Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Månadsavgift: 4 719 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Jakob Larén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jakob Larén
Franchisetagare/ Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion
Göteborg

Ostgatan 18

Månadsavgift: 4 719 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Jakob Larén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jakob Larén
Franchisetagare/ Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion

Större lägenhet sökes! Fin trea med renoverat kök och badrum på våning 6 med inglasad balkong

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3
  • Boarea: 70 kvm
  • Lägenhetsnummer: 341
  • Byggnadsår: 1962
  • Månadsavgift: 4 719 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 6

Ägarna till denna lägenhet söker en större trea, en fyra eller en femma helst i Kallebäck med utsikt.
Denna välplanerade lägenhet om tre rum och kök är därför inte till salu ännu.

Bostaden är belägen på sjätte våningen och har ett härligt ljusflöde, genomgående fina ytskikt och goda förvaringsmöjligheter. Badrummet från 2007 har tvättmaskin och en stor dusch tillkomna 2015. Köket är renoverat 2015 och är från Noblessa. Från den inglasade balkongen i söderläge har man fin utsikt över staden.
Från Kallebäck tar man sig snabbt till Liseberg, Korsvägen och Götaplatsen eller rakt ut i det milsvida naturreservatet Delsjön. Från bostaden har ni en 20 minuterspromenad till badplatsen som i sin tur bjuder på grillplatser, kiosk och djurgård. I själva Kallebäck är det väl sörjt med service. Nedanför fastigheten ligger Netto och bara 10 minuter bort ligger Göteborgs innerstad med sitt stora utbud.

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Välkomna in i hallen, här möts man av ett praktiskt grått laminatgolv och vita väggar. Till höger innanför entrédörren finner ni två större garderober för bra förvaring. Avhängningsplats finns till vänster, här finns också utrymme för övrigt möblemang eller en sittdel.

VARDAGSRUM
I det väl tilltagna vardagsrummet så finner ni en klassisk fiskbensparkett på golvet och vitmålade väggar. Här finns det generöst med plats för soffgrupp, mediamöbel samt ett matsalsbord. Det stora fönstren ger härligt ljusinsläpp. Här finner ni också utgången mot bostadens balkong.

BALKONG
Trevlig inglasad balkong med plats för möblemang. Här skiner solens strålar in hela dagen då läget är söder.

KÖK
Rakt fram från hallen når ni bostadens kök. Köket renoverades 2015, det finns gott om förvaring samt bra arbetsytor. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger samma praktiska laminatgolv som i hallen. Köket är även utrustat med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spis samt fläkt. Här finns även en större matplats.

SOVRUM 1
Detta sovrum ligger till vänster från hallen och har plats för både dubbelsäng och sängbord. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett laminatgolv. Tack vare spegelgarderobsväggen med tre dubbelgarderober och en enkelgarderob finns det verkligen gott om förvaring.

SOVRUM 2
Det mindre sovrummet har ljusmålade väggar och ett laminatgolv. Här finns plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang, exempelvis skrivbord eller förvaringsmöbel.

BADRUM
Badrummet är helrenoverat i samband med stambytet. Väggarna har ett mörkare kakel i två olika nyanser med en bård, på golvet ligger en smakfull klinker som matchar väggarna. Övrig utrustning består av handfat med underskåp, spegelskåp med spotlights, en vägghängd toalett, dusch, elburen handdukstork samt tvättmaskin.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 70 kvm
Lägenhetsnummer: 341
Byggnadsår: 1962
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6

Tv/Internetanslutning

Avtal med Bredbandsbolaget fram tom 2021, bredbandshastigheten är på 250 Mbit/sek
I avtalet ingår följande tjänster.
Bredband 250/100
Telefoni
TV T-1 Bas.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Östra Centrum

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,21705%
Andel av insats: 0,21705%
Andel av månadsavgift: 0,21705%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 448 kr

Om föreningen

HSB:s Brf Kallkällan är en mycket välskött förening där föreningens byggnader har genomgått omfattande renoveringar med start under vintern/våren 2007.
Föreningen omfattar 445 bostadsrättslägenheter samt två hyreslägenheter (varav en gästlägenhet) och 7 lokaler som hyrs ut. Föreningen har ca 31 736 kvm lägenhetsyta och ca 744 kvm lokalyta.
Föreningens 445 bostäder fördelar sig enligt:
1 r.o.k. – 36 st
2 r.o.k. – 144 st
3 r.o.k. – 61 st
4 r.o.k. – 150 st
5 r.o.k. – 54 st

