Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 902 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 902 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom

Saxofongatan, Västra Frölunda

Fräsch trea med solig balkong!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 66 kvm
  • Byggnadsår: 1954
  • Månadsavgift: 3 902 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 3
  • Hiss: Nej
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 66 kvm
Byggnadsår: 1954
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Idag är föreningen ansluten till kabelnät och bredband via Comhem. Vid årsskiftet -09/-10 installerade föreningen fiber LAN (Telia) med upp till 100 MBit/s. Bredband, tv-anslutning samt ip-telefoni från Telia är alltså ett alternativ till Comhem.

Från 2019-03-12 kommer föreningen ha bredband (1000/1000), tv-anslutning (kanaler) samt ip-telefoni ( Abonnemanget gratis, kostnad för samtal) via Ownit som är en del av Telenor. Detta kommer ingå i avgiften. Från detta datum är Comhem och Telia uppsagt.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Ruddalen

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet. Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg. För dig som gillar gym finns det både vid Ruddalens motionscentrum och på Frölunda Torg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Självklart finner man även en mataffär här. Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger Ica Kvantum, Mio Möbler och McDonalds. Frölunda Torg befinner sig i ett expansivt skede med ombyggnation och nybyggnation med både nya butiker och boendeformer vilket främjar framtida utveckling i stadsdelen. Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Det finns flera mataffärer i närområdet. På Frölunda Torg ligger Hemköp och strax intill Frölunda Torg ligger en ICA butik. Vid Marconimotet finner man Lidl och i närliggande Kaverös finns Willys hemma. Kommunikationerna till och från Ruddalen är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.
Visa all fakta

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,3064%
Andel av insats: 0,3064%
Andel av månadsavgift: 0,3046%
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

Bostadsrättsförening Riksbyggen Gbghus Nr 17 är en stor förening med sammanlagt 374 st lägenheter som fördelas på adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Husen är byggda 1954 på tomträtt och har förutom bostäderna även lokaler. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rokv-36 st, 1 rok-8 st, 2 rok-205 st, 3 rok-107 st samt 4 rok-18 st. Dessutom finns det 15 st lokaler, 38 st garage och 182 st avgiftsbelagda p-platser.
Göteborgshus 17 lokaler inkluderar tex bastu, tvättstugor, bordtennisrum, slöjdlokal mm. Det finns åtta tvättstugor och torkrum i föreningen plus en mattvätt.

Renoveringar:
År 2003 installerades säkerhetsdörrar i föreningen och under 2005 utfördes tak- och fasadunderhåll. Föreningen genomgick stambyte och elrenovering under 2007-2008. I och med det byttes VA-ledningar och elinstallationer samt en total renovering av badrummen utfördes. I samband med stamrenoveringen gjordes även tvättstugorna iordning i föreningen. För övrigt planerat underhåll avsattes medel löpande. År 2008-2009 installerades portlås i entrédörrarna i bottenplan, med tillgång till portkod samt porttelefon. Under 2011-2012 totalrenoverades hissarna i höghuset. Under 2014 genomgick föreningen trapphusrenoveringar, nya källardörrar installerades samt fönsterbyte och nytt plåttak på Saxofongatan 1 och 3. 2014 renoverades trappuppgångarna och man satte in nya ytterdörrar till trappuppgångarna. Även lekplatsen vid Saxofongatan renoverades.

Under 2017-2018 planeras stödmuren på baksidan Klarinettgatan att förstärkas, fortsatt allmänt trädgårdsarbete gällande föreningens grönytor, översyn av garageportar, upprustning av parkering vid Musikvägen/Flöjtgatan, källarinventering gällande cyklar/mopeder, ombyggnation av föreningslokal till lägenhet, OVK-besiktning samt mindre underhållsåtgärder enligt underhållsplan.

Ekonomi:
För verksamhetsåret 2018/2019 sker en avgiftshöjning med 3% från 1 juli 2018 på grund av ökade omvärldskostnader samt kostnader för upprustning och garage och bilparkeringar.

Föreningen behöver ej träffa köparen innan godkännande utan ger information per telefon. De tillåter delat ägande ( t ex 10/90).

TV: Föreningen är anslutna till ComHem och deras grundutbud avseende TV ingår i månadsavgiften.
Bredband: Föreningen är i dagsläget (2018-04-19) anslutna till både ComHem http://www.comhem.se/
och till Telias FiberLAN http://www.telia.se För abonnemang kontakta respektive företag.

Föreningen tillåter husdjur (ej giftiga djur)

Läs gärna mer på: www.gbghus17.se.

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Gbghus Nr 17
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd (cykel/barnvagn), källarförråd samt vindsförråd. Det finns ett antal tvättstugor med torkrum, dessa har renoverats i samband med stambytet. Mattvätt finns på Basungatan 4, här kan man tvätta dygnet runt liksom på söndagar. Det finns bastu på Basungatan 6-8.

Parkering

Det finns 187 p-platser, hyra ca 150 kr/mån. Besöksparkeringar 19 st. Separat kö till vanliga p-platser samt garage. Det finns 35 garage, hyra ca 460 kr/mån. Riksbyggens Ekonomicenter i Västerås sköter frågor kring parkeringar och garage: tfn 0771-860860.

Ekonomi

Månadsavgift

3 902 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Från och med 2019-03-12 kommer även bredband (1000/1000) ingå i avgiften. Detta innebär en ökning av avgiften med 99 kr/månad.

Alla bilder och 3D

+ 5 Visa alla 11 bilder
 

Karta & område

Saxofongatan, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
ANSVARIG MÄKLARE

Victor Helgesson

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom