Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 1 951 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 1 951 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare

Marklandsgatan 67, Göteborg

Högsbo

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 1
 • Boarea: 28 kvm
 • Lägenhetsnummer: 73
 • Månadsavgift: 1 951 kr
 • Driftkostnad: ca 250 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 8
 • Hiss: Ja
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. För att inte missa ny information eller uppdateringar – anmäl ditt intresse till mäklaren.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 1
 • Boarea: 28 kvm
 • Lägenhetsnummer: 73
 • Driftkostnad: ca 250 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 8
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabelnät via ComHem. Bredband via ComHem och Bredbandsbolaget (Fiber, 100 Mbit/s).

Allmänt

 • Län: Västra Götaland
 • Kommun: Göteborg
 • Område: Högsbo

Omgivning

Högsbo sträcker sig från den höjd vi kallar Högsbohöjd med vacker utsikt över Kungsladugård, ner till Flatås och Kaverös.

Högsbo erbjuder en trivsam blandning av olika boendeformer och området är uppfört där det en gång i tiden stod ett flertal kolonihus. Denna växtlighet har försökt bevarats i form av generösa grönytor runt husen samt vackra planteringar av träd, buskar och blommor.

Det finns gott om bra kommunikationer, både buss och spårvagn. Flera spårvagnslinjer går via Marklandsgatan, en närbelägen gata till Kapplandsgatan. Bland annat finner du här linje 1, 2, 3, 7, 8 och 13. Från Marklandsgatan kan du även ta bussar både ut mot Kungsbackahållet samt in till centrum. Flexlinjen går även den från Kapplandsgatan. Från Axel Dahlströms torg går spårvagnslinjerna 1, 2, 7 och 8.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som banker, frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Här finns även kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning.

Högsbo är så nära citypulsen man kan komma utan att bo mitt i den. Det är en oas strax utanför centrum och härifrån kan man via gång- och cykelväg ta sig till sköna Slottsskogen, Änggårdsbergen, Botaniska Trädgården, Linnéstaden och ut till havet och flera populära sol- och badplatser.
Visa all fakta

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,14520
 • Andel av insats: 0,14520
 • Andel av månadsavgift: 0.1452
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen består av 376 lägenheter med adresserna Marklandsgatan 43-71. Husen är uppförda 1961 på fastighet Järnbrott 126:10 (tomträtt). Lägenheterna fördelar sig enligt följande: 1 rok 48 st, 2 rok 176 st, 3 rok 112 st och 4 rok 40 st. Dessutom finns 114 st garage, 195 st p-platser och 5 st husbilsparkeringar.

Renoveringar:
Föreningen genomgick stamrenovering 2003, dvs fastigheternas stammar är bytta och därmed totalrenoverades badrummen. Porttelefoner installerades i maj 2007 och i samband med detta målades även entrén i trapphusen. Under 2009 skedde en rad underhåll, bland annat avslutning av pågående fönsterbyte, öppnande av egen sopsorteringsstation, införskaffning av cykelställ vid C-huset samt asfaltering av yta bakom garage. 2013 skedde uppdatering av fläktsystemet samt att det gjordes en obligatorisk ventilationskontroll. Vidare under 2013-2014 slutfördes renoveringen av avloppet i A-huset (relining vid skyddsrum/bottenplatta). B-husets entréer färdigställdes. Uttjänta tvättmaskiner, torktumlare mm byttes ut. 4 st murade grillar placerades vid föreningens uteplatser. Ombyggnad av hissar, styrsystem och hisschakt enligt lagkrav skedde i C-huset. Detta var några av det verksamhetsårets renoveringar/underhållsarbeten. Under 2014-2015 byggdes bastun i A-huset om. Relining av avloppsrör med påstick och byte av golvbrunnar i bottenplattan (gångar och rum) i B-huset. (A-huset och C-huset är klart sedan tidigare). Under 2015 och 2016 pågick fortsatt ombyggnation av hissar, styrsystem och hisschakt samt byte av armaturer i trappuppgångar till energisnåla och rörelsestyrda. Under 2016/2017 sker ombyggnation av garage och parkeringsplatser samt belysning vid dessa områden. Under 2017 planeras byte av termostatventiler.

Ekonomi:
Den 1 juli 2014 höjdes avgiften med 3%. Den 1 juli 2015 höjdes avgiften med 2,5%.

För mer information se föreningens hemsida: www.gbghus26.se

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Gbghus Nr 26
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Cykel- och barnvagnsförråd finns i anslutning till uppgången och det finns även cykelställ i området. Tvättstuga med torkrum, torktumlare och mangel finns i varje hus och nås från entréplan via källargång. I samtliga hus finns både 2-timmars och 4-timmars tvättmaskiner. Bokningstavlor med tvättlås används och torkrummen disponeras upp till 2 timmar efter tvättidens utgång, medan torktumlare är 1 timma efter tvättidens utgång. Det finns även en tvättstuga, belägen i Ada-huset/miljöhuset intill föreningen, för tvätt på obekväma tider, dygnet runt. Mattvätt finns i tvättstugan på Markland 61-63. Bastu finns och den hittar man också via ingång från Marklandsgatan 61 och 63, i A-huset. Bastun totalrenoverades från golv till tak under slutet av 2014 då även ny dusch och toalett tillkom i anslutning till bastun. Det finns även hobbylokal (rum med snickarbänk och bord) med ingång från 55 och 57 samt samlings-/festlokal. Samlingslokal "Beda" kostar 250 kr att hyra och här finns porslin, glas, koppar, bestick för ca 30 personer, micro, kaffekokare och bordskapacitet för ca 22 personer. Det finns miljöstation och kompost för avfall. I Ada- och Beda-husen finns föreningens kompostkärl, här hämtas även papperspåsar vid behov. Innergården är grönskande och välskött, rabatter och omgivningar väl omhändertagna. På innergård samt kring föreningen finns även uteplatser med träbänkar och murade grillar. Strax intill föreningen finns även Tunnlandsgatans bollplan, där Göteborgs Stad anlagt en gemensam park. Parken erbjuder allt från grusplan för boll och lek, till agility, utomhus gym och vilobänkar med sittplatser och tillhörande bord för den som bara vill avnjuta en stund i parken.

Parkering

Det finns 114 garageplatser som går att hyra för 480 kr/mån samt 210 parkeringsplatser att hyra för 150 kr/mån. Såväl till garageplatsen som till parkeringsplatsen är det separat kö. Om du vill hyra parkeringsplats eller garage kontakta: Jan Lind i styrelsen på tel. 0707-470257.

Ekonomi

Månadsavgift

1 951 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

Driftkostnader

ca 250 kr/mån

Fördelas enligt följande

 • El: 150 kr
 • Försäkring: 100 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 149 kWh/kvm/år

Inre reparationsfond

Summa: 875 kr

Alla bilder

+ 3 Visa alla 9 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Marklandsgatan 67, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Om du önskar en boendekostnadskalkyl - kontakta mäklaren.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack!

Ska du också sälja? Låt oss då värdera din bostad

ANSVARIG MÄKLARE

Christian Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare
Till toppen