Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
1 900 000 kr
Månadsavgift: 4 772 kr/mån
Anmäl till visning
 • Söndag
   15/12
 • 10:30-11:00
   
 • Boka
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Sammanfattning
Pris (Utgångspris): 
1 900 000 kr
Månadsavgift: 4 772 kr/mån
Anmäl till visning
 • Söndag
   15/12
 • 10:30-11:00
   
 • Boka
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom

Turkosgatan 38, Västra Frölunda

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 77,8 kvm
 • Lägenhetsnummer: 103
 • Byggnadsår: 1968
 • Månadsavgift: 4 772 kr
 • Driftkostnad: ca 400 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 3
 • Hiss: Nej

Stor och fräsch 3:a på omtyckta Turkosgatan med insynsskyddad västerbalkong!

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 77,8 kvm
Lägenhetsnummer: 103
Pris (Utgångspris): 1 900 000 kr
Byggnadsår: 1968
Driftkostnad: ca 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband, tv och telefon via Telia. Genom det kollektiva avtalet ingår digital-tv med Telias Lagompaket med ca 19 kanaler, bredbandstelefon och bredband 100/10 Mbit.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Tynnered ligger mellan Näset, Önnered, Fiskebäck och Frölunda och utgörs av en trivsam blandning av villa- och radhuskvarter samt låga flerfamiljshus. Här bor man nära såväl det lockande havet med sina salta bad som god shopping i det närliggande shoppingcentra på Frölunda Torg med sitt stora utbud av butiker, delikatesser, elektronik och caféer. I närområdet finner man även mataffär, goda kommunikationer, förskolor, skolor, lekplatser och fritidsaktiviteter. Allt finns på bekvämt gång- eller cykelavstånd vilket ger goda förutsättningar att trivas för den aktiva familjen.
Inom gångavstånd från Turkosgatan kommer det även inom snar framtid att byggas en Lidl-affär samt att det vid Opaltorget planeras nybyggnation av bostadsrätter med nyinvigning av bland annat Hemköp, pizzeria och frisör.

Områdets fornlämningar vittnar om att området varit en populär plats att bosätta sig på ända sedan tidig bronsålder. Under tiden från 1366 till 1619 tillhörde trakten ibland Sverige och ibland Danmark. Tynnered införlivandes med Göteborg år 1945. Idag består Tynnered av primärområdena Bratthammar, Grevegården, Guldringen, Kannebäck och Skattegården.

Vill du promenera vid eller bada i havet kan du ta cykel eller buss till någon av alla badplatser i närheten t.ex. i Fiskebäck, Möttvik, Smithska Udden och Ganlet. Precis på gränsen mellan Näset och Askim ligger Välens ekologiska fritidsområde. Hit tar man sig också lätt med cykel eller buss. En härlig naturstig om ca 2,5 km leder runt området förbi idrottsplatsen och minigolfbanan vid Åkered och vidare mot den trevliga småbåtshamnen Björlahamnen på Näset. Vid Åkeredsrondellen ligger Sportarenan där man kan spela tennis, badminton, fotboll och minigolf. Vid Kastanjeallén finns en välutrustad näridrottsplats med bl.a. tennis, inlinesåkning och schackspel. På Melongatan finns en spännande utflyktslekplats för de mindre och för dig som föredrar gym finns Nordic Wellness och Friskis & Svettis i närområdet.

Området trafikeras både av buss och spårvagn. De kommunala transportmedlen är goda. För mer information gå in på www.vasttrafik.se. Även utbudet av skolor och barnomsorg är stort. För mer information om skolor och förskolor gå gärna in på www.goteborg.se.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som banker, frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Självklart finner man även en mataffär här. Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger Ica Kvantum, Mio Möbler och McDonalds. Frölunda Torg befinner sig i ett expansivt skede med ombyggnation och nybyggnation med både nya butiker och boendeformer vilket främjar framtida utveckling i stadsdelen. Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg går ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.
Visa all fakta

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,28742%
Andel av insats: 0,28742%
Andel av månadsavgift: 0,28742%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen har fastigheterna Göteborg Tynnered 10:1-5 med gatuadress Turkosgatan 2-49. På fastigheterna finns 11 bostadshus med totalt 362 lägenheter. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 35 st 1:or, 56 st 2:or, 191 st 3:or, 60 st 4:or och 20 st 5:or. Därutöver finns 2 parkeringsdäck för medlemmarna och 1 st p-plats/garage medföljer varje lägenhet.

Föreningen har öppet helgfria måndagar mellan 18:00 och 19:00.
För mer information om föreningen se deras hemsida: www.brftynnered.se.

