Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 823 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Katarina Engström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Katarina Engström
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 823 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Katarina Engström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Katarina Engström
Reg. Fastighetsmäklare

Dyrstensvägen 68, Västra Frölunda

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3
  • Boarea: 81,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 27
  • Byggnadsår: 1990
  • Månadsavgift: 3 823 kr
  • Driftkostnad: ca 380 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 3
  • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 81,5 kvm
Lägenhetsnummer: 27
Byggnadsår: 1990
Driftkostnad: ca 380 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Terrass: Underbar terrass om ca 20 kvm i soligt sydvästligt läge som erbjuder sol från morgon till kväll. Fantastiskt utsikt över hav, klipphällar, grönska och Önnereds småbåtshamn. Terrassen erbjuder skyddande elmarkiser som kan regleras efter behov och gott om plats för olika slags möblemang. Längs terrassens långsida finns planteringsmöjligheter för den odlingsintresserade.

Tv/Internetanslutning

Bostadsnät med extra uttag
Digital-tv box
Gateway (Trådlös router)

Kollektivt bredband 100/100 Mbit/s
Kollektiv bredbandstelefoni
Kollektiv digital-tv Lagom
Installationshjälp
Kollektiv Telia Smart

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Önnered
Visa all fakta

Omgivning

Önnered liksom Näset har en historia som sträcker sig ända till sten- och bronsåldern. Namnet härstammar troligtvis från 1500-talet och syftar till det fornnordiska mansnamnet Öyvind och ”red” betyder röjd plats, så Önnered var alltså platsen som Öyvind röjde. Före 1945 var Önnered ett jordbruksområde med små byar och gårdar med utvecklades åt fiske och sedan åt stenbrytning. Snart började sommarstugor dyka upp i området och allt eftersom blev sommarstugorna mer permanenta. Idag är området ett attraktivt villaområde med stark kustanknytning.

En vacker och populär promenadväg längs havskanten sträcker sig genom området via Fiskebäcks hamn och ända bort till Hinsholmen. Fina havsbad finns närmast vid Ganlet men även Rörvik och Fiskebäck erbjuder trevliga badplatser.
På närliggande Näset finner man ännu fler badalternativ med ställen som Möttviks badplats, Smithska Udden, Hammarbadet, Hängestensbadet, Rörviksbadet, Stegerholmen och Saltsjönäsbadet.

Vad gäller mataffärer så finns det flera alternativ att välja på i Önnereds närområde. Livsmedelsbutiker finns både i Fiskebäck, Åkered, Tynnered, Frölunda och Sisjön.

Önnered erbjuder flera alternativ när det gäller skola och barnomsorg. Läs gärna mer på www.goteborg.se. Området trafikeras av buss och det är lätt att ta sig kollektivt till Frölunda Torg. Vid Frölunda Torg ligger Frölunda Resecentrum med en uppsjö av bussar och spårvarnar som tar dig vidare till stadens olika delar.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag. Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,055963192
Andel av månadsavgift: 0,024759883
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Önneredsterrassen är ägare till fastigheten Önnered 99:1 med adresser: Dyrstensvägen 20-96. På fastigheten har under 1989-90 uppförts 4 st terrasshus med sammanlagt 39 st lägenheter. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 14 st 2 rok om 77 kvm, 12 st 3 rok om 81 kvm och 13 st 4 rok om 103,5 kvm eller 107 kvm.

Föreningen har fortlöpande underhåll på fastigheterna, det som ligger närmast i planen för 2018 och 2019 är bland annat omläggning av trappsteg mellan hus 1 och 2, rensning av hängrännor och översyn av takpannor, ommålning av samtliga byggnader samt genomgång av garageportar.

Föreningen har gemensamma utrymmen som består av allmänna tvättstugor, bastu med duschavdelning och motionscykel samt gästrum/övernattningslägenhet. Gästrummet kan hyras för 100 kr/dygn och består av 3 st sängar, bäddsoffa, tv och vattenkokare. I den allmänna tvättstugan, där tvättid bokas med tvättlås på anslagstavla, finns 2 st tvättmaskiner, 2 st torktumlare, 2 st torkskåp, mangel, arbetsbänk, tvättho och strykbräda. Till varje lägenhet hör även ett förråd.

Besök gärna föreningens informativa hemsida: http://www.onneredsterrassen.se/public/.

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Önneredsterrassen
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Till samtliga lägenheter hör ett förråd. Det finns även gästrum som kan hyras för 100 kr/dygn, allmän tvättstuga, bastu samt hobbyrum.
Förrådet till denna lägenhet är beläget i samma fastighet och våningsplan som lägenheten med en storlek av ca 6 kvm. Även bastu, tvättstuga och gästrum ligger praktiskt belägna i samma våningsplan endast några meter från lägenheten.

Parkering

I området finns 21 st garageplatser (350 kr/mån) och 33 st öppna parkeringsplatser (150 kr/mån), tillhandahålles enligt kösystem. Vid kontroll 2018-05-15 fanns lediga parkeringsplatser tillgängliga, dock kö på garage.

Ekonomi

Månadsavgift

3 823 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bredband/tv/telefoni.

Driftkostnader

ca 380 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 80 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 68 kWh/kvm/år

Alla bilder och 3D

+ 28 Visa alla 34 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Dyrstensvägen 68, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Katarina Engström

Reg. Fastighetsmäklare
Till toppen