Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 850 000 kr
Månadsavgift: 5 888 kr/mån
Anmäl intresse
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Utgångspris: 
3 850 000 kr
Månadsavgift: 5 888 kr/mån
Anmäl intresse
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Trombongatan 22B, Västra Frölunda

Slottsberget

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 95 kvm
  • Lägenhetsnummer: 932
  • Byggnadsår: 2015
  • Månadsavgift: 5 888 kr
  • Driftkostnad: ca 670 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2
  • Hiss: Nej

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 95 kvm
Lägenhetsnummer: 932
Utgångspris: 3 850 000 kr
Byggnadsår: 2015
Driftkostnad: ca 670 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

TV: Basutbudet av analoga TV-kanaler ingår (för närvarande 18 st kanaler). Det digitala utbudet kan tecknas av bostadsrättsinnehavaren. En gruppcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare är placerad i klädkammare/förråd (som nås från hallen) tillsammans med korskopplingsskåp för telefoni, data och TV. Bostadsrättsinnehavaren behöver komplettera med telefoniadapter för IP-telefoni samt digital-box för IP-TV från vald leverantör. Uttag för telefoni, data och TV finns i vardagsrum, kök och båda sovrummen.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Här har man satsat på ett välutrustat och smidigt boende nära rofylld natur med närhet till all önskad vardagslyx! Gatan följer bergets naturliga form och bostäderna ligger inbäddade i naturens grönska. Utefter Trombongatan pryds kanterna av vackra planteringar, rönnar, perenner och avenbok, vilket förstärker det trevliga intrycket.

FRÖLUNDA TORG:
Trots det rofyllda läget har du gångavstånd till det mesta från bostaden.
Nya Frölunda Torg, bara fem mnuters promenad från bostaden erbjuder ett komplett utbud av såväl kläder, skor och prylbutiker till mataffär, lunchrestauranger, caféer och delikatessbutiker. Allmän service sjukvård, vårdcentral, tandläkare, frisör och skomakare ligger också vid Frölunda Torg. Här återfinns även flera gym för den som gillar att träna inomhus.

KOMMUNIKATIONER:
Från Frölunda Torg går såväl spårvagn som buss direkt in till centrala Göteborg och dessutom finns en rad olika busslinjer som tar dig till stadens olika delar om du önskar ta dig åt annat håll.

NÖJEN, AKTIVITETER OCH NATUR:
På cykel tar man sig smidigt fram från bostaden och runt om i närliggande område såväl som in till stan om man önskar. Från bostaden når du smidigt såväl sandstränder som klippor att sola och bada från sommartid. Askims badplats erbjuder sandstrand och stora gräsytor för dem som vill duka upp medtagen picknick för hela familjen. Näset har såväl klippor som sandstrand brukar locka besökare i alla åldrar. Ganglets sköna klippor i Önnered och Fiskebäcksbadet är andra fina ställen som ligger inom räckhåll. För dig som vill variera och inte alltid få salta bad finns flera sjöar i Askim utefter naturreservatet, där bland annat Sisjön och Oxsjön erbjuder vackra skogsmiljöer, öppna gräsytor, fina badplatser och trevliga motionsspår.
Även Ruddalen erbjuder motionsspår, skridskobana och fotbollsplan för den aktive. Föredrar du golf finner du "World of Golf" i Välenområdet och Sisjöns Golfbana i Sisjön, för den som vill ut och slå några slag.
Vill du slippa ta bilen till stan? Ta cykeln eller spårvagnen in till Linnégatan och unna dig ett restaurangbesök eller varför inte gå till Kulturhuset strax nedanför bostaden och gå på bio- och teaterföreställningar, ta ett bad i 25-metersbassängen eller besök Göteborgs näst största bibliotek.

FÖRSKOLOR/SKOLOR:
Slottsberget ligger med lugna gator, nära skolor, förskolor och kommunikationer vilket ger barnen möjlighet att tryggt och säkert ta sig till och från skolan själva. Det finns flera förskolor och skolor i väster beroende på vad man har för önskemål.
Slottsberget ligger kort sagt lagom långt från det mesta!

KORT OM SLOTTSBERGET:
Området byggs som planerat i tre etapper och färdigbyggt kommer Slottsberget att bestå av ca 120 bostäder. Arkitektens tanke är att husen ska gestaltas på naturens villkor och upplevas som om de "växer" upp ur berg och natur. Husens träfasader ska smälta in i den natursköna omgivningen av klipphällar, kärleksört, ljung, buskar och träd. Man har satsat på nyproducerade bostäder med kvalitet som ska möta behovet av vardagslyx nära grönområde med lugna lägen och alla bekvämligheter inom gångavstånd. Välkommen till Slottsberget.
Visa all fakta

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,80980
Andel av månadsavgift: 2.97205
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Slottsberget är en grön oas med cityomgivning, strax intill Frölunda Kulturhus, och det enda området i sitt slag. Brf Slottsberget 2 innehåller 40 lägenheter med unik villakänsla belägna i 13 huskroppar i 2 respektive 3 våningar.

System för värme, varmvatten och ventilation är utformade för låg energianvändning. Beräknad användning understiger Boverkets krav enligt BBR 18. Vattenmätare för båda tappvarmvatten och tappkallvatten installeras i varje lägenhet. Förbrukningen avläses och inrapporteras automatiskt till Riksbyggen som omvandlas till en faktura som betalas 14 dagar efter att man har erhållit den. När man ser sin individuella förbrukning ökar också motivationen att dra ned på kostnaden. Smart, enkelt och miljövänligt! Lägenheterna värms med radiatorer och konvektorer. Värme och varmvatten produceras från fjärrvärme. Lägenheterna har ett ventilationsaggregat med värmeåtervinning som värmer upp tilluften (FTX-aggregat). Effektiva fläktar och värmeväxlare är viktiga faktorer för att nå en låg energianvändning.

Brf Slottsberget 2 har en gemensamhetsanläggning med etapp 1 som preliminärt omfattar gästparkeringar på Valthornsgatan, lekplats, miljöbyggnad med styrelserum och teknikrum. Del av Trombongatan inkl. ledningar och dagvattenanläggning mot branddamm.

Service:
En anordnad lekplats finns i området, belägen i anslutning till naturmark. Ett styrelserum med övernattningsmöjlighet finns i miljöbyggnaden. Källsortering och återvinning i miljöbyggnaden.

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Slottsberget 2
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Det finns förrådsbyggnad (kallförråd) för cyklar, barnvagnar etc i nära anslutning till alla bostäder. Det egna förrådet är lättillgängligt från utsidan och är beläget direkt utanför bostaden, åt gatan till. I miljöhuset finns sophantering samt ett styrelserum, som även kan användas som övernattningsrum.
Var och en har egen tvättutrustning i respektive bostad.
Brf Slottsberget 2 har en gemensamhetsanläggning med etapp 1 som beskrivs under rubriken "bostadsrättsförening" längre fram i texten gällande lekplats, parkeringar, ledningar etc.

Parkering

Till varje lägenhet finns en parkeringsplats med motorvärmare att hyra (50 kr/månad). I området finns några gästparkeringar på Trombongatan och Lilla Kornettgatan. Längre ner på Valthornsgatan finner man fler gästparkeringar vid behov.

Ekonomi

Utgångspris

3 850 000 kr

Månadsavgift

5 888 kr
I månadsavgiften ingår värme, kabel-tv och förråd. VA mäts individuellt. Vattenmätare för både tappvarmvatten och tappkallvatten är installerad i lägenheten. Förbrukning avläses och rapporteras automatiskt till Riksbyggen som fakturerar. Värme (radiatorer och konvektorer) samt varmvatten produceras från fjärrvärme.

Driftkostnader

ca 670 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 150 kr
Försäkring: 120 kr
Vatten: 400 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Alla bilder och 3D

Planritningar

Karta & område

Trombongatan 22B, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 5888 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Christian Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Till toppen