infördes. Under slutet av 2011 påbörjades även stamrenovering i föreningen, relining har skett av avloppsstammarna och befintliga ytskikt i badrum har lämnats intakta. Projektet avslutades 2012/2013. Under 2013/2014 skedde bland annat att föreningens gym fick nya redskap, byte av källardörrar och i barnvagnsrum påbörjades, garagen fick ny belysning samt även samtliga entréer.

Föreningen köper kollektivt in el för varje lägenhet i föreningen. Varje medlem har sedan en separat elmätare som avläses månadsvis och som därefter debiteras i avgiftsavin. Med detta system hålles avtalen på elpriserna nere och den enskilde medlemmen behöver inte betala de fasta nätavgifterna.
Föreningen har även tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Den 1 juli 2016 höjdes avgifterna med 3%.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Tynnered
Föreningsform: Bostadsrätt
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelförråd/barnvagnsförråd, källarförråd samt mopedrum. Till lägenheten hör ett källarförråd. Den närmaste tvättstugan med torkrum finns på Turkosgatan 8, dvs samma trappuppgång. Totalt finns det 6 st tvättstugor i området, alla utrustade med tvättmaskiner, torktumlare/torkskåp, centrifug, mangel- och strykrum. Tvättstugorna kan utnyttjas hela veckan och bokning görs på de elektroniktavlor som finns i respektive tvättstuga med hjälp av den personliga inpasseringsbrickan. Vidare finns det övernattningslägenhet på Turkosgatan 35 (uthyres för 200 kr/dygn till föreningens medlemmar). Träningslokalen på Turkosgatan 32 erbjuder olika redskap för varierande träning och mot en mindre årsavgift (ca 300kr) kan medlemmar använda sig av lokalen mellan kl 9.00-21.00 alla dagar. I motionslokalen har man även tillgång till omklädningsrum och dusch. Förenings- och samlingslokal finns på Turkosgatan 11 och 49 och dessa går att hyra för 300kr för fester och dylikt. Lokalerna rymmer 50-60 personer.
Föreningens olika mopedrum finner man på Turkosgatan 5, 19, 26, 36 och 43 (man kvitterar en särskild tagg för 100 kr). Föreningen har fina välskötta innergårdar med välutrustade lekplatser, uteplatser samt grönskande omgivningar. Det finns även boulebana och grillplatser i området.

Parkering

1 st parkeringsplats i garagebyggnad ingår i månadsavgiften.

Ekonomi

Månadsavgift

5 651 kr
Värme, vatten, kabel-tv, bredband, brf-försäkring och parkeringsplats i garage. Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal vilket innebär att föreningen överför el till bostadsrättsinnehavarna, elförbrukningen debiteras sedan kvartalsvis på månadsavierna.

Driftkostnader

ca 400 kr/mån

Fördelas enligt följande

 • El: 250 kr
 • Försäkring: 150 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 148 kWh/kvm/år

Inre reparationsfond

Summa: 7 569 kr

Alla bilder

+ 4 Visa alla 10 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Turkosgatan 8, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Om du önskar en boendekostnadskalkyl - kontakta mäklaren.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Christian Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare
Till toppen