Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 550 000 kr
Månadsavgift: 3 923 kr/mån
Anmäl till visning
 • Måndag
   22/10
 • 18:00-18:30
   
 • Boka
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom
Sammanfattning
Utgångspris: 
3 550 000 kr
Månadsavgift: 3 923 kr/mån
Anmäl till visning
 • Måndag
   22/10
 • 18:00-18:30
   
 • Boka
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom

Transistorgatan 23, Västra Frölunda

Nyproducerad fyra från 2012 med två uteplatser som inger radhuskänsla!

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 93 kvm
 • Lägenhetsnummer: G1002
 • Byggnadsår: 2012
 • Månadsavgift: 3 923 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 0 av 4
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 93 kvm
Lägenhetsnummer: G1002
Utgångspris: 3 550 000 kr
Byggnadsår: 2012
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 0 av 4
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Lägenheterna har så kallade Triple play-uttag. Bredbandstjänster levereras av Telia. I månadsavgiften ingår bredband (Fiberlan 10 /10 Mbit), IP-telefoni samt IP-tv med ca 20 kanaler.

Värme- och ventilationsanläggning

Vattenburen värme (radiatorer) via fjärrvärme. Byggnaderna har balanserad ventilation med värmeåtervinning (FTX).

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda
Visa all fakta

Omgivning

Järnbrott har en gedigen historia från jordbruksbygd, till utvald plats för modernitetens AM-sändare. Antenngatan, Radiomastgatan och Bildradiogatan är några av gatunamnen som färgats av Göteborgs Rundradiostation som en gång låg här. Detta var långt innan området blev bostadsområde. Under sent 1800-tal och tidigt 1900-tal gick Säröbanan (järnvägen) genom området och det fanns ett stationshus i Järnbrott som från början kallades Frölunda. Numera är Järnbrott är ett lugnt och trivsamt område med mestadels radhus, villor och bostadsrätter uppförda under mitten av 50-talet. Knutpunkten i området är Radiotorget.

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet. Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö med bland annat fina badställen. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg. För dig som gillar gym finns det både vid Ruddalens motionscentrum och på Frölunda Torg.

Kommunikationerna genom området är goda. Direkt utanför Marconi Park finns spårvagnshållplats Positivgatan där flera spårvagnslinjer tar dig mot Frölunda Torg och ut mot havet eller in till centrala Göteborg via knytpunkten Marklandsgatan.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Självklart finner man även en mataffär här. Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger Ica Kvantum, Mio Möbler och McDonalds. Frölunda Torg befinner sig i ett expansivt skede med ombyggnation och nybyggnation med både nya butiker och boendeformer vilket främjar framtida utveckling i stadsdelen. Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Det finns flera mataffärer i närområdet. På Frölunda Torg ligger Hemköp och strax intill Frölunda Torg ligger en ICA butik. Vid Marconimotet finner man Lidl och i närliggande Kaverös finns Willys hemma. Kommunikationerna till och från Ruddalen är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 4,25840%
Andel av månadsavgift: 4,25%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Bostadsrättsförening Transistorn registrerades hos Bolagsverket 2011 och under samma år påbörjades byggnationen av 2 st flerbostadshus om 5 våningar med 28 st lägenheter som hade inflyttning från juni 2012 till mars 2013. Husen är lågenergihus med energieffektiva vitvaror, välisolerade fönster (extra ruta för lågt ljud) och väggar som ger lägre uppvärmningskostnader och mindre klimatpåverkan.

Föreningen är en del av nybyggnationen i Marconi Park som består av totalt fem bostadshus fördelat på två bostadsrättsföreningar (Brf Radiovågen och Brf Transistorn) med totalt 94 st klimatsmarta moderna lägenheter uppförda med inspiration från dansk tegelbyggnation och uppskattade bostadsområden från 40- och 50-talet. Husen ligger grupperade kring en gemensam gård i ett område som angränsar till ett vackert parkområde i söder.

De 28 lägenheterna fördelas enligt följande: 2 rok 8 st, 3 rok 18 st, 4 rok 2 st. Lägenheterna har genomgående genuina material och detaljer utformade med omsorg. Sadeltakens takkupor bryter takfoten och ger området en tydlig karaktär. Arkitekturen och färgsättningen smälter samman med övrig bebyggelse i stadsdelen. Alla lägenheter i Marconi park nås genom entréer från den stora gården. Den gröna gården bjuder in till samvaro och här finns möjlighet att grilla och umgås med grannar.

I varje trapphus finns hiss, postboxar, tidningsklämma vid lägenhetsdörrar samt förråd för barnvagnar. Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats, antingen på gården eller i ett ljust garage under gården. Till varje lägenhet hör även ett förråd, antingen i markplanet, på plan 5 eller i komplementsbyggnad på gården. Förråden har nätväggar (typ Troax) och är försedda med hylla.
På innergården finns två st sophus placerade samt ett vid infarten.

Brf Radiovågen och Brf Transistorn har tillsammans en gemensamhetsanläggning innehållande 1 st garageanläggning med 37 st p-platser, samt 2 st parkeringsytor med ca 32 + 15 p-platser. Möjlighet för laddning av elbil.

Föreningen har god ekonomi och har även haft avgiftsfritt i juli månad ett par år tillbaka. Om detta kommer bli 2019, tas beslut om på budgetmötet inför nästa år.

Besök gärna föreningens hemsida: www.brftransistorn.se.

Allmänt

Föreningens namn: Transistorn
Lägenhetsnummer skatteverket: 1002
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Förråd finns till alla lägenheter, antingen i markplanet, på plan 5 eller i komplementsbyggnad på gården (denna lägenhet har förråd precis utanför lägenheten i markplan). Förråden har nätväggar (typ Troax)och är försedda med hylla. Mellan husen finns en trivsam innergård med grönplanteringar, lekytor och uteplatser med sittbänkar. På innergården finns även två stycken sophus placerade, samt ett vid infarten.

Parkering

Föreningen är delägare i en gemensamhetsanläggning till 1 st garageanläggning med 37 st p-platser, samt 2 st parkeringsytor med ca 32 + 15 p-platser. Garageplats belägen under gården kostar 550 kr/mån (garaget öppnas smidigt via fjärrkontroll) och p-plats kostar 265 kr/mån. Möjlighet till laddning av elbil. I dagsläget finns det ledigt.

Ekonomi

Utgångspris

3 550 000 kr

Månadsavgift

3 923 kr
Värme, kallvatten, bredband (Fiberlan 10 Mbit), ip-telefoni, digital-tv och bostadsrättstillägg. Individuell varmvattenmätning. Varmvattnet debiteras kvartalsvis i efterskott. Husen är lågenergihus med energieffektiva vitvaror, välisolerade fönster och väggar som ger lägre uppvärmningskostnader.

Alla bilder och 3D

Planritningar

Karta & område

Transistorgatan 23, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3923 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
Måndag 22/10   18:00-18:30
Transistorgatan 23
Välkommen att boka dig på visning!
Välj klockslag
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
ANSVARIG MÄKLARE

Victor Helgesson

Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom
Till toppen