Hoppa till innehåll
 
Pris: 
3 995 000 kr
Månadsavgift: 5 151 kr/mån
Anmäl intresse
Lena Brissman Janhäll, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Lena Brissman Janhäll
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion
Gert Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Gert Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Pris: 
3 995 000 kr
Månadsavgift: 5 151 kr/mån
Anmäl intresse
Lena Brissman Janhäll, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Lena Brissman Janhäll
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion
Gert Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Gert Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion

Trombongatan 14A, Västra Frölunda

NYPRODUKTION MED INFLYTTNING 2019

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 81,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 121
  • Byggnadsår: 2018
  • Månadsavgift: 5 151 kr
  • Driftkostnad: ca 800 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2
  • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 81,5 kvm
Lägenhetsnummer: 121
Pris: 3 995 000 kr
Byggnadsår: 2018
Driftkostnad: ca 800 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2
Hiss: Ja
Tillträde: 2019

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg

Omgivning

Frölunda

Frölunda är knytpunkten i Västra Göteborg med sitt stora shoppingcentra Frölunda Torg, sina goda kommunikationer till stadens alla delar och ändå med närhet till härliga grönområden, natur och hav.

Området är ursprungligen en gammal fiske- och jordbruksbygd med anor från sten-, järn- och bronsåldern. 1944-45 införlivades den dåvarande landsortskommunen med Göteborgs kommun och under 50- och 60 talen bebyggdes området med tidstypiska höghus och det omtalade Frölunda Torg som områdets mittpunkt.
Idag är Frölunda Torg ett mycket fräscht och modernt köpcentrum med ett stort utbud av restauranger, caféer, butiker, apotek, tandläkare och vårdcentral. Vid Frölunda Torg ligger även Kulturhuset med badhus, bibliotek och biograf samt Frölunda Resecentrum varifrån det går bussar och spårvagnar till alla delar av Göteborg. Härifrån kan du lätt ta dig dit du ska.

Flera skolor och förskolor finns i närområdet. Läs gärna mer på www.goteborg.se.

För dig som vill ut i löpspåret, promenera eller åka skridskor så ligger Ruddalens motionscentrum och strövområden inte långt borta. Hav och salta bad nås lätt med buss eller cykel via Säröbanan. Vill du ta buss, spårvagn eller cykel åt andra hållet, mot Slottsskogen, Botaniska Trädgården och Göteborg Centrum går det också bra. Bor du i Frölunda har du verkligen valmöjligheten att lämna bilen hemma. På gränsen mellan Näset, Askim och Frölunda ligger Välens ekologiska fritidsområde. Vid våtmarksområdet kan man bland annat njuta av fågelskådning. En härlig naturstig om ca 2,5 km leder runt området förbi idrottsplatsen och minigolfbanan vid Åkered och vidare mot den trevliga Björlahamnen.

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,013386
Andel av månadsavgift: 0,012787
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Visa all fakta

Om föreningen

Arkitekten har ordet - Peter Schalin från Kub arkitekter är ansvarig arkitekt för Slottsberget 3. Här delar han med sig av sina tankar och visioner för kvarteret.

Kan du berätta lite om hur er vision för området såg ut?

- Vi ville skapa en småskalig bebyggelse där man tar vara på naturens unika förutsättningar. En bebyggelse som ”växer upp ur berget” i en färgskala som hämtar sin inspiration från omgivande natur. Vi fullföljer idén om att gatan följer en nivåkurva och slingrar sig fram längs bergets formation och varje husrad ligger på en gemensam markhöjd. Det innebär att gator och hus blir en beskrivning av bergets form. Man spränger så lite som möjligt och bevarar naturmarken nära inpå husen. Karaktären är en småskalig bebyggelse på ömse sidor om en tät gårdsgata. Entréer är orienterade mot gatan och ger upplevelsen av husfasader avbrutna av flikar av naturmark med utblickar i skogen.

Med utsikt mot solen

Husens stora balkonger placeras med utsikt mot solen och naturen. Peter Schalin berättar mer om tankarna kring huskropparnas utformning.

- På den östra sidan av gatan finns förrådsbyggnader som skiljer av balkonger och terrasser från gatulivet och där bildas en fredad förgårdsmark innan du når husens entréer. Klippta häckar hjälper till att skilja av uteplatsen från gatan, men utblickar och viss ”öppenhet” bevaras. Det är i första hand bebyggelsen (bostads- och förrådshusen) som definierar uterummen. Trafiken rör sig på de gåendes villkor med gatan som sammanbinder husen och avslutas med en vänd- och lekplats.

Insidan är lika viktig som utsidan

En trivsam utsida är lika viktig som en behaglig insida och i Slottsberget 3 har inget lämnats åt slumpen.
- Vi har skapat ett öppet samband mellan kök, vardagsrum och en generös balkong har varit viktigt när vi har format bostädernas insida. Skjutpartier och glaspartier öppnar upp till balkongen, solen och naturen. Förråd (cykel- och barnvagns) finns tillgängligt i nedersta planet alternativt i friliggande mindre byggnader längs gatan. Vi har lagt stor vikt vid fönstersättningen med fönster i olika storlekar och på olika höjder, för att ta vara på dagsljusets växlingar. Ekparkett är genomgående på golven. Den ljusa insidan från bostädernas tak och väggar följer med ut på balkongernas tak och väggar och förstärker idén om att husen öppnar sig mot solen och naturen.

