Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 6 478 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Månadsavgift: 6 478 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Bergkristallsgatan 24, Västra Frölunda

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 105 kvm
  • Lägenhetsnummer: 246
  • Byggnadsår: 1967
  • Månadsavgift: 6 478 kr
  • Driftkostnad: ca 400 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 3
  • Hiss: Nej
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 105 kvm
Lägenhetsnummer: 246
Byggnadsår: 1967
Driftkostnad: ca 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Tynnered

Omgivning

Norra Tynnered

Norra Tynnered ligger mellan Näset, Önnered, Fiskebäck och Frölunda och utgörs av en trivsam blandning av villa- och radhuskvarter samt låga flerfamiljshus. Här bor man nära såväl det lockande havet med sina salta bad som god shopping i det närliggande shoppingcentra på Frölunda Torg med sitt stora utbud av butiker, delikatesser, elektronik och caféer. I närområdet finner man även mataffär, goda kommunikationer, förskolor, skolor, lekplatser och fritidsaktiviteter. Allt finns på bekvämt gång- eller cykelavstånd vilket ger goda förutsättningar att trivas för den aktiva familjen.

Områdets fornlämningar vittnar om att området varit en populär plats att bosätta sig på ända sedan tidig bronsålder. Under tiden från 1366 till 1619 tillhörde trakten ibland Sverige och ibland Danmark. Tynnered införlivandes med Göteborg år 1945.

Vill du promenera vid eller bada i havet kan du ta cykel eller buss till någon av alla badplatser i närheten t.ex. i Fiskebäck, Möttvik, Smithska Udden och Ganlet. Precis på gränsen mellan Näset och Askim ligger Välens ekologiska fritidsområde. Hit tar man sig också lätt med cykel eller buss. En härlig naturstig om ca 2,5 km leder runt området förbi idrottsplatsen och minigolfbanan vid Åkered och vidare mot den trevliga småbåtshamnen Björlahamnen på Näset. Vid Åkeredsrondellen ligger Sportarenan där man kan spela tennis, badminton, fotboll och minigolf. Vid Kastanjeallén finns en välutrustad näridrottsplats med bl.a. tennis, inlinesåkning och schackspel. På Melongatan finns en spännande utflyktslekplats för de mindre och för dig som föredrar gym finns Nordic Wellness och Friskis & Svettis i närområdet.

Området trafikeras både av buss och spårvagn. De kommunala transportmedlen är goda. För mer information gå in på www.vasttrafik.se. Även utbudet av skolor och barnomsorg är stort. För mer information om skolor och förskolor gå gärna in på www.goteborg.se.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som banker, frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Självklart finner man även en mataffär här. Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger Ica Kvantum, Mio Möbler och McDonalds. Frölunda Torg befinner sig i ett expansivt skede med ombyggnation och nybyggnation med både nya butiker och boendeformer vilket främjar framtida utveckling i stadsdelen. Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg går ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,374
Andel av månadsavgift: 1,47
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Visa all fakta

Om föreningen

Bostadsrättsförening Bergkristallen består av 96 st lägenheter på Bergkristallsgatan 20-48. Byggnaden uppfördes 1967 och föreningen ombildades i början av 2007. Sedan januari 2010 har föreningen GUAB som teknisk förvaltare och Revisorsringen som ekonomisk förvaltare. Föreningen har gemensamma tvättstugor på Bergkristallsgatan 40 och 48 samt 58 st p-platser och 49 st garageplatser i två stycken p-hus på Karneolgatan. Föreningens lägenheter är fördelade enligt följande: 1 rok-9 st, 2 rok-42 st, 3 rok-30 st och 4 rok-15 st.

Ekonomi:
Avgiften höjdes med 1% under 2015 och 1 % under 2016. Det finns inga planerade avgiftsförändringar nu enligt avstämning med föreningen 2015-11-12.

Utförda renoveringar:
2007: Entréportar och porttelefoni. 2008/2009: Taket isolerades. 2011: Stamrenovering, relining. 2012: Renovering av tvättstugorna. Dränering, Bergkristallsgatan 40-48, Ombyggnation av lokal. 2013/14: Byte av fönster och balkongdörrar samt ny panel på balkong. 2015: Fasaden har gåtts igenom ,
Balkongerna utom ovansida balkonggolv renoverade och lagade och säkerhetsstämpat genomgångstunneln vid port 20.

Fiberkabel har dragits in till respektive lägenhet (Bredbansdbolaget) 2015

Pågående renoveringar:
Ommålning i trapphusen (påbörjades mitten av april 2017), Säkerhetsdörrar till lägenheterna (påbörjas mitten av maj 2017), Säkerhetsdörrar till källargångarna samt in till tvättstugorna (påbörjas mitten av maj 2017)

Planerade renoveringar:
Nytt låssystem, Snörasskydd på utvalda platser med tanke på säkerheten för gående, Säkerhetsarrangemang i form av nockräcke på taket så takjobb är möjligt, Nya grillar på gården då vind och kyla förstört de gamla grillarna.

Gemensamma utrymmen:
Det finns två tvättstugor. Den ena har 4 tvättmaskiner, 1 Torktumlare, 2 Torkrum och 1 Kallmangel. Den andra har 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och
2 torkrum.
Cykelrum, festlokal för max 50 personer,

Bredband:
Bredband via ComHem
I varje lägenhet finns ett uttag för bredband via ComHem vid TV-antennuttaget.

Fiber:
Bredband via fiberkabel hos Bredbandsbolaget
I varje lägenhet finns ett uttag för bredband via Bredbandsbolaget invid entrédörren.

TV:
I månadsavgiften ingår ett grundutbud från ComHem.

Parkering:
Föreningen har totalt 107 parkeringsplatser, 58 platser på P - däck, 49 platser i 2 garage.

Allmänt

Föreningens namn: Bergkristallen i Tynnered
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1202
Kommun: Göteborg

Parkering

Garageplats finns att hyra för ca 410 kr/mån. Parkeringsplats finns att hyra för ca 280 kr/mån. Föreningen har totalt 107 parkeringsplatser. 49 platser i garage, 58 platser ute på P-däck.

Ekonomi

Månadsavgift

6 478 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Driftkostnader

ca 400 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 150 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 166 kWh/kvm/år

Alla bilder och 3D

Planritningar

Karta & område

Bergkristallsgatan 24, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Christian Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Till toppen