Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 475 000 kr
Månadsavgift: 5 392 kr/mån
Anmäl till visning
Söndag
 20/8
14:45-15:30
Tisdag
 22/8
16:45-17:30
Lena Svensson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Lena Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Utgångspris: 
3 475 000 kr
Månadsavgift: 5 392 kr/mån
Anmäl till visning
Söndag
 20/8
14:45-15:30
Tisdag
 22/8
16:45-17:30
Lena Svensson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Lena Svensson
Reg. Fastighetsmäklare

Marklandsgatan 45, Göteborg

4:A ROK HÖGSBO

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 93 kvm
 • Lägenhetsnummer: 335
 • Byggnadsår: 1961
 • Månadsavgift: 5 392 kr
 • Driftkostnad: ca 433 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 8
 • Hiss: Ja

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 4, varav 3 sovrum
 • Boarea: 93 kvm
 • Lägenhetsnummer: 335
 • Utgångspris: 3 475 000 kr
 • Byggnadsår: 1961
 • Driftkostnad: ca 433 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 3 av 8
 • Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband via Bredbandsbolaget på 250 Mbit samt gratis tele och tv bas ingår i hyran

Allmänt

 • Län: Västra Götaland
 • Kommun: Göteborg
 • Område: Högsbo

Andel i föreningen

 • Andel i föreningen: 0,39160
 • Andel av insats: 0,39160
 • Andel av månadsavgift: 0.39155
 • Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Visa all fakta

Om föreningen

Föreningen består av 376 lägenheter med adresserna Marklandsgatan 43-71. Husen är uppförda 1961 på fastighet Järnbrott 126:10 (tomträtt). Lägenheterna fördelar sig enligt följande: 1 rok 48 st, 2 rok 176 st, 3 rok 112 st och 4 rok 40 st. Dessutom finns 114 st garage, 195 st p-platser och 5 st husbilsparkeringar.

Renoveringar:
Föreningen genomgick stamrenovering 2003, dvs fastigheternas stammar är bytta och därmed totalrenoverades badrummen. Porttelefoner installerades i maj 2007 och i samband med detta målades även entrén i trapphusen. Under 2009 skedde en rad underhåll, bland annat avslutning av pågående fönsterbyte, öppnande av egen sopsorteringsstation, införskaffning av cykelställ vid C-huset samt asfaltering av yta bakom garage. 2013 skedde uppdatering av fläktsystemet samt att det gjordes en obligatorisk ventilationskontroll. Vidare under 2013-2014 slutfördes renoveringen av avloppet i A-huset (relining vid skyddsrum/bottenplatta). B-husets entréer färdigställdes. Uttjänta tvättmaskiner, torktumlare mm byttes ut. 4 st murade grillar placerades vid föreningens uteplatser. Ombyggnad av hissar, styrsystem och hisschakt enligt lagkrav skedde i C-huset. Detta var några av det verksamhetsårets renoveringar/underhållsarbeten. Under 2014-2015 byggdes bastun i A-huset om. Relining av avloppsrör med påstick och byte av golvbrunnar i bottenplattan (gångar och rum) i B-huset. (A-huset och C-huset är klart sedan tidigare). Under 2015 och 2016 pågick fortsatt ombyggnation av hissar, styrsystem och hisschakt samt byte av armaturer i trappuppgångar till energisnåla och rörelsestyrda. Under 2016/2017 sker ombyggnation av garage och parkeringsplatser samt belysning vid dessa områden. Under 2017 planeras byte av termostatventiler.

Ekonomi:
Den 1 juli 2014 höjdes avgiften med 3%. Den 1 juli 2015 höjdes avgiften med 2,5%.