Vem tror du trivs på Slottsberget?

- Jag tror att småskaligheten, tillgängligheten, det naturnära och att Frölunda centrum med handel, service, skolor, sjukvård och kommunikationer finns runt hörnet, tilltalar både seniorer och barnfamiljer. Jag tror att många är intresserade av just de kvalitéer som Slottsberget kan erbjuda.

Hållbart och grönt boende

Kan du berätta lite om hållbarhetstänket i husen?
- Riksbyggenbostaden har en väl utarbetat miljöfilosofi och i arbetet med Slottsberget har målet varit att nå certifieringen Miljöbyggnad Silver*. För att nå detta har man i arbetet med området bland annat fått ta till lösningar med högpresterande isolering, minimera köldbryggor och andra åtgärder för att få ner energianvändningen.

Om du får sia in i framtiden. Hur hoppas du att Brf Slottsberget upplevs om tio år?

- Jag hoppas att det ska upplevas på ungefär samma sätt om 10 år som när det är nybyggt, d.v.s. att de arkitektoniska kvalitéerna är baskvalitéer av mera tidlös karaktär, som småskalighet, naturnärhet, överblickbarhet, öppenhet mellan kök vardagsrum och stor balkong osv.

*Miljömärkning är en verifiering som innebär att alla ritningar, beräkningar och miljörutiner granskats av Sweden Green Building Council. Miljöklassen Silver innebär att byggnaden överträffar lagar och myndighetskrav för de miljöaspekter som bedöms. Byggnaderna är även ritade för att ha en låg energianvändning, ett gott inomhusklimat, låg risk för höga radonhalter, låg risk för fuktskador och låg risk för trafikföroreningar i inomhusluften samt att de byggvaror som använts granskas med hänsyn till dess innehåll.

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Slottsberget 3
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 0801
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Låt dina gäster vakna utvilade och redo för en ny dag!

Till Brf Slottsberget 3 hör en gästlägenhet inredd och möblerad för 4 personer. Här finns alla bekvämligheter dina gäster behöver för en trevlig helg hos er, föreningen har inrett lägenheten så att de ska känna sig extra välkomna och samtidigt få en privat sfär vid sitt besök.

Parkering

Till varje bostad hör en parkeringsplats. I Brf Slottsberget 3 har alla köpare dessutom möjlighet att köpa till en laddstolpe. Max Green är energiingenjör på Riksbyggen och berättar mer:

Varför har vi valt att erbjuda alla köpare möjligheten att installera elbilsladdstolpar i Slottsberget 3?
- Detta är ett sätt för Riksbyggens att visa att vi tar rollen som samhällsutvecklare på allvar, i ett bredare perspektiv handlar hållbara bostäder om just detta. Att underlätta för våra kunder att göra hållbara val.

Vad kostar det att få en stolpe?
- Exakt kostnad får man reda på inför inredningsprocessen. Det är också under inredningsprocessen av sin lägenhet man kommer kunna välja till sin laddstolpe.

Hur snabbt laddar jag min bil med en sån här?
- Tanken med våra laddstationer är att de i första hand ska användas nattetid. Det är inte en snabbladdningstation men samtidigt inte heller av minsta dimensionen. De flesta el-bilsmodeller kommer kunna tankas fullt på ca 6-8 timmar. Avsäkring är på 16A. och laddhandsken är av typ 1 eller 2. I laddstolpen finns även vanligt 220V uttag.

Hur betalar jag min tankning.
- Den kommer som en separat post på avin med din månadsavgift. Parkeringsplatsen och el-laddstolpen kommer tillhöra lägenheten, så elförbrukningen faktureras kunden individuellt. Vi kommer att konfigurera medlemmarnas taggar, som används för att komma in i husen, för att även fungera som lås på varje medlems individuella laddstation. Detta för att säkerställa att ingen obehörig kan komma åt stationen.

Vad kostar det att ladda?
- Ca: 1.3 kr per kilowattimme kostar det i dagsläget. Det regleras utifrån elpriset på marknaden.

Ekonomi

Pris

3 995 000 kr

Månadsavgift

5 151 kr
I månadsavgiften ingår värme, parkering, Telia Tripple Play (bredband 100/100 mbit/s, bredbandstelefoni, TV-paket lagom). I månadsavgiften ingår inte förbrukning av varm-/kallvatten och hushållsel (mäts individuellt). Total kostnad för dessa driftkostnader ligger på mellan 500–800 kr/mån beroende på storlek på lägenhet och levnadsvanor.

Driftkostnader

ca 800 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 600 kr
Försäkring: 200 kr

Alla bilder och 3D

+ 6 Visa alla 12 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Trombongatan 14A, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 5151 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Finansinspektionens regler gör det möjligt för bankerna att bevilja amorteringsfrihet under de första fem åren vid köp av nyproduktion. De flesta bankerna kräver ändå samma amortering som vid köp av begagnad bostad.

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Lena Brissman Janhäll

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion
 

Gert Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion
Till toppen