Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 180 000 kr
Månadsavgift: 3 140 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   24/4
 • 17:15-17:45
  Anmälan krävs  
 • Boka
Jakob Larén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jakob Larén
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Utgångspris: 
2 180 000 kr
Månadsavgift: 3 140 kr/mån
Anmäl till visning
 • Tisdag
   24/4
 • 17:15-17:45
  Anmälan krävs  
 • Boka
Jakob Larén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jakob Larén
Fastighetsmäklare

Stenbacken 3B, Göteborg

Underbar tvårummare med ett fantastiskt avskilt läge

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2
 • Boarea: 52 kvm
 • Lägenhetsnummer: 0006
 • Byggnadsår: 1942
 • Månadsavgift: 3 140 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 2
 • Hiss: Nej

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2
 • Boarea: 52 kvm
 • Lägenhetsnummer: 0006
 • Utgångspris: 2 180 000 kr
 • Byggnadsår: 1942
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1 av 2
 • Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Fiber är indraget i fastigheten.
Varje hushåll gör ett eget val av leverantör av bredband och eventuell kabel-TV.

Värme- och ventilationsanläggning

Bergvärme, vattenburen värme

Allmänt

 • Län: Västra Götaland
 • Kommun: Göteborg
 • Område: Östra Centrum
Visa all fakta

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 11,3200%
 • Andel av månadsavgift: Uppgiften saknas i föreningens register
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Brf Stenbacken 3 bildades 2003 och året efter förvärvades fastigheten Göteborg Bagaregården 30:30. Fastigheten bebyggdes 1946 och består av ett flerbostadshus i 2 våningar med adressen Stenbacken 3A-B.
Föreningen består av 8 lägenheter, varav 7 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Dessa fördelar sig enligt följande:
1st 1 rum och kök
4st 2 rum och kök
3st 3 rum och kök

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetspartner.
Föreningen sköter själva den tekniska förvaltningen och följer ett städschema

Allmänt

Föreningens namn: Brf Stenbacken 3
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1985 ROT-renovering och fönsterbyte
2006 Alla badrum totalrenoverades. Ett staket runt tomten sattes upp. Bergvärme installerades. En stor träaltan byggdes. Målning av fastighetens fönster (utsidan) påbörjades.
2007 Ny timer till torkrummet. Målning och uppfräschning av källaren. Alla allmänna lampor i huset byttes ut till lågenergilampor.
2008 Alla fönster, garagedörrar och balkonger målades klart. Ny ytterbelysning ovan entrétrapporna. 2009 Entréerna gjordes i ordning.
2010 Ny torktumlare till tvättstugan. Ny fläkt till torkrummet
2014 Nya portkodsdosor.
2015 Målat trappuppgångar. Nya utemöbler och grill.
2016-17 Installation av fiber
2017 Nya ytterdörrar samt ny ytterbelysning
Kommande renoveringar: Föreningen arbetar just nu med att sammanställa en underhållsplan.
Nytt golv i trappuppgångarna
Nytt källargolv
Nytt staket
Inköp av ytterligare en tvättmaskin

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd 12,5 kvm (2,30x5,50).
Gemensamt cykelförråd i källaren.
Tvättstuga i källaren, utrustad med tvättmaskin, mangel samt ett torkrum med avfuktare. Tvättid 8-14 och 14-20 alla dagar.

Parkering

Föreningen har 1 parkeringsplats och 2 garageplatser, till dessa är det separat kö.
I övrigt är det gratis att parkera på intilliggande gator.
Det finns även en närliggande parkering som ägs av ett parkeringsbolag där det finns möjlighet att hyra en p-plats.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga beslutade avgiftsändringar i nuläget.

Övrigt

Nedan finner ni ord från säljaren om varför hon har trivts så bra i sin bostad.

Varför har du upplevt ditt hem så fantastiskt att leva och bo i?

Jag tycker verkligen om min lägenhet. Den är väldigt mysig och i så bra skick att man bara kan bo och inte känna att man måste fixa något. Det finns mycket förvaring och den har ett jättefint kök och fräscht badrum. Det är lätt att få tvättid och förrådet har gått om utrymme. Huset ligger avskilt och få människor passerar på utsidan. Det är ett tryggt område. På tomten finns en uteplats med utemöbler och grill. Eftersom föreningen bara har åtta lägenheter, är uteplatsen nästan alltid ledig. Och sitter någon redan där, kan du använda eftervärmen på grillen eller som det också kallas ”när grannen egentligen borde ha börjat grilla” och äta tillsammans med de grannarna. Uteplatsen ligger närmast min lägenhet, vilket är perfekt när man startar grillen och har koll på den genom att ha fönstret öppet i köket. Stenbacken är en blandning av villa- och lägenhetskänsla och stämningen är god och hjälpsam i föreningen. Det är också skönt att ekonomin är bra och stabil i föreningen, mycket tack vare ett byte till bergvärme som gjordes för ett antal år sedan. Under mina fyra år i föreningen har avgiften varit oförändrad.