För mer information se föreningens hemsida: www.gbghus26.se

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Gbghus Nr 26
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm. Cykel- och barnvagnsförråd finns i anslutning till uppgången och det finns även cykelställ i området. Tvättstuga med torkrum, torktumlare och mangel finns i varje hus och nås från entréplan via källargång. I samtliga hus finns både 2-timmars och 4-timmars tvättmaskiner. Bokningstavlor med tvättlås används och torkrummen disponeras upp till 2 timmar efter tvättidens utgång, medan torktumlare är 1 timma efter tvättidens utgång. Det finns även en tvättstuga, belägen i Ada-huset/miljöhuset intill föreningen, för tvätt på obekväma tider, dygnet runt. Mattvätt finns i tvättstugan på Markland 61-63. Bastu finns och den hittar man också via ingång från Marklandsgatan 61 och 63, i A-huset. Bastun totalrenoverades från golv till tak under slutet av 2014 då även ny dusch och toalett tillkom i anslutning till bastun. Det finns även hobbylokal (rum med snickarbänk och bord) med ingång från 55 och 57 samt samlings-/festlokal. Samlingslokal "Beda" kostar 250 kr att hyra och här finns porslin, glas, koppar, bestick för ca 30 personer, micro, kaffekokare och bordskapacitet för ca 22 personer. Det finns miljöstation och kompost för avfall. I Ada- och Beda-husen finns föreningens kompostkärl, här hämtas även papperspåsar vid behov.
Innergården är grönskande och välskött, rabatter och omgivningar väl omhändertagna. På innergård samt kring föreningen finns även lekplatser, uteplatser med träbänkar och murade grillar. Kommunen har beslutat att det blir en omvandling av daghammarskjöldsleden till en boulevard.
Strax intill föreningen finns även Tunnlandsgatans bollplan, där Göteborgs Stad anlagt en gemensam park. Parken erbjuder allt från grusplan för boll och lek, till agility, utomhusgym och vilobänkar med sittplatser och tillhörande bord för den som bara vill avnjuta en stund i parken.

Parkering

Det finns 195 parkeringsplatser som går att hyra för ca 150 kr/mån. Det finns även 114 garageplatser som går att hyra för ca 480 kr/mån. Till garaget är det separat kö. Kortaste hyrestiden är 3 månader. Besöksparkering finns och kostar 2 kr/timma eller 15 kr/dygn.

Övrigt

Populära Högsbo sträcker sig från den höjd vi kallar Högsbohöjd med vacker utsikt över Kungsladugård, ner till Flatås och Kaverös. Från Högsbohöjd kan man blicka ut över Kungsladugård och Slottsskogen i norr, Änggårdsbergen i öster och åt Flatås och Sisjön i söder.

Högsbo är en skön blandning av olika boendeformer som hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus. I Högsbo stod förr flera kolonihus men när byggnationen förtätades flyttades kolonihusen. Man försökte då i möjligaste mån bevara denna växtlighet som fanns i form av grönytor och vackra planteringar.

I hjärtat av Högsbo ligger Axel Dahlströms Torg som invigdes 1954. Torget är fortfarande ett levande torg och en knytpunkt. Här finns bland annat apotek, bibliotek, fritids- och konferenslokaler, bank, mataffär och andra butiker. Till och från Axel Dahlströms Torg tar man sig smidigt med spårvagn (1 och 2).

Med spårvagn 1,2 eller buss rosa och blå express från hållplats Marklandsgatan tar man sig snabbt och lätt in till centrala Göteborg eller Frölunda Torg vilket är ett stort shoppingcenter med över 200 butiker. Direkt nedanför huset finns matbutik och praktisk bussförbindelse, allt för ett bekvämt boende.

Högsbo är så nära citypulsen man kan komma utan att bo i den. Det är en oas strax utanför centrum och härifrån kan man via gång- och cykelväg ta sig till sköna Slottsskogen, Änggårdsbergen, Botaniska Trädgården och Linnéstaden med sitt stora utbud av caféer och restauranger.

Ekonomi

Utgångspris

3 475 000 kr

Månadsavgift

5 392 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

ca 433 kr/mån
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

 • El: 253 kr
 • Försäkring: 180 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 149 kWh/kvm/år

Inre reparationsfond

Summa: 3 242 kr

Alla bilder

+ 15 Visa alla 21 bilder
 

Karta & område

Marklandsgatan 45, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 5392 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader. Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga. Kostnader kan därmed tillkomma

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekost

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Söndag 20/8   14:45-15:30
Marklandsgatan 45
Föranmälan krävs
Välj klockslag
Tisdag 22/8   16:45-17:30
Marklandsgatan 45
Föranmälan krävs
Välj klockslag
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
ANSVARIG MÄKLARE

Lena Svensson

Reg. Fastighetsmäklare
Till toppen