Gjorda renoveringar:
Under 2003 genomfördes en renovering av samtliga tvättstugor. Vidare installerades bricksystemet att öppna parkeringsportarna med under 2003-2004. Övernattningslägenheten/gästrummet på Turkosgatan 35 stod klar för uthyrning 2003-2004, kostnad 200 kr/dygn. Ny belysning på p-däcken och gästparkeringarna 2003-2004. Under 2005-2006 gjordes innergårdarna i ordning. 2008-2009 utfördes fasadrenovering samt utbyte av fönsterbalkar. Även installation av nya ledningar, mätare och datasystem för den kollektiva elen utfördes. Under 2009-2010 installerades nya entréportar och porttelefoner. År 2011 installerades säkerhetsdörrar till varje lägenhet (detta aviseras med 65 kr från 1 jan 2012) samt nytt bokningssystem i tvättstugorna infördes. Under slutet av 2011 påbörjades även stamrenovering i föreningen, relining har skett av avloppsstammarna och befintliga ytskikt i badrum har lämnats intakta. Projektet avslutades 2012/2013. Under 2013/2014 skedde bland annat att föreningens gym fick nya redskap, byte av källardörrar och i barnvagnsrum påbörjades, garagen fick ny belysning samt även samtliga entréer. Under 2016 skedde OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll). 2017 skedde montering av nya vägbommar. 2018 skedde byte av gröna dörrar, tilläggsisolering vindar och ommålning trappor.

Föreningen köper kollektivt in el för varje lägenhet i föreningen. Varje medlem har sedan en separat elmätare som avläses månadsvis och som därefter debiteras i avgiftsavin. Med detta system hålles avtalen på elpriserna nere och den enskilde medlemmen behöver inte betala de fasta nätavgifterna.
Föreningen har även tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Kollektiv elöverföring:
Detta innebär att föreningen överför el till bostadsrättsinnehavarna. Föreningen tecknar och sköter avtalen för upphandling av el.

Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Du behöver alltså inte ha denna del i din hemförsäkring.

Bredband:
Föreningen har idag ett höghastighets-bredband i huset som ingår i avgiften. Detta används för kollektiv TV, bredband och telefon från Telia

Gemensamma utrymmen:
Sex fräscha tvättstugor finns på Turkosgatan 8,12, 22, 29, 36 samt 46.
Det finns två lokaler som går att hyra av medlemmarna för 300 kr/tillfälle. Det finns även gästrum med fyra sängplatser inklusive bäddutrustning, samt bord och stolar. Lakan och dylikt får man medföra. Pentry samt kylskåp finns.
Det finns en träningslokal och mitt i området finns två stycken boulebanor
Föreningen har 5 st särskilt iordningställda mopedrum.

Parkering:
Föreningen har två garage med vardera en inomhusdel och en utomhusdel. Till varje bostadslägenhet hör en särskild angiven bilplats (ingår i avgiften) och kan inte bytas.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Tynnered
Föreningsform: Bostadsrätt
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelförråd/barnvagnsförråd, källarförråd samt mopedrum. Till lägenheten hör ett källarförråd. Totalt finns det 6 st tvättstugor i området, alla utrustade med tvättmaskiner, torktumlare/torkskåp, centrifug, mangel- och strykrum. Tvättstugorna kan utnyttjas hela veckan och bokning görs på de elektroniktavlor som finns i respektive tvättstuga med hjälp av den personliga inpasseringsbrickan. Vidare finns det övernattningslägenhet på Turkosgatan 35 (uthyres för 200 kr/dygn till föreningens medlemmar). Träningslokalen på Turkosgatan 32 erbjuder olika redskap för varierande träning och mot en mindre årsavgift (ca 300kr) kan medlemmar använda sig av lokalen mellan kl 9.00-21.00 alla dagar. I motionslokalen har man även tillgång till omklädningsrum och dusch. Förenings- och samlingslokal finns på Turkosgatan 11 och 49 och dessa går att hyra för 300 kr för fester och dylikt. Lokalerna rymmer 50-60 personer.
Föreningens olika mopedrum finner man på Turkosgatan 5, 19, 26, 36 och 43 (man kvitterar en särskild tagg för 100 kr). Föreningen har fina välskötta innergårdar med välutrustade lekplatser, uteplatser samt grönskande omgivningar. Det finns även boulebana och grillplatser i området

Parkering

1 st parkeringsplats i garage ingår i månadsavgiften.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 900 000 kr

Månadsavgift

4 772 kr
Värme, vatten, kabel-tv, bredband, brf-försäkring och parkeringsplats. Säkerhetsdörrkostnad med 65 kr per månad är inräknat i månadsavgiften. Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal vilket innebär att föreningen överför el till bostadsrättsinnehavarna, elförbrukningen debiteras sedan kvartalsvis på månadsavierna (medan föreningen står för kostnaden gällande elledningar.)

Driftkostnader

ca 400 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 150 kr

Inre reparationsfond

Summa: 2 106 kr

Alla bilder och 3D

+ 20 Visa alla 26 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Turkosgatan 38, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4772 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
Söndag 15/12   10:30-11:00
Turkosgatan 38, 421 50 Västra Frölunda, Sverige
Välkommen att boka dig på visning!
Välj klockslag
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare

Victor Helgesson

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom