Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 850 000 kr
Månadsavgift: 3 258 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   25/9
 • 17:00-17:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Sammanfattning
Utgångspris: 
1 850 000 kr
Månadsavgift: 3 258 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   25/9
 • 17:00-17:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Basungatan 25, Västra Frölunda

Ruddalen

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2, varav 1 sovrum
 • Boarea: 55 kvm
 • Lägenhetsnummer: 284
 • Byggnadsår: 1955
 • Månadsavgift: 3 258 kr
 • Driftkostnad: ca 300 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 2 av 8
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 55 kvm
Lägenhetsnummer: 284
Utgångspris: 1 850 000 kr
Byggnadsår: 1955
Driftkostnad: ca 300 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 8
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabelnät, ComHem. Bredband via Comhem och Telia.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,27456
Andel av insats: 0,27456
Andel av månadsavgift: 0,27456
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Visa all fakta

Om föreningen

HSB Kaverös är en stabil och omtyckt förening som består av fastigheterna Järnbrott 98:1 och Järnbrott 99:1, där det står två bostadshus. Bostadshusen kallas "korthuset"- Basungatan 17 till 27 och "Långhuset" -Basungatan 18 till 46. Total lägenhetsyta uppgår till 20 039 kvm. Föreningens hus uppfördes 1955 och de 364 st lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rok-60 st, 2 rok-234 st, 3 rok-60 st och 4 rok-10 st. Varje lägenhet har ett eget vinds- och/eller källarförråd som kan användas för förvaring. Om platsen inte räcker till, finns det extra källare- och vindsförråd i föreningen som kan hyras.
Till föreningen hör även övriga utrymmen som festlokal, gym med dusch, pingisrum och bastu, hobbylokal, boulebana och grillplats. Gästlägenhet med fyra sängplatser går att hyra för 300 kr/ dygn. Det finns täcken, kuddar, porslin och städutrustning. Parkeringsplats ingår.

Föreningen har en egen hemsida: http://hsb.se/goteborg/brf/kaveros.

Renoveringar:
Stamrenoveringen gjordes 1994-1995 då badrummen totalrenoverades. Föreningen installerade portlås samt säkerhetsdörr 2008-2009 i alla lägenheter. Föreningen lät även bygga 8 stycken nya vindsförråd och 13 stycken källarförråd under 2008-2009. Under verksamhetsåret 2009-2010 byggde föreningen klart förråden, renoverade garagen längst ner på gatan, asfalterade utanför korthuset, renoverade föreningslokalen, installerade nytt låssystem för de yttre källardörrarna i både kort- och långhuset samt till gymmet. Föreningen utförde även en fasadtvätt av både kort- och långhuset under 2009-2010. Belysningen byttes utanför portuppgångarna i långhuset mot nya fina armaturer, nya nummerskyltar liknande de på korthuset sattes upp på långhuset. Föreningen påbörjade även en diskussion om en eventuell övergång till sopstationer (molock-behållare) samt att se över ventilation och förningens hissar. Ventilationsrenoveringen som påbörjades 2011 slutfördes under våren 2012 och innefattade; ny fläktkåpa, rensning av ventilationssystem i kök/badrum och klädkammare (för de som har det) samt montering av friskluftsventil i sovrum/vardagsrum. Under 2012 fick samtliga lägenheter en spolning av köksavloppet av företaget CleanPipe.
Under 2013-2014 renoverades hissarna. Föreningen iordningställde även 2013 en övernattningslägenhet med 2 st enkelbäddar och en bäddsoffa. Lägenheten har även pentry med kylskåp och kokplatta samt badrum med dusch. Det kostar 300 kr/dygn att hyra övernattningslägenheten och bokning sker till förtroendemannen på expeditionstid. Föreningen kommer under de närmaste två åren att se över och påbörja en uppdatering av elnätet och elförsörjningen i föreningen. Under 2015 moderniserades gymmet och ny utrustning köptes in.
Från 1 januari 2018 har föreningen tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg till fastighetsförsäkringen som innebär att samtliga lägenheter omfattas av bostadsrättsförsäkringen om något skulle inträffa. Tillägget är en extra försäkring som krävs när man bor i bostadsrätt.

Kommande renoveringar/underhåll:
Översyn av balkonger samt fortsatt arbete gällande uppdatering av el, värme, vatten samt ytskikt i föreningen. Elprojekt har påbörjats under 2017, detta kommer att innebära omdragning av nya elkablar i samtliga lägenheter och utbyte av elcentral (proppskåp). Det kommer även att bytas till 3-fas i köken. Gällande balkongrenovering kommer en utbyggnad av betongplattan ske samt inglasning av balkonger kommer att göras vilket resulterat i en avgiftshöjning på 2-4%. Montering av inglasningen kommer enligt plan att ske under hösten 2018.

Tvättning av fasader sker hösten 2017/våren 2018.

För verksamhetsåret 2017/2018 har det beslutats om oförändrade avgifter.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Kaverös
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1202
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd. Det finns även cykelrum och tvättstugor i källarplan i huset. Tvättstugorna med torkrum renoverades -05. Närmsta tvättstuga nås direkt via hiss och finns i källaren på Basungatan 27. Det finns en träningslokal belägen på baksidan av långhuset med ingång vid hörnet bakom lastbryggan. Träningslokalen erbjuder bland annat löpband, motionscyklar, styrketräningsmaskiner, bänkpress mm. I anslutning till träningslokalens omklädningsrum finner man även en bastu samt en relaxavdelning som man kan utnyttja. Föreningen har även en festlokal/samlingslokal som kan hyras för 200 kr (bokas på expeditionen) vid eventuella tillställningar. Samlingslokalen är belägen under frisersalongen vid gaveln på långhuset. Föreningens hobbyrum är beläget på Basungatan 24, och nås från baksidan, en trappa ner. Föreningen iordningställde även 2013 en övernattningslägenhet med 2 st enkelsängar och en bäddsoffa. I övernattningslägenheten finns även pentry med kylskåp och kokplatta samt badrum med dusch. Kostnad 300 kr/dygn och bokning sker till förtroendeman på expeditionstid. Det finns även en container som står på övre p-däck som är tillgänglig för alla föreningens medlemmar, dygnet runt. Runt föreningen finns fina grönskande omgivningar. Det finns en grillplats som blivit en samlingspunkt för föreningens medlemmar samt sedan -04 finns det två stycken boulebanor. För barnfamiljer finns det även lekplatser i närområdet. Lekplatsen som ligger bakom långhuset upprustades senast under våren -05.

Parkering

I föreningen finns det möjlighet att hyra en parkeringsplats eller garageplats. Uthyrning sker genom förtroendeman på expeditionstid. Parkeringsplats finns med och utan el. Förutom garage för bil finns också två MC-garage med totalt 10 platser. För närvarande är det kö för att få hyra en garageplats för bil och MC, men självklart går det att sätta upp sig på kölistan. (2018-04-19)

Ekonomi

Utgångspris

1 850 000 kr

Månadsavgift

3 258 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Från 1 januari 2018 har föreningen tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg som då kommer att ingå i avgiften.

Driftkostnader

ca 300 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 175 kr
Försäkring: 125 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 121 kWh/kvm/år

Inre reparationsfond

Summa: 14 188 kr

Alla bilder och 3D

Planritningar

Karta & område

Basungatan 25, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3258 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
Tisdag 25/9   17:00-17:30
Basungatan 25
Anmälan krävs
Välj klockslag
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Christian Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Till toppen