Hoppa till innehåll
 
Högsta bud: 
1 850 000 kr
Utgångspris: 1 925 000 kr
Sammanfattning
Högsta bud: 
1 850 000 kr
Utgångspris: 1 925 000 kr

Basungatan 42, Västra Frölunda

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2
 • Boarea: 54 kvm
 • Lägenhetsnummer: 129
 • Byggnadsår: 1955
 • Månadsavgift: 3 046 kr
 • Driftkostnad: ca 300 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 8
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2
 • Boarea: 54 kvm
 • Lägenhetsnummer: 129
 • Utgångspris: 1 925 000 kr
 • Byggnadsår: 1955
 • Driftkostnad: ca 300 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 8
 • Hiss: Ja

Tomt/balkong/uteplats

Balkong: Stor balkong i soligt och fritt sydvästligt läge med vidsträckt utsikt och med Ruddalens grönska alldeles runt hörnet. Gott om plats för både bord och flera stolar.

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabelnät, ComHem. Bredband via Comhem och Telia.

Allmänt

 • Län: Västra Götaland
 • Kommun: Göteborg
 • Område: Frölunda
Visa all fakta

Omgivning

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet. Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg. För dig som gillar gym finns det både vid Ruddalens motionscentrum och på Frölunda Torg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Självklart finner man även en mataffär här. Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger Ica Kvantum, Mio Möbler och McDonalds. Frölunda Torg befinner sig i ett expansivt skede med ombyggnation och nybyggnation med både nya butiker och boendeformer vilket främjar framtida utveckling i stadsdelen. Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Det finns flera mataffärer i närområdet. På Frölunda Torg ligger Hemköp och strax intill Frölunda Torg ligger en ICA butik. Vid Marconimotet finner man Lidl och i närliggande Kaverös finns Willys hemma. Kommunikationerna till och från Ruddalen är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,26947
 • Andel av månadsavgift: 0,26947
 • Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

HSB Kaverös är en stabil och omtyckt förening som består av fastigheterna Järnbrott 98:1 och Järnbrott 99:1, där det står två bostadshus. Bostadshusen kallas "korthuset"- Basungatan 17 till 27 och "Långhuset" -Basungatan 18 till 46. Föreningens hus uppfördes 1955 och lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rok-60 st, 2 rok-234 st, 3 rok-60 st och 4 rok-10 st. Till föreningen hör även övriga utrymmen som festlokal, gym med dusch, pingisrum och bastu, hobbylokal, boulebana och grillplats.

Föreningen har en egen hemsida: http://hsb.se/goteborg/kaveros.

Renoveringar:
Stamrenoveringen gjordes 1994-1995 då badrummen totalrenoverades. Föreningen installerade portlås samt säkerhetsdörr 2008-2009 i alla lägenheter. Föreningen lät även bygga 8 stycken nya vindsförråd och 13 stycken källarförråd under 2008-2009. Under verksamhetsåret 2009-2010 byggde föreningen klart förråden, renoverade garagen längst ner på gatan, asfalterade utanför korthuset, renoverade föreningslokalen, installerade nytt låssystem för de yttre källardörrarna i både kort- och långhuset samt till gymmet. Föreningen utförde även en fasadtvätt av både kort- och långhuset under 2009-2010. Belysningen byttes utanför portuppgångarna i långhuset mot nya fina armaturer, nya nummerskyltar liknande de på korthuset sattes upp på långhuset. Föreningen påbörjade även en diskussion om en eventuell övergång till sopstationer (molock-behållare) samt att se över ventilation och förningens hissar. Ventilationsrenoveringen som påbörjades 2011 slutfördes under våren 2012 och innefattade; ny fläktkåpa, rensning av ventilationssystem i kök/badrum och klädkammare (för de som har det) samt montering av friskluftsventil i sovrum/vardagsrum. Under 2012 fick samtliga lägenheter en spolning av köksavloppet av företaget CleanPipe.
Under 2013-2014 renoverades hissarna. Föreningen iordningställde även 2013 en övernattningslägenhet med 2 st enkelbäddar och en bäddsoffa. Lägenheten har även pentry med kylskåp och kokplatta samt badrum med dusch. Det kostar 300 kr/dygn att hyra övernattningslägenheten och bokning sker till förtroendemannen på expeditionstid. Föreningen kommer under de närmaste två åren att se över och påbörja en uppdatering av elnätet och elförsörjningen i föreningen. Under 2015 moderniserades gymmet och ny utrustning köptes in.

Kommande renoveringar/underhåll:
Översyn av balkonger samt fortsatt arbete gällande uppdatering av el, värme, vatten samt ytskikt i föreningen. Elprojekt har påbörjats under 2017, detta kommer att innebära omdragning av nya elkablar i samtliga lägenheter och utbyte av elcentral (proppskåp). Det kommer även att bytas till 3-fas i köken. Gällande balkongrenovering kommer utbyte av betongplattor (balkonggolvet) att ske, diskussion pågår om eventuell inglasning av balkongerna.

Avgiften höjdes med 5 % 1 juli 2016.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Kaverös
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Det finns även cykelrum och tvättstugor i källarplan i huset. Tvättstugorna med torkrum renoverades -05. Det finns en träningslokal belägen på baksidan av långhuset med ingång vid hörnet bakom lastbryggan. Träningslokalen erbjuder bland annat löpband, motionscyklar, styrketräningsmaskiner, bänkpress mm. I anslutning till träningslokalens omklädningsrum finner man även en bastu samt en relaxavdelning som man kan utnyttja. Föreningen har även en festlokal/samlingslokal som kan hyras för 200 kr (bokas på expeditionen) vid eventuella tillställningar. Samlingslokalen är belägen under frisersalongen vid gaveln på långhuset. Föreningens hobbyrum är beläget på Basungatan 24, och nås från baksidan, en trappa ner. Föreningen iordningställde även 2013 en övernattningslägenhet med 2 st enkelsängar och en bäddsoffa. I övernattningslägenheten finns även pentry med kylskåp och kokplatta samt badrum med dusch. Kostnad 300 kr/dygn och bokning sker till förtroendeman på expeditionstid. Det finns även en container som står på övre p-däck som är tillgänglig för alla föreningens medlemmar, dygnet runt. Runt föreningen finns fina grönskande omgivningar. Det finns en grillplats som blivit en samlingspunkt för föreningens medlemmar samt sedan -04 finns det två stycken boulebanor. För barnfamiljer finns det även lekplatser i närområdet. Lekplatsen som ligger bakom långhuset upprustades senast under våren -05.

Parkering

Föreningen har 195 parkeringsplatser inklusive besöksparkering. P-plats utan el kostar 135 kr/månad, p-plats med el 170 kr/månad. Kallgarage: 255 kr/månad längst bort på gatan och 270 kr/månad på P-däcket. Varmgarage: 335 månad/kr på P-däcket. MC-plats kostar 230 kr/månad.

Ekonomi

Utgångspris

1 925 000 kr

Månadsavgift

3 046 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Från 1 januari 2018 har föreningen tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg som då kommer att ingå i avgiften.

Driftkostnader

ca 300 kr/mån

Fördelas enligt följande

 • El: 150 kr
 • Försäkring: 150 kr

Inre reparationsfond

Summa: 15 123 kr

Alla bilder

+ 19 Visa alla 25 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Basungatan 42, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3046 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Katarina Engström

Reg. Fastighetsmäklare
Till toppen