Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 875 000 kr
Månadsavgift: 3 562 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   25/9
 • 17:00-17:30
   
 • Boka
Katarina Engström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Katarina Engström
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Utgångspris: 
1 875 000 kr
Månadsavgift: 3 562 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   25/9
 • 17:00-17:30
   
 • Boka
Katarina Engström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Katarina Engström
Reg. Fastighetsmäklare

Rubingatan 41, Västra Frölunda

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2
 • Boarea: 59,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 232
 • Byggnadsår: 1968
 • Månadsavgift: 3 562 kr
 • Driftkostnad: ca 350 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 4
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 59,5 kvm
Lägenhetsnummer: 232
Utgångspris: 1 875 000 kr
Byggnadsår: 1968
Driftkostnad: ca 350 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Rymlig inglasad balkong med högt, fritt läge och vidsträckt utsikt över lummiga omgivningar. Balkongen ligger med soligt västerläge med kvällssol och det finns gott om plats för olika slags möblemang. Balkongens glaspartier går att skjuta undan om man önskar en öppen balkong. Balkongen är belagd med trätrall för en ombonad känsla och har skyddande reglerbara vita lamellgardiner.

Tv/Internetanslutning

Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget om leverans av bredband 100/10 Mbit fiberlan till samtliga lägenheter. Även kostnadseffektiv IP-telefoni samt TV via bredbandsuttaget erbjuds. Abonnemang tecknas av medlem genom Bredbandsbolagets kundservice,
Tel. 020-71 00 70, kundtjänst@bredband.com. ComHem står för det fasta TV-utbudet med erbjuder också ip-telefoni och internetanslutning i olika hastigheter.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda
Visa all fakta

Omgivning

Tynnered ligger mellan Näset, Önnered, Fiskebäck och Frölunda och utgörs av en trivsam blandning av villa- och radhuskvarter samt låga flerfamiljshus. Här bor man nära såväl det lockande havet med sina salta bad som god shopping i det närliggande shoppingcentra på Frölunda Torg med sitt stora utbud av butiker, delikatesser, elektronik och caféer. I närområdet finner man även mataffär, goda kommunikationer, förskolor, skolor, lekplatser och fritidsaktiviteter. Allt finns på bekvämt gång- eller cykelavstånd vilket ger goda förutsättningar att trivas för den aktiva familjen.

Områdets fornlämningar vittnar om att området varit en populär plats att bosätta sig på ända sedan tidig bronsålder. Under tiden från 1366 till 1619 tillhörde trakten ibland Sverige och ibland Danmark. Tynnered införlivandes med Göteborg år 1945.

Vill du promenera vid eller bada i havet kan du ta cykel eller buss till någon av alla badplatser i närheten t.ex. i Fiskebäck, Möttvik, Smithska Udden och Ganlet. Precis på gränsen mellan Näset och Askim ligger Välens ekologiska fritidsområde. Hit tar man sig också lätt med cykel eller buss. En härlig naturstig om ca 2,5 km leder runt området förbi idrottsplatsen och minigolfbanan vid Åkered och vidare mot den trevliga småbåtshamnen Björlahamnen på Näset. Vid Åkeredsrondellen ligger Sportarenan där man kan spela tennis, badminton, fotboll och minigolf. Vid Kastanjeallén finns en välutrustad näridrottsplats med bl.a. tennis, inlinesåkning och schackspel. På Melongatan finns en spännande utflyktslekplats för de mindre och för dig som föredrar gym finns Nordic Wellness och Friskis & Svettis i närområdet.

Området trafikeras både av buss och spårvagn. De kommunala transportmedlen är goda. För mer information gå in på www.vasttrafik.se. Även utbudet av skolor och barnomsorg är stort. För mer information om skolor och förskolor gå gärna in på www.goteborg.se.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som banker, frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Självklart finner man även en mataffär här. Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger Ica Kvantum, Mio Möbler och McDonalds. Frölunda Torg befinner sig i ett expansivt skede med ombyggnation och nybyggnation med både nya butiker och boendeformer vilket främjar framtida utveckling i stadsdelen. Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg går ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,18269
Andel av månadsavgift: 0,18261
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen Riksbyggen Göteborgshus Nr 31 ligger på Rubingatan 1-48 och består av 484 st lägenheter i 3-4 våningshus uppförda 1967-68. Föreningen innehar tomträtt till fastigheterna: Tynnered 14:1-3. Lägenheterna i föreningen är fördelade enligt följande: 1 rok -71 st, 2 rok -150 st, 3 rok -156 st, 4 rok -81 st, 5 rok -25 st och större än 5 rok-1 st. Dessutom finns 13 st lokaler, 3 separata garage med 430 st p-platser.

Styrelseexpeditionen ligger på Rubingatan 23 och är öppen helgfria måndagar kl 18:30-19:30, Tel: 031-49 30 75. Fastighetsexpeditionen ligger på Rubingatan 24, Tel: 031-49 55 99.

Renoveringar:
Underhåll och reparationer i föreningen sköts löpande. 2008-2009 skedde balkongrenovering. 2009-2010 högtrycksspolades avloppssystemet, cykelrummen målades och upprensning samt ersättningsplantering av utemiljön på gårdarna fortsatte. 2010-2011 skedde renovering av bastu och tvättanläggningar, samtliga takfläktar sågs över och fel åtgärdades samt fortsatta planteringar i utemiljön. 2011-2012 skedde renovering av expeditionen, radonsanering avslutades, upprensning och ersättningsplantering gällande träd och buskar samt renovering/byte av markrör. 2012-2013 blev närvarostyrd belysning i alla garage klar, fortsatt plattsättning längs fasaderna, samtliga tvättmaskiner byttes ut mot tysta, energisnåla maskiner och uthyrningslägenheten fräschades upp.
Bland framtida underhållsarbeten kan nämnas att föreningen just nu genomgår en renovering av våtrum samt byte av avloppsstammar med start 2015 och som beräknas vara klart 2018. Detta innebär att man som köpare eventuellt (beroende på när man köper och hur långt föreningen hunnit med stambytet) har möjlighet att utforma sitt eget badrum i form av planlösning och ytskikt. Förutom våtrumsrenovering kommer arbetet med utemiljön att fortsätta samt man fortsätter med energisparåtgärder. I samband med att varje badrum blir färdigställt kommer det att genomföras en OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) vilket innebär att ventilationskanalerna rensas och ventilationen injusteras. Parallellt med stambytet kommer även ett nytt styr-och reglersystem för värme, vatten och ventilation att installeras. Nytt låssystem iLOQ, vilket är programmerbart och möjligt att blockera borttappade nycklar.

Ekonomi:
2015-07-01 höjdes avgiften med 3%. Oförändrad avgift för 2016-2017, även för 2017-2018.
På styrelsemötet den 22:e maj beslutades att inte höja månadsavgiften för det kommande verksamhetsåret (1:e juli 2018 – 30:e juni 2019).

Bredband, Tv och Telefoni:
Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget om leverans av bredband 100/10 Mbit fiberlan till samtliga lägenheter. Även kostnadseffektiv IP-telefoni samt TV via bredbandsuttaget erbjuds.
ComHem står för vårt fasta TV utbud men erbjuder också IP-telefoni och internetanslutning i olika hastigheter.

Vill du läsa mer om föreningen och allt den har att erbjuda så besök föreningens informativa hemsida: www.gbghus31.se.

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Gbghus Nr 31
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder källarförråd, cykelförråd och barnvagnsförråd. I föreningen finns 5 st tvättanläggningar att tillgå samt grovtvättstuga. Det finns även tvättmöjligheter för bilar i garaget. Det finns bastu på Rubingatan 4 och föreningen har en fritidslokal för ca 30 personer, belägen även den på Rubingatan 4. Det finns en större aktivitetslokal med ingång på Rubingatan 23 som rymmer 120 personer. Här erbjuds diverse aktiviteter såsom biljard, pingis, styrketräning och gruppgymnastik.
Det finns en lokal på Rubingatan 23 som iordningställts av entusiastiska medlemmar där man kan hållas och snickra, måla och göra saker man kanske inte kan/vill göra hemma. I lokalen finns arbetsbänkar, en bänkborrmaskin samt begränsat med verktyg, man tar helt enkelt med det man behöver själv.

Föreningen har även en uthyrningslägenhet med 5 st bäddar på Rubingatan 35 som medlemmarna kan hyra vid behov av extra sovplatser. Bokning sker via expeditionen till en kostnad av 150 kr/dygn. Det finns 3 st återvinningsplatser i området och föreningen har 2 st egna miljösoprum för miljöfarligt avfall. Lägenheterna omges av fina grönskande innergårdar med både lekplatser och grillplatser. Föreningen har två gånger vunnit pris för Riksbyggens vackraste gård. Det finns även en boulebana, som -03-/04 breddades till två banor. Lekplatserna vid Rubin 25-26, 48 samt 40-41 har rustats upp.

Parkering

Det finns 430 st p-platser i varmgarage som går att hyra för ca 400 kr/mån. Förutom ordinarie besöksparkering finns besöksparkeringar i garage 1 och 3, dessa kan hyras dygnsvis av medlemmar. Fjärrkontroll finns att kvittera ut till garagen mot en depositionsavgift på 500 kr.

Ekonomi

Utgångspris

1 875 000 kr

Månadsavgift

3 562 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Driftkostnader

ca 350 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 150 kr

Alla bilder

+ 21 Visa alla 27 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Rubingatan 41, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3562 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
Tisdag 25/9   17:00-17:30
Rubingatan 41
Välkommen att boka dig för visning
Välj klockslag
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Katarina Engström

Reg. Fastighetsmäklare
Till toppen