Varför kommer köparen att trivas i just det här området?
Stenbacken 3B är som en oas, en plats i Bagaregården att bo på som för många fortfarande är okänd. Lägenheten har nära till flera mataffärer: Ica Kvantum vid Munkebäcksmotet på några minuters gångavstånd, eller Ica och Lidl när du kommer inifrån stan vid Olskroken. Även Torpavallen finns i närheten med butiker som Arken Zoo, Sova, Max, Media Markt, Systembolaget och träningsanläggningen SATS.

Stenbacken har många olika kommunikationsmöjligheter i närheten. Det går snabbt att komma in till olika delar av stadskärnan. Hållplatsen till buss 62 ligger endast några minuter från lägenheten (det finns dessutom en genväg) och bussen går en gång i kvarten. Lägenheten ligger mittemellan spårvagnshållplatserna Ejdergatan (6:an och 8:an), Stockholmsgatan och Härlanda (1:an, 3:an och buss 17) samt Redbergsplatsen där alla bussar och spårvagnar sammanstrålar. Har du bil finns det ett antal parkeringsplatser i föreningen eller möjlighet att hyra plats i närheten.

Bagaregården blomstrar just nu. Nya restauranger och affärer dyker ständigt upp. Kring Redbergsplatsen ligger Ölkompaniet och nyöppnade indiska restaurangen Masala. Ölstugan Tullen finns både vid Svingeln och vid Munkebäckstorget. Jag skulle även vilja rekommendera puben Tidbloms, som har en perfekt pubkänsla med quiz eller stand up ibland. Det finns också kaféer på gångavstånd som erbjuder brunch på helgerna.

Vid Redbergsplatsen finns ett rikt kulturliv med teaterföreställningar, konserter och föreläsningar på Redbergsteatern och kurser från bl.a Folkuniversitet som hålls på Redbergsskolan eller på Studiefrämjandet Falken, båda lokalerna ligger alldeles intill Redbergsplatsen. Något som inte så många vet, kanske en väl bevarad hemlighet, är att det finns ett hotell vid Torpavallen (Apple Hotel) där hotellägaren har kontakter i musikbranschen. Tex är The Animals en återkommande bokning.

Området har nära till naturen och fritidsaktiviteter. I Skatås finns tex löparslingor, frisbeegolf, längdspår på vintern och naturaktiviteter för yngre barn. Tennisklubben GLTK och Göteborgs fältrittklubb finns i området och Delsjön är perfekt att åka och bada i. I Serneke arena ca 5 minuters bilfärd från lägenheten, finns både beachvolleyboll och möjlighet till längdskidåkning året om. Det finns en fantastisk kulle i närheten av Redbergsplatsen, uppför backen bakom Masala. Det dröjde tyvärr två år innan jag upptäckte denna och den har en utsikt över hela stan, så den är en perfekt destination för en promenad eller en sommarpicknick. Jag rekommenderar även att ta en glass på Lejonet och Björnen som ligger på Danska vägen. Här i närheten finns det även inredningsaffärer, blomaffärer, kaféer och restauranger.


Vad kan den nya ägaren se fram emot under den första tiden i bostaden?
Eftersom du kommer att få lägenheten under sommarmånaderna, kommer du att kunna se fram emot grillkvällar och att äta middag på uteplatsen. Lägenheten blir inte för varm på sommaren och inte för kall under vintern, till skillnad från lägenheter som ligger högre upp i fastigheter blir. Det kommer vara en fördel i sommar, för visst kommer det att bli fint i sommar när den förra var sådär?!

Du kommer att märka att det finns många olika vägar att ta för att komma hem. Bagaregården är mysigt att gå i och det är skönt att kunna variera vardagen och också att anpassa hemvägen efter vilken spårvagn eller buss som kommer. Det är sällan mer än 5 minuter till nästa vagn när man ska hem från stan.

Grannarna är väldigt trevliga, vilket är himla härligt. Eftersom det är en mindre förening, finns det möjlighet att påverka mer. Vill du ha odlingskragar för grönsaker och kryddor? Är du bra på att snickra och vill bygga en bastu? Vill du ha några särskilda blommor i utekrukorna? Känn dig fri att påverka och få detta. Det är din förening!

Ekonomi

Utgångspris

2 180 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 140 kr
I avgiften ingår värme och vatten

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 70 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2010-02-03

Alla bilder

Karta & område

Stenbacken 3B, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3140 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens krav på minsta amortering går dock ej att simulera bort. Här kan du läsa mer om hur amorteringskraven fungerar.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
Tisdag 24/4   17:15-17:45
Stenbacken 3B
Anmälan krävs
Välj klockslag
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Jakob Larén

Fastighetsmäklare
Till toppen