Föreningen har lägenheter på Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13.
Kallebäck och Kallkällan utvecklas hela tiden. Närheten till Delsjön och naturområdena runt omkring ger en härlig avkoppling året runt.
Grillplatsen används flitigt under varma dagar och sena kvällar. Föreningen har även lekparken där barnen kan leka och de vuxna kan slappna av vid boulebanan eller vid sittplatserna. För den händige har de även snickarboden där man kan slipa, måla och snickra utan att störa någon. Det finns även en fritidslokal som är utrustad med toaletter, kök och två rum som kan skiljas av med en vikvägg. Lokalen används till bland annat födelsedagskalas och dop.

Marken innehas med tomträtt och med en årlig avgäld på 1.095.200kr

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Kallkällan
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2007-2009 Stamrenovering, badrumsrenovering, fönsterbyte, fasadrenovering med nya balkonger i alla hus utom Kallebäcksvägen 11 och 13. Uppgradering av elen har gjorts samt översyn av ventilationen. Man har även förbättrat markarbeten runtomkring bostadshusen.
2014 Fibernät har installerats.
2015 Takrenovering
2015-16 Fasadrenovering Kallebäcksvägen 13. Underhållsspolning av samtliga stammar från köksavloppen. Renovering av tvättstugor.
2016 Totalrenovering av lekplatsen
Kommande renoveringar: Under kommande år kommer löpande planerade underhållsåtgärder att vidtas enligt underhållsplan.
Renovering och ombyggnad av hissar,
I framtiden kommer det att ledas in trefas i alla lägenheter

Gemensamma utrymmen

Varje lägenhet har ett källarförråd om ca 6-8m2 i samma hus som lägenheten. Källarförråden har låsbara dörrar och rejäla plankväggar.
I föreningen finns även matkällare som medlemmarna delar på som är utmärkta förvaringsplatser för till exempel saft, sylt och marmelad. Skåpen som kan hyras av medlemmarna är ca 60×60 cm och kostar 10 kr/månad.
I varje hus finns tvättstugor som medlemmarna kan utnyttja. Tvättstugorna bokas med hjälp av bokningstavlor och det finns tvättmöjligheter så att alla medlemmar ska kunna tvätta 3 timmar varannan vecka. Förutom tvättmaskiner finns torktumlare, torkrum och mangel att tillgå
I föreningen finns en fritidslokal som medlemmarna kan låna för diverse aktiviteter, denna är belägen på baksidan av Ostgatan 18-22.
På Ostgatan 16 finns en lägenhet i entréplan att användas av medlemmarna som övernattningslägenhet för besökande.
Föreningen har ett hobbyrum där medlemmarna kan komma och pyssla eller snickra på projekt som inte riktigt passar att driva hemma.

Parkering

Föreningen tillhandahåller garage- och parkeringsplatser av olika slag till medlemmarna. För att hyra en garage- eller parkeringsplats kontakta våra fastighetsskötare så hjälper de dig. De hanterar kö till de olika platserna samt avisering.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Avgiftshöjning har gjorts stegvis under en femårsperiod och den sista höjningen gjordes med 5 % i juli 2010. Det är inga kommande planerade avgiftsförändringar.
Föreningen har även en god strategi för placering av de lån som tagits för finansiering av det avslutade upprustningsprojektet.
Styrelsen vision är att säkerställa ett kvalitativt och ekonomiskt bra boende för alla medlemmar samt ha en så god och långsiktig ekonomisk utveckling för verksamheten och medlemmarnas boende som möjligt.

Övrigt

KALLEBÄCK

Namnet Kallebäck kommer från bäcken med samma namn, som rann genom området. Källan till Kallebäcken, med det omtalade rena och klara vattnet, låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. År 1787 invigde Gustav III vattenledningen som fick två tappställen i staden; vid Kungsportsplatsen och Domkyrkan.

Från Kallebäck tar man sig snabbt till Liseberg, Korsvägen och Götaplatsen eller rakt ut i det milsvida naturreservatet Delsjön. I själva Kallebäck är det väl sörjt med service. Matbutiken Netto och Maxi Ica Stormarknad ligger ett stenkast från huset och bara 10 minuter bort ligger Göteborgs innerstad med sitt stora utbud.

Närmaste hållplatsen från lägenheten är Gräddgatan. Härifrån tar man buss 50.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 719 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 150 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2010-09-29

Alla bilder och 3D

Planritning

Karta & område

Ostgatan 18, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning