Hoppa till innehåll
 
Högsta bud: 
2 250 000 kr
Utgångspris: 1 940 000 kr
Sammanfattning
Högsta bud: 
2 250 000 kr
Utgångspris: 1 940 000 kr

Falkgatan 14, Göteborg

Mysig enrummare i populära Bagaregården.

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 1
 • Boarea: ca 40 kvm
 • Lägenhetsnummer: 02104
 • Månadsavgift: 2 332 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 1
 • Boarea: ca 40 kvm
 • Lägenhetsnummer: 02104
 • Utgångspris: 1 940 000 kr
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 1

Kommentar till boarean

ca

Tv/Internetanslutning

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och Internet via Telia.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

 • Län: Västra Götaland
 • Kommun: Göteborg
 • Område: Östra Centrum
Visa all fakta

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,98500%
 • Andel av månadsavgift: 0,96373%
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Göteborg är en förening med 66 lägenheter i tre fastigheter. I en av fastigheterna finns även en liten affärslokal. Två av husen ligger vid Falkgatan i Bagaregården och det tredje vid Karl Johansgatan i Kungsladugård.

Lägenheterna i föreningen varierar både när det gäller storlek och standard. Medlemmarna har både idag och under åren haft stort inflytande över sitt eget boende och t ex renoverat rum, kök och badrum när det passat de egna behoven eller plånboken.

Husen är från början byggda med enbart ettor och tvåor. Idag är det dock stor variation mellan lägenheternas storlek och yta. Många av lägenheterna har genom åren slagits samman till större lägenheter. De minsta lägenheterna har idag ett rum och kök på 36,5 kvadratmeter medan den största har sex rum och kök och är på 130,5 kvadratmeter.

När husen byggdes fanns ingången till de moderna vattenclosetterna på svalen och man delade WC med närmsta grannen på samma våning. Tvättade kroppen gjorde man i köket eller i det gemensamma badrummet i källaren. Tvättade kläder gjorde man i den gemensamma tvättstugan.

I alla tre husen finns det idag en gemensam tvättstuga.

Allmänt om föreningen: Brf Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 66 lägenheter, samt en hyresrättslokal. Föreningen köpte huset 1982 (tomträtt). En överlåtelseavgift tas ut om 1 120 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas köpare). Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 448 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2017. Föreningen har två tvättstugor, belägna på källarplan med ingång från Falkgatan. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner samt torktumlare. Gemensam innergård med utemöbler och grill. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Allmänt

Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Renoveringar 2009 byte av elstammar 2009-2010 byte av kall- och varmvattensledningar 2009-2010 byte av avloppsstammar i kök samt relining av badrumsstammar 2011 fasadmålning av Falkgatan 14 och 16 2012 injustering av värmesystem, byte av samtliga termostater 2014 taksäkerhetsarbeten och beklädning av skorstenar 2014 ommålning av fasaden mot Falkgatan 14 och 16 2015 målning av fastigheten på Kungsladugård 2017 föreningen utförde en takrenovering som blev klart början på sommaren. Föreningen planerar renovering av trapphusen, inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Ekonomi

Utgångspris

1 940 000 kr
Upplåtelseavgift: 448 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 332 kr

Alla bilder och 3D

+ 11 Visa alla 17 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Falkgatan 14, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 2332 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Jakob Larén

Fastighetsmäklare
Till toppen