Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 2 520 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom
Sammanfattning
Månadsavgift: 2 520 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom

Orkestergatan 31, Västra Frölunda

Renoverad tvåa med låg avgift i skuldfri förening!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2
 • Boarea: 59,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 226
 • Byggnadsår: 1966
 • Månadsavgift: 2 520 kr
 • Driftkostnad: ca 163 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2
 • Boarea: 59,5 kvm
 • Lägenhetsnummer: 226
 • Byggnadsår: 1966
 • Driftkostnad: ca 163 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 3
 • Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabelnät via ComHem. Bredband via Comhem. I avgiften ingår digital-tv Small, bredband Medium och telefoni Small via ComHem.

Allmänt

 • Län: Västra Götaland
 • Kommun: Göteborg
 • Område: Frölunda

Omgivning

Kaverös

Redan för 9000 år sedan var Kaverös befolkat och fornlämningar som Kave Röse är bevarade än idag och sägs ha gett området dess nuvarande namn.

Kaverös är beläget på en höjd med naturen tätt inpå knuten och gränsar till Ruddalen, Högsbo och Flatås. Läget gör området unikt på så vis att man har en fantastisk utsikt från Kaverös över kringliggande områden i västra Göteborg. Bostäderna i Kaverös är omtyckta och erbjuder allt från modern nybyggnation till flerfamiljshus från tidigt 1950- och 60-tal. Gemensamt för byggnationen är att den oftast omges av mycket grönska och fina utsiktslägen.

Genom Kaverös går spårvagnen som lätt tar dig in mot staden eller ut mot Frölunda Torg. För mer information gå gärna in på www.vasttrafik.se.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum inte långt från Kaverös, med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som banker, frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Självklart finner man även en mataffär här. Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger Ica Kvantum, Mio Möbler och McDonalds. Frölunda Torg befinner sig i ett expansivt skede med ombyggnation och nybyggnation med både nya butiker och boendeformer vilket främjar framtida utveckling i stadsdelen. Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg går ett närverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg men även Marklandsgatan är en bra knytpunkt i närheten.

Mitt i Kaverös ligger Kaverös centrum med matbutiken Willys hemma och en lokal pizzeria. Vid Marconimotet ligger Lidl. Mataffär och ytterligare service finns även vid närliggande Axel Dahlströms Torg. För mer information om närliggande skolor och förskolor besök www.goteborg.se.
Visa all fakta

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,25705%
 • Andel av insats: 0,25751%
 • Andel av månadsavgift: 0,25709%
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Järnbrott 159:1-3 med adresserna Konstertgatan 1-13, Orkestergatan 1-31 och Tunnlandsgatan 8-24. Föreningen arrenderar även Järnbrott 758:138. På dessa fastigheter uppfördes under 1965-67 bostadshus med 311 st lägenheter från 1 rok till 5 rok. Dessutom finns 4 st lokaler, ca 330 st p-platser samt ca 11 st mc-platser.

Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rokv-25 st, 1 rok-3 st, 2 rokv-3 st, 2 rok-95 st, 3 rok-115 st, 4 rok-35 st, 5 rok-35 st.

Renoveringar:
1982-83 tilläggsisolerades fastighetens fasader och bekläddes med lackpanel. Samtidigt utfördes fönsterbyte i samtliga lägenheter till 3-glas fönster. Föreningen har under senare år även genomfört flera renoveringar däribland följande: balkongrenoveringar, markarbeten, renovering av tvättstugor, upprustning av parkeringsdäcket, ny sophantering, byte av armaturer i trappuppgångarna. Under 2008-09 avslutades renovering (relining) av avloppsstammar. 2014 upprustades taket med solcellsanläggningar. Under 2014/2015 utfördes bland annat markarbeten på innergårdarna med nya planteringar med perenner och litet stensatt "torg" på nedre gården. Nytt bokningssystem för tvättstugorna, biljard- och samlingslokalen. Iordningställande av 25 st odlingslotter vid parkeringsdäcket.
Under kommande år sker diverse underhåll, för mer detaljerad information se årsredovisning.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd samt en matkällare. Det finns även 12 st cykelrum. Finns även separata barnvagnsrum. Föreningen har även en samlingslokal/festlokal som kan hyras för 300 kr/dag. Samlingslokalen är belägen på Konsertgatan 13 där även föreningens fräscha och stora gym samt bastu ligger. Finns även biljard-och bordtennisrum.

Det finns tre tvättstugor i området: Orkestergatan 11, Konstertgatan 7 och Tunnlandsgatan 18. Varje tvättstuga består av tre grupper med två maskiner, en torktumlare och en centrifug i varje grupp. Det finns även torkrum och tillgång till mangel.

Ekonomi:
Föreningen har mycket god ekonomi och har inga fastighetslån. För verksamhetsåret 2012/13 beslutades det för nionde året i rad att avgiftsuttaget skulle vara oförändrat. Senaste avgiftsändringen skedde verksamhetsåret 2013/2014 då det beslutades om sänkta avgifter med 3%. För mer detaljerad information se årsredovisning samt föreningens hemsida: http://goteborgshus34.se/.

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Gbghus Nr 34
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett källarförråd samt en matkällare. Det finns även 12 st cykelrum i föreningen. Föreningen har även en samlingslokal/festlokal som kan hyras för 200 kr/dag. Samlingslokalen är belägen på Konsertgatan 13 där även föreningens gym och bastu ligger. Det finns tre tvättstugor i området: Orkestergatan 11, Konsertgatan 7 och Tunnlandsgatan 18. Varje tvättstuga består av tre grupper med två maskiner, en torktumlare och en centrifug i varje grupp. Det finns även torkrum och tillgång till mangel. Föreningen har natursköna innergårdar med berghällar, gräsmattor och fina lekplatser. I området finns även tre grillplatser för föreningens medlemmar.

Parkering

Det finns 358 st avgiftsbelagda parkeringsplatser. Parkeringshuset består av tre plan; övre däck utan tak, mellan däck samt nedre däck under tak. På övre däck finns en sektion för personbilar och en sektion för husvagnar/husbilar. Mellan däck har enbart p-platser för personbilar och nedre däck har p-platser för personbilar samt ett rum för mc-platser. P-plats på övre däck går att hyra för ca 125 kr/mån. Parkeringsplats under däck kostar ca 200 kr/mån. Det finns även 11 st mc-platser.

Ekonomi

Månadsavgift

2 520 kr
I avgiften ingår värme, vatten , bostadsrättstillägg, digital-tv och bredband 50 Mbit/s via ComHem

Driftkostnader

ca 163 kr/mån

Fördelas enligt följande

 • El: 100 kr
 • Försäkring: 63 kr

Inre reparationsfond

Summa: 839 kr

Alla bilder

+ 25 Visa alla 31 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Orkestergatan 31, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Om du önskar en boendekostnadskalkyl - kontakta mäklaren.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Victor Helgesson

Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom
Till toppen